Vill du vara med och utveckla framtidens transportsystem?

Vill du vara med och utveckla framtidens transportsystem?

Vi på Academic Work letar nu efter dig som brinner för samhällsutveckling och som vill vara med och utveckla och planera trafik- och infrastrukturen för framtidens samhälle. Inom Trafikverkets verksamhetsområde Planering har du som konsult via oss möjlighet att påbörja din karriär som biträdande utredare där du i din roll kommer göra skillnad i människors vardag. Tjänsten innebär ett varierande arbete som ställer höga krav på analytisk förmåga, struktur och kommunikation!

Information om uppdraget

För Trafikverket Planerings räkning söker vi nu dig som vill arbeta som biträdande utredare på kontoret i Göteborg. Trafikverkets verksamhetsområde Planering har i uppdrag att bidra till samhällsutvecklingen och ge förutsättningar för goda rese- och transportmöjligheter. Åtagandena blir allt mer komplexa i takt med att kraven på tillgänglighet, säkerhet, hälsa och miljö ökar. Nu söker vi dig som brinner för dessa frågor och som trivs i en arbetsroll med flertalet kontaktytor. Som biträdande utredare deltar du i samhällsplaneringens tidiga skeden genom att bedöma brister i infrastrukturen och genomförbarheten av olika åtgärdsförslag. Du analyserar och samråder med externa aktörer så som kommuner, järnvägsföretag och näringsliv om brister i kapacitet, tillförlitlighet, miljö och säkerhet.

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning vilket innebär att du kommer att vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Trafikverket. Uppdraget är initialt fram till årsskiftet med goda chanser till förlängning.

För att ge dig de bästa förutsättningarna att lyckas i din nya roll kommer vi erbjuda dig en unik möjlighet att som en del av tjänsten även ingå i ett skräddarsytt utbildningsprogram. Programmet har tagits fram i samråd med Trafikverket Planering och du kommer bland annat ta del av kunskap inom åtgärdsvalsstudier, projektledning, självledarskap och presentationsteknik. Förutom utbildningen kommer du även få löpande coachning, för att få bästa stöd att utvecklas såväl professionellt som personligt.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverket önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till AcademicWork.

Arbetsuppgifter

Rollen som biträdande utredare är en viktig del i ett spännande arbete inom Trafikverket Planering. Som biträdande utredare agerar du initialt som stöd till en projektledare där du succesivt kommer att få mer ansvar. Dina arbetsuppgifter kommer variera men du kommer framförallt att stödja i administration, uppföljning och ekonomi i utredningar/projekt

Exempel på andra arbetsuppgifter är:
 • Medverka i framtagande av beslutsunderlag för utveckling av transportsystemet, exempelvis förslag till rekommenderade åtgärder och åtgärdsområden
 • Delta i utredningar av transportsystemet för att identifiera brister
 • Medverka i genomförandet av åtgärdsvalsstudier som behandlar olika typer av åtgärder som är möjliga för att lösa ett transportproblem
En viktig del i din roll innebär också att ansvara för delar av kontakten med andra viktiga aktörer i samhällsplaneringen, så som kommuner och andra statliga myndigheter. Du kommer även att delta i mötespresentationer och Workshops för att presentera de utredningar du är involverad i.

Vi söker dig som
 • Har en universitets- eller högskoleexamen som är högst två år gammal inom samhällsplanering, samhällsbyggnadsteknik, byggteknik eller motsvarande
 • Kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, både skriftigt och muntligt, då skriftlig dokumentation och kommunikation är en stor del av tjänsten
 • Har ett stort intresse för att skapa en hållbar samhällsutveckling
 • Trivs i en kontaktsökande roll där du involveras i stor bredd av arbetsuppgifter
Har du tidigare arbetslivserfarenhet från en tjänst med liknande arbetsuppgifter är det meriterande men det är inget krav för tjänsten.

Som person har du ett stort driv att utveckla dig själv och din karriär vilket innebär att du sätter upp höga mål för dig själv. Samtidigt ser vi att det är avgörande att du har god samarbetsförmåga och är utåtriktad genom att lätt knyta kontakter med andra. Du är även självgående med en förmåga att lösa de problem du ställs inför. Då du kommer ta till dig stora volymer med information är det viktigt att du har en analytisk förmåga och kan sålla bland informationen du får till dig. Vi tycker att det är viktigt att du kommer in med en positiv inställning och en nyfikenhet att utvecklas i tjänsten.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Göteborg
 • Lön: Timbaserad månadslön
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på gbg03@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln med annonsid i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail.
 • Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.
* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Trafikverkets verksamhetsområde Planering svarar för planering av trafik och för åtgärder i den statliga infrastrukturen vad gäller väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Här ligger ansvaret för att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Planering är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.