Vill du vara med och utveckla Sveriges största hamnar?

Vill du vara med och utveckla Sveriges största hamnar?

Har du utbildat dig inom CAD, bygg eller anläggning och vill få utlopp för dina kunskaper på ett mindre bolag som är villiga att satsa på dig långsiktigt? Vill du bli en del av en arbetsplats där du har möjligheten att påverka och utvecklas genom självständigt arbete? Port Engineering söker nu en Anläggningsprojektör som får vara med och utveckla Sveriges största hamnar i ett växande bolag med specialistkompetens i branschen!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Port Engineerings räkning en Anläggningsprojektör till det centrala kontoret på Kungsgatan. Port Engineering firar i år ett decennium i branschen och har sedan 2008 arbetat med utveckling av hamnar i Sverige. Konsultbolaget, som är mindre än ett fotbollslag, är specialister på hamnanläggningar och deras arbete är en viktig del av inte minst Göteborgs men även Stockholms, Halmstads, Falkenbergs, Uddevallas och ytterligare ett tjugotal hamnars utveckling. Vidare är även Sjöfartsverket, Trafikverket och Göteborgs Stad viktiga kunder. På Port Engineering är du delaktig i allt från mindre utredningar på ett par dagar samt några av Nordens största infrastrukturprojekt med flera års insats. Vill du vara med och påverka framtidens hamnar har du kommit rätt!

Port Engineerings största kund är Göteborgs Hamn som inte bara är Sveriges utan även Skandinaviens största hamn i vilken hela 30 % av Sveriges utrikeshandel passerar. I dag genomgår hamnen en enorm tillväxt där Port Engineering har en betydande roll. Med möjligheten till fler projekt och ambitionen att fortsatt bidra med specialistkompetens söker de därför en Anläggningsprojektör för att utöka teamet som är placerade i ljusa lokaler på Kungsgatan i centrala Göteborg.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Port Engineering.

Arbetsuppgifter

Du blir en del av ett team med korta beslutsvägar och högt i tak med totalt 10 medarbetare på kontoret varav 5 av medarbetarna dessutom är delägare. Med varierad kompetens inom området har du möjligheten att utvecklas med stort stöd från dina kollegor - kontoret är en öppen arbetsplats där stöttning inte är längre ifrån än dina bordsgrannar! Som ett ytterligare stöd vid introduktionen har du en mentor med dig, antingen Martin, Uppdragsledare, eller Johan som arbetar som Anläggningskonstruktör. Arbetet sker enligt frihet under ansvar och som Anläggningsprojektör får du möjligheten att vara delaktig i projektets alla delar från planering av ritningar till slutresultat. Tyngdpunkten i Port Engineerings arbete ligger på förstudier, projektering samt konstruktion och väl i byggskedet fungerar de som teknikstöd eller byggledning. Vid avslutat projekt kan du alltså få syn på ditt egna bidrag i hamnen!

Tillsammans med dina projektkollegor kommer ni gemensamt arbeta med processens alla steg och du rapporterar till uppdragsledaren för det specifika projektet. Rollen innefattar CAD-projektering där tyngden ligger i konstruerandet av främst 2D-ritningar, och i viss mån även 3D-ritningar, i AutoCAD.

Du kommer till exempel:
 • Planera ritningar i form av ritningsförteckningar
 • Genom CAD rita exempelvis betong, armering, fendrar, pollare, pålar och spont
 • Lägga upp ritningsstrukturer utifrån kundens riktlinjer
 • Redovisa resultat i samråd med uppdragsledaren
 • Besöka kunderna på site
Vi söker dig som
 • Har en högskoleexamen med inriktning bygg och anläggning, alternativt har du kanske en YH/KY-utbildning med inriktning konstruktion/CAD
 • Talar och skriver obehindrat på svenska då språket används i all teknisk dokumentation och kommunikation
 • Har en grundläggande förståelse för konstruktionsteknik och teknisk design
 • Gott sinne för att på ett strukturerat sätt visualisera konstruktioner i ritningar
 • Har goda kunskaper inom CAD
Det är meriterande (ej krav) om du har:
 • Tidigare erfarenhet från branschen genom praktik
 • Kunskap inom verktyget AutoCAD
 • Arbetat med beräkningar
Som person tar du ansvar för och driver dina arbetsuppgifter och ansvarsuppgifter framåt. Du visar även på ansvarskänsla för det gemensamma resultatet och arbetar för att organisationen ska uppnå sina mål. Genom att vara uppmärksam på detaljer i arbetet och följa de kvalitetsstandards som finns arbetar du noggrant för att leverera ett kvalitetsmässigt resultat. Vidare agerar du tillmötesgående och serviceinriktat i ditt bemötande mot andra och har en förmåga att utläsa andras behov samt viljan att hjälpa till där det behövs. Då du huvudsakligen ansvarar för dina egna arbetsuppgifter kan du självständigt välja arbetsmetod samt fatta nödvändiga beslut för att driva arbetet framåt. Du trivs i en spännande vardag där du kan arbeta utan i förväg fastställda rutiner eller vägledning.

Övrig information
 • START: Enligt överenskommelse
 • OMFATTNING: Heltid, tillsvidare
 • ARBETSTIDER: Kontorstider med flex
 • LÖN: Enligt överenskommelse
 • PLACERING: Kungsgatan, Göteborg
 • KONTAKT: Recruitment Consultant, Hesam Kangarlou, 031 381 57 43 eller rekryteringsteamet, recruitmentgothenburg@academicwork.se
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Port Engineerings önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på recruitmentgotheburg@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
* Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Bygg & Hantverk, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Läs mer om Port Engineering!