Vill du bli Thomas Concrete Groups nästa Trainee?

Vill du bli Thomas Concrete Groups nästa Trainee?

Vill du kickstarta din karriär i arbetslivet? Som Trainee på Thomas Concrete Group kommer du att få en exklusiv inblick i ett framgångsrikt bolag på både lokal och internationell nivå. Thomas Concrete Groups VD och Koncernchef kommer att vara din mentor genom hela programmet. Bara du själv kan sätta gränserna för vart traineeprogrammet kan leda dig.

Information om uppdraget

Academic Work söker Thomas Concrete Groups nästa Trainee som under ett 12-månaders program får utvecklas in i ett spännande och framgångsrikt bolag och ges möjlighet att arbeta globalt.

Som Trainee kommer du att få ta del av företagets internationella arbete och rotera mellan olika nyckelfunktioner. I och med det innebär tjänsten varierande arbetsuppgifter, såväl på en strategisk som en operativ nivå, för att få en bred kunskap om företaget. Som Trainee kommer du snabbt in i gänget och blir en del av Team Thomas.

Arbetsuppgifter

Upplägget på ditt program kommer att skräddarsys utifrån din utbildningsbakgrund, dina intressen och tidigare kunskaper.

Genom hela programmet kommer du att ha Thomas Concrete Groups VD och Koncernchef som mentor men du kommer även att få mycket inspiration, stöd och ledning av ett flertal andra nyckelpersoner i bolaget som ser fram emot att se dig växa och utvecklas tillsammans med dem.

Programmet kommer att ge dig en omfattande förståelse för verksamheten och dess affärer samt en fördjupad kunskap om bygg- och betongbranschen.

När Traineeprogrammet är genomfört erbjuds du fortsatt anställning på bolaget. Det kommer då att finnas möjlighet att fortsätta utvecklingsresan inom Thomas Concrete Group såväl i Sverige som i USA, Tyskland eller Polen. Vem vet, kanske är det du som blir deras framtida ledare eller varför inte deras tekniska specialist.

Läs gärna bloggarna från våra fyra tidigare traineer, Anna, Tove, Aron och Ida, eller kika på en film där Tove och Aron pratar om sina upplevelser som traineer.

Vi söker dig som
  • Har en masterexamen (5års studier) inom exempelvis industriell ekonomi, företagsekonomi, samhällsbyggnad, maskinteknik alternativt, teknisk fysik eller kemi (med examen senast augusti 2021).
  • Besitter goda kunskaper i svenska och engelska, då båda språken kommer att användas så väl i tal som i skrift.
  • Vill bidra till Thomas Concrete Groups långsiktiga målsättningar, kultur och vision
Språkkunskaper i tyska och polska är meriterande men inget krav.

Som person är du driven, ambitiös och du vill ofta prestera lite mer och bättre än ursprungsplanen. Du tycker att det är kul att hugga i på alla nivåer av problemlösning och du ger dig inte förrän du har uppnått önskat resultat. För att nå uppsatta mål med andra bidrar du med ödmjukhet, arbetsglädje och god kommunikationsförmåga. Du inspireras när du får använda din analytiska och strategiska ådra på samma sätt som när du får vara med och skapa resultat i en grupp.

Övrig information
  • Start: Augusti/September.
  • Omfattning: Heltid tillsvidare med en inledande provanställning. Anställningen sker direkt hos Thomas Concrete Group.
  • Lön: Marknadsmässig.
  • Placering: Utgångspunkt Göteborg med vissa resor inrikes samt ett längre utbyte till något av koncernens utlandskontor.
  • Kontaktuppgifter: Rekryteringskonsult Philip Arcangioli
  • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Thomas Concrete Groups önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.
* Sista ansökningsdag för tjänsten är 4/3.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (58 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Thomas Concrete Group är en svensk oberoende familjeägd koncern som producerar och distribuerar högkvalitativ betong för platsgjutet byggande. Visste du detta om betong?

Företaget etablerades 1955 i Karlstad av Martin Thomas och bedriver i dag verksamhet i USA, Polen, Tyskland, Norge och Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Koncernen har 2100 anställda, och omsätte ca 7 miljarder SEK. Dotterbolaget i Sverige är Thomas Betong AB.

Det som tidigare traineer främst uppskattat med bolaget är företagskulturen. Att det är ett ambitiöst och härligt gäng, med målet att bli bäst i branschen. Det är viktigt att ha kul ihop och balans i livet för att prestera bra. Det är en spännande miljö med en internationell koncernen, med ett långsiktigt tänk och ägare som historiskt sett investerat mycket i bolaget. Just nu satsas det bland annat mycket på digitaliseringsprojekt och hållbarhetsfrågor för att skapa en stabil plattform för framtiden. Här finns även en video gällande hållbarhet!

Koncernen är samtidigt inte större än att man som trainee får inblick i de flesta nyckelfunktionerna. Att få ha koncernchefen som mentor under hela programmet har varit väldigt uppskattat.