Vill du bli Thomas Concrete Groups nästa Trainee?

Vill du bli Thomas Concrete Groups nästa Trainee?

Vill du kickstarta din karriär i arbetslivet? Som Trainee på Thomas Concrete Group kommer du att få en exklusiv inblick i ett framgångsrikt bolag på både lokal och internationell nivå. Thomas Concrete Groups VD och Koncernchef kommer att vara din mentor genom hela programmet. Bara du själv kan sätta gränserna för vart traineeprogrammet kan leda dig. Vi ser fram emot din ansökan och eftersom vi arbetar med löpande urval hoppas vi att du skickar den redan idag!

Information om uppdraget

Academic Work söker Thomas Concrete Groups nästa Trainee som under ett 12-månaders program får utvecklas in i ett spännande och framgångsrikt bolag och ges möjlighet att arbeta globalt.

Som Trainee kommer du att få ta del av företagets internationella arbete och rotera mellan olika nyckelfunktioner. I och med det innebär tjänsten varierande arbetsuppgifter, såväl på en strategisk som en operativ nivå, för att få en bred kunskap om företaget. Som Trainee kommer du snabbt in i gänget och blir en del av Team Thomas.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Thomas Concrete Group.

Arbetsuppgifter

Upplägget på ditt program kommer att skräddarsys utifrån din utbildningsbakgrund, dina intressen och tidigare kunskaper.

Genom hela programmet kommer du att ha Thomas Concrete Groups VD och Koncernchef som mentor men du kommer även att få mycket inspiration, stöd och ledning av ett flertal andra nyckelpersoner i bolaget som ser fram emot att se dig växa och utvecklas tillsammans med dem.

Programmet kommer att ge dig en omfattande förståelse för verksamheten och dess affärer samt en fördjupad kunskap om bygg- och betongbranschen.

När Traineeprogrammet är genomfört erbjuds du fortsatt anställning på bolaget. Det kommer då att finnas möjlighet att fortsätta utvecklingsresan inom Thomas Concrete Group såväl i Sverige som i USA, Tyskland eller Polen. Vem vet, kanske är det du som blir deras framtida ledare eller varför inte deras tekniska specialist.

Läs gärna bloggarna från våra tre tidigare traineer, Anna, Tove och Aron.

Vi söker dig som
  • Har en masterexamen (5års studier) inom exempelvis industriell ekonomi, företagsekonomi, samhällsbyggnad, maskinteknik alternativt, teknisk fysik eller kemi (med examen senast augusti 2019).
  • Besitter goda kunskaper i svenska och engelska, då båda språken kommer att användas så väl i tal som i skrift.
  • Vill bidra till Thomas Concrete Groups långsiktiga målsättningar, kultur och vision
Språkkunskaper i tyska och polska är meriterande men inget krav.

Som person är du driven, ambitiös och du vill ofta prestera lite mer och bättre än ursprungsplanen. Du tycker att det är kul att hugga i på alla nivåer av problemlösning och du ger dig inte förrän du har uppnått önskat resultat. Du inspireras när du får använda din analytiska och strategiska ådra på samma sätt som när du får vara med och skapa resultat i en grupp. Du är empatisk och respektfull mot dina arbetskollegor och uppskattas ofta för din förmåga att kommunicera och driva saker framåt.

Övrig information
  • Start: Augusti/September
  • Omfattning: Heltid tillsvidare med en inledande provanställning. Anställningen sker direkt hos Thomas Concrete Group.
  • Lön: Marknadsmässig
  • Placering: Utgångspunkt Göteborg med vissa resor inrikes samt ett längre utbyte till något av koncernens utlandskontor
  • Kontaktuppgifter: Emma Alkner 031-381 57 53 eller rekryteringsteamet på recruitmentgothenburg@academicwork.se
  • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
Om oss

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Affärsutvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Thomas Concrete Group är en svensk oberoende familjeägd koncern som producerar och distribuerar högkvalitativ betong för platsgjutet byggande. Företaget etablerades 1955 i Karlstad av Martin Thomas och bedriver i dag verksamhet i USA, Polen, Tyskland, Norge och Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Koncernen har 2025 anställda, producerade 2017 ca 4,7 miljoner m3 betong och omsatte ca 5,7 miljarder SEK. Dotterbolaget i Sverige är Thomas Betong AB.

Det som tidigare traineer främst uppskattat med bolaget är företagskulturen. Att det är ett ambitiöst och härligt gäng, med målet att bli bäst i branschen. Det är viktigt att ha kul ihop och balans i livet för att prestera bra. Det är en spännande miljö med en internationell koncernen, med ett långsiktigt tänk och ägare som historiskt sett investerat mycket i bolaget. Just nu satsas det bland annat mycket på digitaliseringsprojekt och hållbarhetsfrågor för att skapa en stabil plattform för framtiden. Koncernen är samtidigt inte större än att man som trainee får inblick i de flesta nyckelfunktionerna. Att få ha koncernchefen som mentor under hela programmet har varit väldigt uppskattat.