Utbilda dig till IT-konsult inom säkerhetsteknik på 12 veckor!

Utbilda dig till IT-konsult inom säkerhetsteknik på 12 veckor!

Vill du bli IT-konsult och arbeta för att skapa säkra miljöer för kunder såsom Försvar & Polis, Transport & Logistik, Industri, Retail och Bank? Nu kan detta bli din karriär på bara 12 veckor! Vi har nu öppnat portarna för dig som vill utbildas till IT-konsult inom installation eller service av säkerhetsteknik med en garanterad tillsvidareanställning och uppdrag som konsult hos STANLEY Security efter examen. Vi förväntar oss ingen tidigare erfarenhet inom området utan har du rätt driv, personlighet och ett tekniskt intresse är vi övertygade om att du kan klara detta karriärsbyte. Sök dessa eftertraktade utbildningsplatser nu, processen startar med två tester för att se om du har det som krävs.

Information om uppdraget

Säkerhetsbranschen digitaliseras och majoriteten av alla lösningar som levereras till kund är IT-baserade och blir allt mer tekniskt komplexa. Utvecklingen har resulterat i att branschen har fått behov av nya roller som kan hantera detta. Academy och Academic Work kommer därför tillsammans med STANLEY Security rekrytera och utbilda IT-konsulter för att bolaget ska kunna fokusera på mer komplexa IT-lösningar och bli ett med digitaliseringsresan.

Efter 12 veckors intensivutbildning hos Academy kommer du ut med värdefull kunskap inom verktyg och ramverk som är högt eftertraktade på arbetsmarknaden. Genom vår utbildning hos Academy får du en ny karriär och blir den personen som branschen efterfrågar!

Att jobba som IT-konsult

Arbetsuppgifterna kommer variera beroende på om du arbetar i installations- eller serviceorganisationen. Vardagen tar ståndpunkt i IT-systemen och kommer att präglas av felsökning, installation och service genom programmering såväl ute hos kund som från kontoret. Själva utförandet av arbetet har en självständig karaktär men i projekten kommer du att samarbeta med bland annat installations- och servicechefer, tekniker, säljare, underentreprenörer och kunder. Läs mer om STANLEY Security här.

Exempel på arbetsuppgifter som IT-konsult:
 • Driftsätta, underhålla och dokumentera säkerhetsanläggningar
 • Skapa och lämna över material och instruktioner av den levererade säkerhetsutrustningen till kund
 • I samråd med produktionsledare planera in rätt resurser för olika uppdrag
 • Representera företaget vid kundbesök och möten
 • Arbeta med service av säkerhetsutrustning
Information om utbildningen hos Academy

Intensivutbildningen är skräddarsydd och framtagen i nära samarbete med STANLEY Security för att du, direkt efter examen, ska vara produktiv som IT-konsult redan från dag ett. Utbildningsmetodiken bygger på Accelerated Learning som är en snabb väg till en ny karriär för de som inte räds en spännande utmaning. Läs mer om utbildningsinnehållet som varvar teori och praktik och varför våra tidigare konsulter rekommenderar Academy.
 • Utbildningen startar: 27 januari 2020 på heltid med schemalagd undervisning vardagar kl:09.00-17.00
 • Utbildningsort: Campus i Kista, Stockholm (går ej att genomföra på distans)
 • Arbetsort efter avslutad utbildning: Göteborg med omnejd.
Ambitionen är att deltagarna på programmet ska överrekryteras till STANLEY Security på sikt, förutsatt att samtliga parter är nöjda med samarbetet. Om något mot förmodan skulle hända med uppdraget hos STANLEY Security kommer du fortsatt att ha en tillsvidareanställning som IT-konsult hos Academic Work och förväntas vara öppen för andra uppdrag.

Vad krävs för att kunna söka till utbildningen?

Det krävs inga förkunskaper på området och samma sak gäller för efterföljande konsultroll. Vi vill satsa på dig med rätt förmågor, personliga egenskaper och engagemang att påbörja din nya karriär. Rekryteringsprocessen startar därför med urvalstester som säkerställer att du har just det.

Vi söker dig som
 • Klarat de inledande tester med fokus på förmågor och personlighet.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, muntligt som skriftligt.
 • Ett stort tekniskt intresse. Utveckla i din ansökan hur detta har kommit till uttryck i tidigare arbete eller på din fritid.
 • B-körkort för att kunna ta dig ut till dina kunder.
 • Godkänt belastningsregister.
 • En förutsättning för anställning inom STANLEY Security är att du som sökande får ett godkännande via kontroll hos Länsstyrelsen. Läs mer om kontrollen här.
Som person är du: Logiskt lagd med en problemlösningsförmåga, uthållighet och driv att klara av en tuff intensivutbildning. Eftersom bolaget arbetar med säkerhetslösningar ser vi att du har tungan rätt i mun och utför ditt arbete med noggrannhet och lämnar inget åt slumpen. För att lyckas i rollen som IT-konsult har du ett starkt kundfokus och lyssnar lyhört till samtliga samarbetspartners, internt som externt. Du är orädd och agerar med säkerhet och trygghet även i situationer som är nya. När du stöter på problem håller du lugnet och ser snabbt till att söka upp svaret för att hitta en lösning.

Praktisk information
 • Rekryteringsprocessen: Sista ansökningsdagen är den 8 december 2019.
 • Sök till Academy genom att klicka på Ansök här på annan site och klicka sedan på testet överst på landningssidan.
* Har du specifika frågor kring Academy och rekryteringsprocessen besvaras dessa på vår Academymail under kontorstid. Vi tar inte emot ansökningar via mailen om du inte gjort och klarat de inledande testerna.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Data & IT, Försäljning, Kundservice, Support
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se