Teknikstudent som vill bygga både erfarenhet och nätverk? Bli Staffing and Recruitment Assistant!

Teknikstudent som vill bygga både erfarenhet och nätverk? Bli Staffing and Recruitment Assistant!

För många ingenjörsroller är det viktigt med både prioriteringsförmåga och problemlösning - samtidigt som man ska vara kommunikativ och bygga relationer med kunder. Som Staffing & Recruitment Assistant i vårt teknikteam har du möjlighet att utveckla just de förmågorna. Du kommer få värdefulla erfarenheter, samtidigt som du får möjlighet till både insyn och kunskaper i många olika branscher. Och tänk vilka möjligheter som öppnas om du under din studietid får lära känna en hel drös rekryterare. Hos oss finns extrajobbet som ger dig en raketstart i karriären - och du kommer med största sannolikhet ha riktigt kul på vägen!

Information om uppdraget

Rollen som Staffing & Recruitment Assistant i vårt teknikteam är ett extrajobb som ger utrymme för egna initiativ, ansvarstagande och utveckling. Genom vårt Assistant Training Program får du stöd och vägledning för att ta dig an fler uppgifter och allt mer ansvar i takt med att du blir varm i kläderna. Du blir en del av en stark kultur som genomsyras av energi, utvecklingsfokus och mycket hjärta.

Emelie, Staffing & Recruitment Assistant och civilingenjörsstudent säger såhär om rollen:
Jag lär mig att effektivt prioritera mina arbetsdagar efter ständigt och snabbt förändrade förutsättningar. Det ger mig värdefull erfarenhet inför en yrkesroll i en bransch med stort projektfokus. Jag har även stor möjlighet att påverka i stort då det på Academic Work är högt i tak och alla förbättringsförslag som kan effektivisera verksamheten uppskattas.

Arbetsuppgifter

Som assistent i ett av våra teknikteam har du en viktig roll i att stötta våra konsultchefer och rekryteringskonsulter i deras arbete. I första hand kommer du vara sysselsatt med att:
 • Ansvara för urvalsprocesser och CV-selektering
 • Kontakta kandidater och göra telefonintervjuer
 • Ta referenser via telefon
 • Skapa annonser och affischer för aktuella tjänster
 • Skriva kandidatpresentationer till kunder
 • Hjälpa till med lönehantering och arbetsgivarintyg
På sikt kommer du också hålla i intervjuer och ta ett större ansvar för hela rekryteringsprocesser. Tjänsten som Staffing & Recruitment Assistant ger dig värdefull insikt i olika roller och företag inom teknik-branschen. De flesta av våra assistenter får sitt första heltidsjobb hos oss - eller hos någon av våra kunder verksamma i tekniksektorn. Så det här kan mycket väl vara första steget i din framtida karriär.

Vi söker dig som
 • Studerar på universitet/högskola och har minst tre terminer kvar på dina studier. Då vi har kunder inom många olika branscher söker vi studenter med olika studieinriktningar, främst teknik, personal, ekonomi eller IT.
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska, då arbetsuppgifterna kräver det.
Det är meriterande om du sedan tidigare har erfarenhet av:
 • Administrativt arbete
 • Service
 • Kundkontakt
 • Försäljning
Som person är du bekväm med att ha telefonen som arbetsredskap och du är kommunikativt skicklig i både tal och skrift. Vidare är du en person som ser vad som behöver göras och tar egna initiativ. Du kan snabbt anpassa dig efter ändrade förutsättningar och är orädd inför nya situationer.

Övrig information
 • Start: April/Maj, enligt överenskommelse
 • Omfattning: Ca 16 timmar per vecka, fördelat på hel- eller halvdagar
 • Lön: Timlön enligt avtal
 • Placering: Gullbergs Strandgata 15, Göteborg
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på talentacquisitiongbg@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Administration, Assistent, HR & Personal, Rekrytering
Typ av anställning Deltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill du veta mer om hur det är att jobba internt på Academic Work? På Jobba Hos Oss får du träffa några av våra medarbetare, läsa om vad vi värderar högt samt se bilder och filmer som beskriver vår värld. Klicka här! Varmt välkommen!