Systemspecialist till Sileo Kapital

Systemspecialist till Sileo Kapital

Har du goda kunskaper inom SQL och ett stort IT-intresse? Vill du utvecklas tillsammans med ett bolag som präglas av prestigelöshet, korta beslutsvägar och täta samarbeten som står inför en stor digitaliseringsresa? Sileo Kapital söker nu en systemspecialist till teamet i Göteborg. Vi välkomnar dig att söka redan idag då urval sker löpande.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Sileo Kapitals räkning en systemspecialist till sitt kontor vid Lilla Bommen i Göteborg.

Sileo Kapital är ett kreditservicebolag som framförallt är verksamt på marknaden för köp och hantering av portföljer med förfallna fordringar från banker, kreditmarknadsbolag och andra kreditgivare. I egna system och med kunden i fokus försöker bolaget sedan hjälpa sina kunder att bli skuldfria. Det är här rollen som systemspecialist kommer in i bilden.

Personen som har haft rollen idag beskriver det mest roliga rollen såhär: "Du har varierade arbetsuppgifter, att det finns stora möjligheter att själv bestämma hur du vill designa lösningar på problem. Det är korta beslutsvägar och allt du gör får en direkt positiv inverkan på verksamheten".

Sileo Kapital började sin resa för 6 år sedan, idag är de ett 50-tal engagerade medarbetare som sitter i centralt benägna, nyrenoverade lokaler vid Lilla Bommen. Även om Sileo Kapital är ett ungt bolag har de på kort tid skapat en kultur som präglas av prestigelöshet, korta beslutsvägar och täta samarbeten. På Sileo Kapital finns en stark sammanhållning och de ser till att ha kul tillsammans, de anställda samarbetar dagligen och avslutar gärna veckan med en afterwork.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Sileo Kapital.

Arbetsuppgifter

Företaget inför nu en mer analytisk approach till hanteringen av sina kreditportföljer. Du som tar dig an rollen som systemspecialist kommer att arbeta i ett nystartat team som bl.a. jobbar med verksamhetsförbättringar genom att testa nya idéer och utmana det nuvarande arbetssättet. Det är en snabbrörlig organisation där du enkelt kan testa nya arbetssätt och se resultat av dina initiativ. Du kommer att få god stöttning av dina kollegor som sitter på mycket kunskap om verksamheten, men kommer samtidigt få ta ett stort eget ansvar efterhand som du växer i rollen.

Du kommer till exempel att:
 • Behandla data och sammanställa information med hjälp av SQL
 • Arbeta med informationsinhämtning och informationsanvändning
 • Delta i digitaliseringsprojekt
 • Utveckla och förbättra funktionalitet i Sileos inkasso/affärssystem
Tjänsten passar dig som gillar problemlösning och att självständigt ta fram lösningar på olika frågor genom användning av din kreativitet.

Vi söker dig som
 • Har relevant eftergymnasial utbildning, t ex systemvetenskap eller annan IT-teknisk utbildning
 • Har goda kunskaper av relationsdatabaser, exempelvis MsSQL
 • Har goda kunskaper inom Excel
 • Kan uttrycka dig obehindrat muntligt och skriftligt på både svenska och engelska då båda språken används dagligen
Det är meriterande om du har goda kunskaper i Python eller något annat programmeringsspråk.

För att både trivas och lyckas i rollen har du med fördel ett stort intresse för finans, i kombination med ett starkt problemlösande tänkande. Arbetsgruppen är liten vilket gör att sammanhållning och teamwork är viktiga komponenter för företagets framgång och såväl din samarbetsförmåga. Sileo Kapital kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet vid denna rekrytering.

Övrig information
 • Start: Gärna januari alternativt enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Placering: Lilla Bommen, Göteborg
 • Kontaktuppgifter: Rekryteringskonsult Hanna Malmsten
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Sileo Kapitals önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på recruitmentgothenburg@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Om oss

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Data & IT, Databasadministration
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sileo Kapital är ett snabbväxande bolag som ingår i den norska börsnoterade koncernen B2Holding ASA som har verksamhet i 15 europeiska länder. Verksamheten består i att ta över fordringsportföljer med obetalda lån och krediter från banker och andra kreditgivare. I deras eget system och på deras eget kundfokuserade sätt försöker de sedan hjälpa kunderna att bli skuldfria. På kontoret i Göteborg är de idag ca 50 personer.