System- & underhållstekniker till Alstom!

System- & underhållstekniker till Alstom!

Vill du lära dig mer om hur tåg är uppbyggda? Är du tekniskt lagd och har arbetat praktiskt inom underhållsarbete tidigare och vill utvecklas inom yrket? Här får du möjlighet att vara med i en långsiktig roll hos ett expanderande internationellt företag med ett tydligt fokus. Tveka inte att söka tjänsten redan idag, urval sker löpande!

Information om uppdraget

Academic Work söker en System- & underhållstekniker till Alstom. Alstom är ett globalt företag med anställda i 100 länder. De erbjuder innovativa och miljösmarta produkter, system och servicelösningar till järnvägs- och energimarknaden.

Alstom behöver nu utöka sin personalstyrka och söker därför ytterligare en engagerad medarbetare. Som System- & underhållstekniker för tågunderhåll kommer du arbeta nära och tillsammans med underhållsgrupperna. Du kommer initialt att arbeta på depån vid skansen lejonet, men på sikt kan du även få komma att arbeta på depån vid Sävenäs. Arbetet är både administrativt i kontorsmiljö och praktiskt i verkstaden. Rollen kräver att du är strukturerad och har en god analytisk förmåga. Då en del kontakt med kunder och underleverantörer kommer ingå i arbetsuppgifterna krävs även att du är kommunikativ.

Du kommer att få en omfattande introduktion och även få gå kurser kring säkerhet för att få en så bra start i din roll som möjligt. Allt eftersom fordonen ändras kan även dina arbetsuppgifter komma att förändras på sikt.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Alstom. Uppdraget kommer att vara på heltid och förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet kan du på sikt komma att bli överrekryterad.

Arbetsuppgifter

Som System- & underhållstekniker kommer ditt fokus främst ligga på att optimera det förebyggande underhållet av tågen. Du kommer även driva avhjälpande och värdebevarande åtgärder. Du kommer att vara med och förbättra och utveckla det förebyggande underhållet, vilket görs genom bland annat tekniska analyser av processerna och resursbehovsanalyser. Vidare kommer du leda och genomföra analyser vid driftsäkerhetsstörningar och vara kontaktperson vid tekniska frågor mot företagets andra underhållsdepåer i Sverige och Tyskland.

Du kommer till exempel att:
 • Ansvara för framtagning av arbetsinstruktioner och standarder relaterade till de olika arbetsmomenten i underhållet
 • Driva tekniska utredningar vid utvecklingsförfrågningar från kund
Tjänsten passar dig som har ett genuint tekniskt intresse även på fritiden och vill arbeta inom en bransch där spännande utvecklingar ständigt är på gång.

Vi söker dig som
 • Har en teknisk gymnasieutbildning
 • Har arbetserfarenhet inom en teknisk verksamhet i en liknande bransch
 • Har goda kunskaper i Office-paketet, särskilt Excel
 • Kan kommunicera obehindrat på svenska & engelska i både tal och skrift
 • Genuint tekniskt intresse
Det är meriterande om du har en ingenjörsutbildning inom maskin, fordon eller liknande.

Som person är du ansvarstagande och driver självständigt ditt arbete framåt. Du har en god analytisk förmåga och lägger upp ditt arbete på ett strukturerat sätt. Vidare är du kommunikativ då kontakt med kunder och underleverantörer förekommer i dina arbetsuppgifter.

Övrig information
 • Start: Omgående eller enl överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Lön: Timbaserad månadslön
 • Placering: Göteborg
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Alstoms önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på gbg03@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Alstom är ett globalt företag med anställda i 100 länder. De erbjuder innovativa och miljösmarta produkter, system och servicelösningar till järnvägs- och energimarknaden.