Studerande ekonomiassistent till Schenker!

Studerande ekonomiassistent till Schenker!

Studerar du ekonomi? Är du jakt efter ett deltidsjobb där du får möjlighet att skaffa dig praktiska egenskaper inom ekonomi? Vill du jobba i en internationell miljö? Då är detta rollen för dig! Schenker söker en ekonomiassistent med start omgående.

Information om uppdraget

Academic Work söker en studerande ekonomiassistent till Schenker för att vara med och stötta upp vid företagets löpande ekonomiarbete. Tjänsten kräver att man kan vara flexibel och tillgänglig för arbete veckan innan månadsbokslut varje månad. Det finns möjlighet till att ha ett flexibelt schema för att koordinera med studier och även i framtiden att jobba på distans. Schenker ser att samma omfattning kommer att fortsätta under sommaren.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Schenker. Uppdraget kommer att vara på deltid och sträcka sig initialt i 6 månders tid. Det finns goda möjligheter att bli förlängd på uppdraget, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som ekonomiassistent kommer du arbeta med att stötta upp ekonomifunktionen med löpande administration

Du kommer till exempel att:
 • Arbeta med fakturahantering
 • Kontoavstämningar
 • Övrig administration
Tjänsten passar dig som studerar en eftergymnasial utbildning inom ekonomi och ser värdet i att skaffa praktiskt erfarenhet från arbetslivet i form av exempelvis affärssystemskunskaper.

Vi söker dig som
 • Studerar en eftergymnasial utbildning inom ekonomi med minst ett år kvar av studierna
 • Behärskar det svenska och engelska språket väl i tal och skrift
Det är meriterande om du
 • Har goda kunskaper i Excel
 • Har tidigare erfarenhet av administrativt arbete
Som person är du strukturerad och trivs med att arbeta mot givna deadlines som du givetvis håller. Du gillar att ta eget initiativ och klarar därigenom att vara självgående när övriga på avdelningen är på semester. Dessutom är du flexibel och räds inte av att dina arbetsuppgifter kan se olika ut från dag till dag. Vidare är du intresserad och ser vinningen i att skaffa dig denna värdefulla erfarenhet.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: 20-60h i månaden beroende på behov
 • Placering: Lilla bommen, Göteborg
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Schenkers önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på gbg01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Som deltidskonsult på Academic Work blir du en del av vårt konsultnätverk och har för varje uppdrag en ansvarig konsultchef som finns tillgänglig under hela din anställningsperiod. Konsultchefens uppgift är att säkerställa att du trivs på din arbetsplats men också att du utvecklas och vi arbetar aktivt för att kunna hjälpa dig vidare mot spännande tjänster såväl under din studietid som efter din examen.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomiassistent
Typ av anställning Deltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Från Japan i öst till Chile i sydväst och överallt däremellan. Från små kretskort till enorma fartygsdelar. Vi på DB Schenker i Sverige transporterar det mesta du kan tänka dig över hela världen. För oss är samlastning med gods och paket lika självklart som att solen går upp på morgonen och ned på kvällen. Det var så allt började för oss en gång i tiden när vår grundare Gottfried Schenker lanserade idén att samla gods från avsändare och transportera ut det i samma sändning.