Student sökes till meriterande deltidsuppdrag som ekonomiassistent!

Student sökes till meriterande deltidsuppdrag som ekonomiassistent!

Studerar du ekonomi på eftergymnasial nivå? Söker du meriterande erfarenheter inför framtiden? Har du dessutom tidigare erfarenhet av ekonomiarbete? I den här tjänsten får du då möjligheten att sätta dina teoretiska kunskaper på prov och utvecklas praktiskt inom kund- samt leverantörsreskontra långsiktigt hos vår kund.

Information om uppdraget

Academic Work söker en ekonomiassistent på deltid för vår kunds räkning. Vår kund är en framgångsrik aktör inom anläggningsbyggnation och har i dagsläget ett 60-tal anställda på sitt kontor i Mölndal.

Arbetsplatsen beskrivs med en familjär känsla där personalens hälsa står i centrum. Tillsammans hjälps man åt, hög som lågt, och arbetsklimatet präglas av omtanke.
I dagsläget består ekonomiavdelningen av fyra personer, en ekonomichef samt tre medarbetare med ansvar över hela ekonomiflödet. Som ekonomiassistent kommer du arbeta i en stöttande roll, främst med leverantörsreskontra.
Till sommaren kommer du att inta ett större ansvar och hantera arbetsuppgifterna när ordinarie personal är på semester. För sommaren kommer du tillsammans med kund kommer överens om ett schema och en utsatt period.

Tjänsten är på deltid där du förväntas arbeta minst en dag i veckan men gärna två. Vid arbetstoppar som är vanligt förekommande i slutet av månaden kan behovet öka, och har du förutsättningar utifrån dina studier att arbeta mer, finns möjligheten. För att ge dig bästa förutsättningar inleds anställningen med introduktion, samt upplärning, för att på bästa sätt komma in i arbetsuppgifterna.

Du erbjuds
 • Meriterande erfarenheter för dig som ekonomistudent
 • Möjlighet till sommarjobb inför nästa termin
Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

Som ekonomiassistent kommer du huvudsakligen arbeta med leverantörsreskontra. Systemen du dagligen kommer att använda är - Readsoft, Medius samt Visma.

Tjänsten passar dig som trivs i en roll där du får använda din förmåga att arbeta flitigt och kvalitativt. Du kommer tillhöra ett företag som uppmuntrar till utveckling och som gärna tar emot input hur de kan förbättras. Företaget är i en expansiv fas vilket innebär att du behöver vara flexibel med förändringar, men där du samtidigt får vara med om en spännande resa.

Vi söker dig som
 • Studerar en eftergymnasial utbildning inom ekonomi där du läst minst ett år
 • Har minst ett år kvar på sina studier
 • Har någon tidigare arbetslivserfarenhet
 • Behärskar svenska obehindrat i tal och skrift
Det är meriterande om du:
 • Har genom arbete eller studier erfarenhet av affärssystem
 • Arbetat med liknande uppgifter inom ekonomi eller bokföring sedan tidigare
Som person är du:
 • Noggrann
 • Initiativtagande
 • Strukturerad
Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Deltid - 1-2 dagar i veckan löpande
 • Placering: Mölndal
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomiassistent
Typ av anställning Deltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se