Student och intresserad av IT och headhunting?

Student och intresserad av IT och headhunting?

Vår kund inom IT expanderar och välkomnar fler seniora utvecklare till sin verksamhet! De söker därav en Headhunter på deltid som ska hjälpa dem att hitta de vassaste personerna inom branschen. För dig som trivs med att prata i telefon, är orädd och vill arbeta flexibla arbetstider vid sidan av studierna - detta är jobbet för dig!

Information om uppdraget

Academic Work söker en headhunter till vår kund. De behöver avlastning cirka 16 timmar i veckan, vilket öppnar upp för flexibilitet i arbetstider för vilka dagar som passar dig bäst att arbeta vid sidan av studierna.

Vår kund är ett av stans trevligaste IT-företag som utvecklar programvara utifrån kundspecifika behov och önskemål. Som headhunter hos dem får du en utmanande roll med många olika kontaktytor. Du kommer att arbeta tätt tillsammans med ledningen i företaget. Här kommer du få lära dig från kompetenta och seniora kollegor och få god insikt i IT-branschen. De driver även inhouse-verksamhet och utbildningar på plats på kontoret och du kommer därför få träffa många intressanta personer i deras nätverk.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

Som headhunter kommer du arbeta med att kontakta intressanta personer inom IT-branschen. Du kommer arbeta i deras affärssystem, ha ett premiumkonto på LinkedIn och få lära dig hur Stack Overflow fungerar. Detta är lite av ett detektivarbete där ditt fokus ligger på att jobba fram bra kandidater ur kandidatdatabasen. Syftet med ditt jobb är att locka fler konsulter till bolaget. Du kommer jobba nära ledningen och bli upplärd i allt som har med bolaget att göra.

Du kommer till exempel att:
 • Arbeta i CRM-system och LinkedIn
 • Kontakta utvecklare och presentera vår uppdragsgivare för att sälja in företaget som arbetsgivare
 • Boka in förutsättningslösa möten
 • Skapa dig en bred förståelse för IT och olika tekniker och jobb inom branschen samt vilka kompetenser seniora IT-konsulter besitter hos vår kund.
Ju mer du lär dig om vår kund som företag, desto större utvecklingsmöjligheter kommer du att få. Rätt person kan längre fram själv få vara med och driva möten och intervjuer och växa in i rollen. Med detta jobb skaffar du dig meriterande erfarenheter inom IT-branschen!

Vi söker dig som
 • Studerar en eftergymnasial utbildning inom IT med minst 1 år kvar av din utbildning
 • Är administrativt lagd
 • Har tidigare erfarenhet av försäljning och service
 • Tycker det är roligt att prata i telefon och vågar lyfta lur och ringa kandidater
 • Har grundläggande datorkunskaper och goda kunskaper i Excel, mail och kalenderhantering
Som person är du:
 • Orädd
 • Relationsskapande
 • Flexibel
Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Deltid, cirka 16 timmar per vecka
 • Placering: Centrala Göteborg
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll HR & Personal, Rekrytering
Typ av anställning Deltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se