Sjöspeditör till Stora Enso

Sjöspeditör till Stora Enso

Har du känsla för ordning och struktur samt bakgrund inom sjöspedition? Då kan detta vara tjänsten för dig! Nu får du möjlighet att arbeta i en koordinerande roll med mycket ansvar och breda kontaktytor på ett globalt bolag som är ledande inom sin bransch. Välkommen med din ansökan redan idag!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Stora Ensos räkning en person för heltidsuppdrag inom sjöspedition. Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper och med detta en del av bioekonomin. De har cirka 25 000 medarbetare i över 30 länder och aktierna är noterade på börserna i Helsingfors (STEAV, STERV) och Stockholm (STE A, STE R).

Du kommer att tillhöra avdelningen Global Ocean Centre som sitter i Göteborg. Du har ytterligare kollegor som sitter utspridda på kontoren i Österrike, Estland och USA. På kontoret i Göteborg sitter du i fräscha lokaler i centrala stan med utsikt över vattnet.

Uppdraget är initialt på sex månader med start omgående och goda chanser till förlängning. Uppdraget är en del av vår personaluthyrning vilket innebär att du kommer att vara anställd av Academic Work men arbeta som konsult hos Stora Enso.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

I rollen som speditör kommer du att ansvara för all organisering, planering och bokning av sjötransporter inom ett specifikt geografiskt område som du blir tilldelad.

Du kommer till exempel att:
  • Ta emot, planera och hantera bokningar
  • Utfärda dokument så som konossementer och övriga export certifikat
  • Ansvara för all kommunikation med leverantörer och transportörer, framförallt rederier
För att trivas i rollen som sjöspeditör tror vi att du är självgående och motiveras av att få mycket ansvar. Vidare brinner du för att leverera god service och du känner dig trygg med att kommunicera på engelska. Som person är du ambitiös, uthållig och prestigelös och ser din chans att utvecklas inom branschen. Du har även ett stort fokus på problemlösning och ser till att alltid ligga steget före.

Vi söker dig som
  • Har en universitet- eller högskoleutbildning inom logistik eller motsvarande
  • Obehindrade kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
  • Goda kunskaper i MS- Office
Det är meriterande om du erfarenhet av att arbeta med sjöspedition.

Övrig information
  • Start: Omgående
  • Omfattning: Heltid
  • Placering: Läppstiftet, Göteborg
Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se