Sales Activator till sportvarumärket ASICS

Sales Activator till sportvarumärket ASICS

Är du ute efter en roll där du får möjlighet att representera ett internationellt sportvarumärke? Har du dessutom tidigare erfarenhet av service i butik? Då har vi tjänsten för dig! Som Sales Activator kommer du att representera ASICS gentemot flera av Sveriges största sportbutikskedjor. Ta chansen idag - få en varierande och inspirerande vardag som du kan kombinera med ett intresse för hälsa och träning!

Information om uppdraget

Academic Work söker för ASICS räkning en Sales Activator med utgångspunkt i Göteborg. Uppdraget startar i februari 2019 och pågår i minst sex månader fram i tiden med goda möjligheter till förlängning. Arbetstiderna varierar mellan dagtid, kvällar och helger - helt beroende av säsong och kunds önskemål. I grund och botten kommer du höra till ASICS kontor i Göteborg men spendera cirka 2-4 arbetsdagar i veckan på resande fot runt om i landet.

Som Sales Activator blir du inte bara ansiktet utåt för ASICS gentemot flera stora sportbutikskedjor men också mot konsumenter då du kommer vara delaktig i diverse event, exempelvis ASICS Stockholm Marathon och Göteborgsvarvet.

Miljön hos ASICS präglas av positiv energi och täta samarbeten mellan kollegor där du får goda möjligheter till att göra skillnad och påverka. Utvecklingsmöjligheterna för dig som medarbetare är goda, såväl inom Sverige som internationellt. För att lära dig om ASICS som företag, få en inblick i dess varumärke och produktkatalog inleds tjänsten med en grundutbildning på ASICS kontor i Göteborg. Du får även möjlighet att träffa övriga Sales Activators i Skandinavien. Klicka dig in på ASICS hemsida för att läsa mer, eller ta en titt på videon nedan för inspiration.

Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos ASICS.

Arbetsuppgifter

Som Sales Activator för ASICS kommer du arbeta med att representera ASICS gentemot sportbutikskedjor och konsumenter. Målet med ditt arbete kommer vara att öka kunskapen om ASICS varumärke och dess specifika produkter för att på så sätt bidra till en ökad försäljning i Sverige. När du inte är ute i fält och träffar personal och konsumenter i butiker kommer du att arbeta med planering och utformning av utbildningar och event.

Du kommer till exempel att:
 • Resa runt i landet och presentera kommande kollektioner för sportbutiker och dess medarbetare
 • Utbilda och coacha butikspersonal i ASICS produkter och teknologier
 • Tillsammans med butikspersonal arbeta med genomförsäljning av ASICS produkter under säsong
 • Representera ASICS vid diverse event, mässor och maraton (exempelvis ASICS Stockholm Marathon Marathon och Göteborgsvarvet)
Tjänsten passar dig som har ett intresse för att coacha och stötta andra i representation av ett varumärke. För att trivas i rollen är det även viktigt att du trivs med samt har möjlighet att arbeta på resande fot då du är ute i fält cirka 2-4 dagar i veckan.

Vi söker dig som
 • Har tidigare erfarenhet av service och försäljning i sportbutik
 • Har ett intresse för träning och hälsa
 • Har B-körkort för att på så sätt kunna resa mellan butiker
 • Talar samt skriver obehindrat på svenska och engelska för att på så sätt kunna hantera kommunikation med butiker och interna parter
Det är meriterande om du tidigare har arbetat som exempelvis säljcoach, tidigare arbetat med skor som säljande produkt eller med representation av ett specifikt varumärke.

Som person har du i grund och botten en stor affärsmässighet där du agerar lyhört och ser samband och orsak av olika aktiviteter. Du är van vid att arbeta under stort eget ansvar och tar egna initiativ samt driver ditt arbete framåt på ett effektivt sätt. Eftersom du kommer arbeta med planering av utbildningar och event är det viktigt att du har en god struktur i ditt arbete. Det är även av största vikt att du besitter en god kommunikationsförmåga, är pedagogisk och utåtriktad i kontakten med butiksmedarbetare och konsumenter.

Övrig information
 • Start: Februari 2019
 • Omfattning: Heltid, minst 6 månader
 • Placering: Göteborg med resor runt om i landet veckovis
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på gbg02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Försäljning, Butik
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

ASICS grundandes år 1949 och är idag ett av världens största sportvarumärken. ASICS är kända för sina revolutionerande löparskor och tillverkar idag både skor och kläder för träning. Läs mer på ASICS hemsida.