SHEQ-Officer till Inter Terminals

SHEQ-Officer till Inter Terminals

Vill du kunna påverka och göra verklig skillnad inom miljö, säkerhet, kvalité och arbetsmiljö? På Inter Terminals blir du en del av ett familjärt gäng som lever upp till värdeorden tillit, ägarskap, stolthet, laganda och riskmedvetenhet. Du erbjuds varierande arbetsuppgifter, allt ifrån säkerhetsövningar tillsammans med räddningstjänsten till risk- och säkerhetsanalyser, ta fram och leda utbildningar samt deltagande i myndighetsinspektioner. Vi tillämpar löpande urval och du är varmt välkommen med din ansökan!

Information om uppdraget

Inter Terminals tillhandahåller cisterner för lagring av bränsle, kemikalier och petrokemiska produkter. De är verksamma i Sverige, Storbritannien, Nederländerna, Tyskland och Danmark med totalt 23 terminaler. Sverigekoncernen omsätter 330 miljoner och de är totalt ca 100 anställda med huvudkontor i Göteborg samt deras ytterligare anläggningar i Gävle, Södertälje och Malmö. För Inter Terminals är det av yttersta vikt att deras arbete inte orsakar skada för miljön, personal eller platsen som de verkar på, varför de har skapat en nollvision som de arbetar aktivt för att nå.

Som SHEQ-Officer får du möjlighet att tillsammans med dina kollegor ansvara för och påverka Inter Terminals Säkerhets-, Hälso-, Miljö- och Kvalitetsarbete. Du blir en del av ett team på 4 kollegor där en vanlig dag startar med en gemensam kaffe som sedan exempelvis följs av att behöva agera på en omvärldshändelse som haft effekt på organisationen, kontakt med entreprenörer på anläggningen, driva förbättringsprojekt, ansöka om tillstånd för en brandfarlig vara eller leda uppdatering av arbetssäkerhetsanalyser.

Du ges en gedigen introduktion där du får möjlighet att lära känna organisationens alla ben och få se de olika verksamheterna ute i praktiken. Därefter fasas du successivt in i arbetet med fler arbetsuppgifter och som trygghet finns det alltid en kollega som är redo att stötta dig.

Arbetsuppgifter
 • Handlägga anmälningar enligt miljöbalken eller ansökningar om tillstånd för brandfarlig vara
 • Ta fram och leda utbildningar inom ex. hantering av produkter, avfall, nödlägesrutiner m.m.
 • Leda och delta i uppdatering av grovriskanalyser, arbetssäkerhetsanalyser och HazOp kring eventuellt miljöutsläpp, brandsäkerhet, processrisker
 • Stötta organisationen i frågor om miljö, säkerhet, hälsa och kvalité varpå du kommer få möjlighet att resa till Gävle, Södertälje och Malmö ca 2 - 4 gånger per månad
Vi söker dig som
 • Har en avklarad högskole- eller civilingenjörsexamen inom relevant område, förslagsvis miljö, kemi, toxikologi eller ekotoxikologi
 • Minst 2 års arbetslivserfarenhet efter examen inom ditt utbildningsområde
 • Kunskap av Miljöbalken
 • Grundläggande kunskaper i Reach och CLP
 • Officepaketet
 • Obehindrad kunskap i svenska och engelska
 • Möjlighet att resa 2 - 4 gånger i månaden till deras andra kontor i Sverige
Det är meriterande om du:
 • Har kunskap av ISO9001 och 2015
 • Kunskap av brandskyddsutbildning och arbetsmiljölagstiftning
 • Tidigare erfarenhet av en liknande roll
Som person är du:

Du kan självständigt ta ansvar för att uppgiften drivs mot målets riktning, besluta om arbetsmetod och se till att uppgiften levereras i tid. Vi ser att du gärna tar initiativ, sätter igång aktiviteter mot ett önskat resultat och kommer med förslag på nya arbetssätt. Vidare agerar du utåtriktat och bekvämt i sociala sammanhang, kan enkelt knyta nya kontakter och anstränger samt anpassar ditt beteende för att skapa goda samarbeten med andra personer som bidrar positivt till gruppens resultat.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare.
 • Placering: Smörjoljegatan 21, Göteborg
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Inter Terminals önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se