Recruitment Consultant till Academic Work, Holmen i Göteborg

Recruitment Consultant till Academic Work, Holmen i Göteborg

Hos Academic Work finns kunskap, resurser och visioner som erbjuder mig en ständig möjlighet att vidareutvecklas både som rekryteringskonsult men också som person. Jag drivs av att få ha självständigt ansvar för mina kunder och rekryteringsprocesser i nära samarbete med våra säljare i en organisation full med ambition och med ett starkt varumärke i ryggen.

Information om uppdraget

Så beskriver en av våra Recruitment Consultant sin upplevelse av rollen hos oss.

Vi vet att bäst relationer vinner och Academic Work tar tillvara på detta för att skapa värdefulla samarbeten med såväl kund som kandidat. Våra Recruitment Consultants är en viktig del i vår framgång och i rollen som Recruitment Consultant är du ditt eget varumärke med fokus på att bygga starka relationer både internt och externt. Dina arbetsdagar kommer vara varierande och innehålla många olika uppgifter. På Academic Work möts du av en stark teamkänsla och nära samarbete för att skapa bästa resultat. Genom hjälp från assistenter och agil arbetsmetod skapar vi både god kommunikation och ett effektivt arbetsflöde.

Är du nyfiken på att veta mer om hur det är att arbeta internt på Academic Work? Spana in vårt Instagramkonto och följ med bakom kulisserna på våra 16 kontor över hela Sverige.

Arbetsuppgifter

Som Recruitment Consultant har du ansvar för hela rekryteringsprocessen - från kravprofil, urval, djupintervjuer, tester, kandidatpresentationer, tillsättning och därefter uppföljning av rekryteringsuppdraget med kund och kandidat. Din roll är konsultativ och din expertis och affärsmässighet är avgörande för att hjälpa din kund att lyckas hela vägen i sin rekrytering. Du planerar och driver själv dina processer. Vid behov har du hjälp från ett team av Staffing and Recruitment Assistants som stöttar dig för att med hög kvalité och effektivitet ro affärer i hamn. I varje unikt uppdrag samarbetar du med någon av våra Account Managers som ansvarar för nykundsbearbetning. Ditt försäljningsansvar ligger i att driva försäljning på dina befintliga kunder, något du genom din affärsmässighet ser som en självklarhet.

Du kommer till exempel att:
 • På ett engagerat sätt vårda kandidat- och kundrelationer genom relationsskapande, coachande och nära samarbeten
 • Driva dina egna rekryteringsprocesser, från start till mål
 • Proaktivt arbeta med att identifiera nya behov hos våra kunder och driva egen försäljning
 • Att bidra till att vår rekryteringsaffär utvecklas både i team XXX, på kontoret och i organisationen i stort
Tjänsten passar dig som ständigt vill vidareutvecklas både som Recruitment Consultant och din personliga kompetens. Hos Academic Work finns kunskap, resurser samt visioner som erbjuder dig en möjlighet till nya framsteg. Grunden till detta ligger i ett utvecklande av våra processer och ett utmanade ledarskap samt en inneboende vilja att Beat Yesterday, everyday!

Vi söker dig som
 • Har minst ett års erfarenhet inom HR, bemanning, rekrytering eller att du arbetat nära denna typ av affär som exempelvis Account Manager eller Consultant Manager och är intresserad av att anta en utmaning inom renodlad rekrytering.
 • Besitter god affärsförståelse och förståelse hur organisationer är uppbyggda.
 • Har en relevant högskoleexamen inom exempelvis personalvetenskap, ekonomi eller dylikt
 • Talar och skriver svenska flytande och goda kunskaper i engelska, då du kommer att arbeta med både svenska och internationella kunder
 • Innehar B-körkort
Det är meriterande om du:

* Tidigare arbetat som exempelvis konsultchef inom bemanning eller som rekryteringskonsult.

Som person är du självgående och arbetar strukturerat för att driva dina processer framåt. När du stöter på problem fattar du egna beslut och tar stöd när det behövs. Vidare har du fokus på att bygga starka relationer till både kund och kandidat. Du har ett engagerat och lösningsfokuserat sätt, för att på bästa sätt tillmötesgå dina kunders behov och vågar agera som expert i dialog med kund. För att lyckas i rollen krävs att du är affärsmässig och orädd, du trivs med att arbeta mot uppsatta mål och har alltid affären i fokus på dina möten.

Övrig information
 • Start: Omgående/enligt ö.k.
 • Omfattning: Heltid, vikariat t.o.m. årsskiftet 2021-2022, med ambition om tillsvidare.
 • Placering: Göteborg, Holmen.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök via annan site nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. Observera att denna ansökan sker via en extern site vilket gör att den inte kommer att synas under mina sidor på din profil. Om du har ett satt slutdatum för ansökningsprocessen, tänk på att du inte får stänga annonsen tidigare och att alla ansökningar måste gås igenom.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på Filippa.Lundgren@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS
Vill du veta mer om hur det är att jobba internt på Academic Work? På Jobba Hos Oss får du träffa några av våra medarbetare, läsa om vad vi värderar högt samt se bilder och filmer som beskriver vår värld. Klicka här! Varmt välkommen!

Academic Work är Home of the young professionals. Vi rekryterar och hyr ut young professionals - studenter och akademiker som befinner sig i början av karriären. Academic Work startades av tre studenter som levde sin egen affärsidé. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll HR & Personal
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Academic Work är ett bemannings- och rekryteringsföretag som sedan starten 1998 har hjälpt över 130 000 young professionals världen över till jobb. Vi strävar efter att bygga en arbetsplats i absolut världsklass, målet är att ingen medarbetare på Academic Work ska vilja jobba någon annanstans. Vår kultur präglas av våra tre värderingar: Share Energy, Beat Yesterday och Show Heart och vi tror därför på att ha roligt på jobbet, sprida vår energi, nå imponerande resultat och sträva efter att utvecklas.