QA-ingenjör till Alstom

QA-ingenjör till Alstom

Vill du arbeta med världsledande infrastruktur och skapa säkra och kvalitativa transporter på våra järnvägar? Är du ingenjör och söker en roll med mycket eget ansvar och många kontaktytor? Som QA-ingenjör arbetar du för att säkerhet och kvalitet uppnås i större underhållsprojekt. Sök tjänsten redan idag då vi går igenom urvalet löpande!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Alstoms räkning en QA-ingenjör. Alstom är en av världens ledande leverantörer av infrastruktur för järnvägstransporter, de finns i mer än 60 länder och har cirka 34 500 medarbetare.

Som QA-ingenjör kommer du att ansvara för att säkerställa att underhållsprojekt kopplade till järnvägsdepåerna i Göteborg samt Boxholm uppfyller krav på kvalitet och säkerhet. Du kommer att ha stöttning av kompetenta kollegor både i projekten du arbetar i samt från dina kollegor i kvalitetsteamet. Teamet du ingår i består av fyra personer som är utspridda över Sverige och du rapporterar direkt till Kvalitetschefen för Alstom Sverige.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Alstom. Uppdraget är ett föräldravikariat och kommer att vara på heltid och sträcka sig fram till 8e mars 2019.

Arbetsuppgifter

I rollen som QA-ingenjör kommer du att koordinera, planera och följa upp att alla projektaktiviteter kopplade till kvalitet och säkerhet uppfyller de krav som finns. Du kommer främst jobba mot två underhållsprojekt ena i Göteborg och det andra i Boxholm. I Göteborg som du kommer att spendera största delen av din tid finns två järnvägsdepåer, ena vid Sävenäs och den andra vid Skansen Lejonet. Du kommer även att spendera ca en dag i veckan på depån i Boxholm vilket innebär en del resande framförallt inom Sverige.

Du kommer till exempel att:
 • Fungera som länk mellan kund och projekt i kvalitets- och säkerhetsfrågor
 • Stötta projekt och Projektledare och övervaka korrekt genomförande av kvalitetsplan, säkerhetsplan, kontrollplan
 • Rapportera och följa upp kvalitets- och säkerhetsrisker/avvikelser samt driva åtgärder för att minska kostnader kopplat till detta
 • Se till att säkerhetsbedömningar genomförs korrekt
Tjänsten passar dig som drivs av stort eget ansvar och som vill utvecklas inom kvalitet och säkerhet på ett globalt företag.

Vi söker dig som
 • Har en civilingenjörs- eller högskoleingenjörsexamen inom relevant område, exempelvis maskinteknik
 • Har goda kunskaper i MS Office
 • Kan kommunicera obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift
 • Har körkort B
Det är meriterande om du har erfarenhet från en liknande roll inom säkerhet/kvalitet eller arbetat i liknande bransch. Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av revisionsarbete av ISO 9001 samt om du arbetat med problemlösning enligt 8D metoden.

Som person är du kvalitetsmedveten och noggrann och utför ditt arbete på ett strukturerat sätt. Då rollen innebär ett stort ansvar är det väsentligt att du är en ansvarsfull person som drivs av problemlösning och har lätt för att hitta lösningar. Vidare ser vi att du är flexibel och att du kan hantera flera uppgifter parallellt samt kunna prioritera mellan dessa. Du är en engagerad lagspelare som är lyhörd för andra samt har god kommunikativ förmåga. Du driver självständigt ditt arbete framåt mot gemensamma mål.

Övrig information
 • Start: Omgående eller enl överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, vikariat
 • Lön: timbaserad månadslön
 • Placering: Göteborg
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Alstoms önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på gbg03@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Industri & Anläggning, Quality Assurance, Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd, Vikariat
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Alstom är en av världens ledande leverantörer av infrastruktur för järnvägstransporter och går i bräschen för innovativ och miljövänlig teknik. Alstom utvecklar, säljer och underhåller kontinuerligt uthålliga och integrerade järnvägslösningar för stadsnät och huvudlinjer. I Norden har Alstom cirka 200 medarbetare som arbetar i Sverige, Finland, Norge och Danmark.