Projektledare till Consilium

Projektledare till Consilium

Vill du driva kundspecifika projekt vars produkter syftar till att rädda liv? Motiveras du av globala kunder och marknader? Som Projektledare på Consilium ligger världen för dina fötter och tillsammans med ditt tvärfunktionella team driver ni tekniskt avancerade projektlösningar för ett gott syfte! Tveka inte på att söka redan idag då vi tillämpar löpande urval.

Information om uppdraget

Academic Work söker en Projektledare till Consilium. Consilium är ledande inom utveckling av system och produkter för miljö, säkerhet och navigation. Exempel på deras produktutbud är brandskydd, detektion av gas och utsläpp av rökgaser samt navigationsutrustning. De jobbar mot globala kunder som bl.a. verkar inom varvs-, rederi- och gasindustrin. Nu söker de dig som vill axla rollen som Projektledare och bidra till deras fortsatta resa!

Som Projektledare ingår du i avdelningen för Marine & Safety vilka huvudsakligen inriktar sig mot brand- och gasdetektion för fartyg, offshoreanläggningar, tåg, tunnelbanor och fastigheter med höga skyddsvärden. I dagsläget består avdelningen av en chef, tre Projektledare och tre Projektingenjörer. Du kommer ingå i ett tvärfunktionellt team som jobbar i flera parallella projekt där ni bedriver konstruktion, kundspecifik dokumentation, löpande avstämningar med kund och har kontinuerlig kontakt med interna avdelningar som produktion, inköp, spedition, lager och R&D.

Som Projektledare kopplas du in i projektet då sälj har förankrat ett behov ute hos kund. Efter gemensam överlämning med säljansvarig stämmer du träff med kunden för att b.la. precisera produkt, tidsplan och förväntningar. Därefter äger du ansvaret för att engagera och fördela arbetsuppgifter till projektgruppen och löpande stämma av med kund samt följa upp på projektets utveckling.

Du kommer initialt få skugga seniora kollegor i syfte att få rätt förutsättningar att lyckas i din roll. Därefter följer interna utbildningar och learning by doing. Som person besitter du ett genuint teknikintresse då Consilium har en stor produktportfölj med avancerad teknik. Du har lätt för att strukturera ditt arbete och föredrar att arbeta proaktivt istället för reaktivt. Vidare är du en ansvarstagande person då du kommer agera representant för Consilium samt har enkelt för att ta initiativ och lösa problem även på egen hand.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Consilium.

Arbetsuppgifter

Du kommer till exempel att:
 • Konstruera i AutoCAD
 • Skapa kundspecifik dokumentation
 • Aktivt leda och driva projektet framåt
 • Ha löpande dialog med Projektingenjörer och kund
Vi söker dig som
 • YH inom el/ elkraft eller Maskin-, Mekatronik-, Automationsingenjör alternativt att du har läst el på gymnasiet och besitter meriterande arbetslivserfarenhet
 • Ett till två års arbetslivserfarenhet som Projektingenjör eller Projektledare
 • Kunskap av CAD
 • Obehindrade kunskaper i engelska och svenska i både tal och skrift
Det är meriterande om du
 • Har goda kunskaper i AutoCAD
 • Goda elkunskaper
Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Tillsvidare, 6 månaders provanställning
 • Placering: Göteborg
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Consiliums önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på recruitmentgothenburg@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Om oss

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Läs mer om Consilium här