Projektkoordinator till globalt bolag inom processindustrin

Projektkoordinator till globalt bolag inom processindustrin

Valmet är en global organisation inom processindustrin som söker en projektkoordinator till deras kontor i Göteborg. Som projektkoordinator får du en central roll i Valmets projekt genom fokuserat arbete med projektets tidplan och även annan koordinering där du stöttar både projektledning och försäljning av Valmets indunstningsanläggningar. Vi söker dig med teknisk utbildning och intresse för projekt. Har du dessutom ett intresse för processindustrin och vill arbeta självgående med viljan att leverera det bästa till kund genom att stötta projektledarna i en koordinerande roll så kan det vara dig vi söker!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Valmets räkning en projektkoordinator till kontoret på Lindholmen i Göteborg. Med över 12 000 medarbetare globalt är Valmet bland de ledande leverantörerna inom massa-, pappers- och energiindustrin. På kontoret i Göteborg sköts försäljning, projektledning och service av Valmets anläggningar. Projekten är omfattande och sträcker sig över 12 år och består av både nybyggnation och större ombyggnader av framförallt indunstningsanläggningar, men även andra spännande produkter som asklakning, bioslam lignoboost m.m.

Du kommer att ingå i ett team på 9 medarbetare varav sju är projektledare och två är projektkoordinatorer. Gruppen består av erfarna och kompetenta kollegor som arbetar i ett nära samarbete och som värdesätter ditt bidrag till gruppen och din personlighet. För att ge dig de bästa förutsättningarna att lyckas i din roll kommer du få en gedigen introduktion samt en fadder du kan vända dig till.

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning vilket innebär att du kommer att vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Valmet. Uppdraget är av långsiktig karaktär.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Valmets önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.

Arbetsuppgifter

Som projektkoordinator är du en del av projektteamet och du kommer huvudsakligen arbeta med att stötta upp projektledarna i att leverera projekten i tid, vilket är nyckeln till ett framgångsrikt projekt. Du kommer främst arbeta med tidplanering och ansvara för att upprätta, följa upp och analysera tidsplaner, samt visualisera detta genom Syncplaner på projektets pulsmöten. Rollen innefattar även riskhantering där du förväntas kunna stötta projektledare och försäljare, genom att förbereda och ta fram underlag till möten, samt säkerställa att metodiken och erfarenhetsåterföring mellan projekten.

Du kommer till exempel att:
 • Ansvara för upprättandet av tidsplaner samt uppföljning och analys av avvikelser.
 • Analysera projektrisker och proaktivt arbeta för att minimera dessa för att klara finansiella resultat.
 • Sköta dokumentleveranser till kund i de projekt du är projektplanerare, samt se till att man möter de dokumentationskrav som gäller
Tjänsten passar dig som trivs med varierande administrativa arbetsuppgifter och vill ha en central roll för Valmets projekt. Valmet är en global koncern med spännande projekt där du får chans att knyta kontakter och utvecklas långsiktigt.

Vi söker dig som
 • Har en teknisk universitet- eller högskoleutbildning inom relevant område
 • Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska då båda språken används dagligen
 • Har arbetat i en liknande roll tidigare och har erfarenhet av arbete i projektform
Det är meriterande om du har erfarenhet av projektadministration samt har kunskaper i planeringsverktyget MS Project eller likande. Har du arbetat i en liknande roll tidigare och har erfarenhet av projektarbete av industriella projekt är det naturligtvis fördelaktigt.

Vi lägger stor vikt vid den personliga lämpligheten hos dig som söker och vill att du är en relationsskapare som trivs med stora kontaktytor inom projektgruppen, men också andra delar av företaget, både lokalt och globalt. För att lyckas i rollen behöver du vara flexibel för att bidra till teamet genom att hantera flera olika arbetsuppgifter och processer samtidigt. För att ge bästa möjliga service till kunderna är det också viktigt att du är arbetar proaktivt, har förmågan att planera och strukturera din arbetsdag, samt att du är bra på att driva ditt eget arbete framåt. Vi ser gärna att du är en lagspelare med hög social kompetens och en god kommunikationsförmåga.

Övrig information
 • Start Omgående
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Placering: Lindholmen, Göteborg
 • Lön: Timbaserad månadslön
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Skicka in din ansökan omgående då vi går igenom urvalet löpande.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på gbg03@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln med annons ID i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail.
 • Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.
* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Administration, Koordinator, Industri & Anläggning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Valmet är världsledande leverantör av utrustning och tjänster för kemikalieåtervinning i massindustrin samt pannanläggningar för värme och kraft från biobränsle, avfall, olja och gas. De levererar processer, utrustningar och skräddarsydda specialtjänster till olika industrier. Vidare ingår Valmet i en stor koncern som finns i fler än 50 länder och betjänar kunder inom bland annat massa- och pappersindustrin, berg- och mineralbearbetningsindustrin, energiindustrin. Läs mer om Valmet