Projektingenjör med intresse för säkerhet och arbetsmiljö

Projektingenjör med intresse för säkerhet och arbetsmiljö

Trafikverket, Sveriges ledande beställare av infrastruktur växer och därför söker vi nu två projektingenjörer med specialisering mot säkerhet och arbetsmiljö till verksamhetsområdet Investering- vill du vara med och bidra? Vi söker dig som har intresse för att djupdyka i frågor om arbetsmiljö och säkerhet, har en talang för koordinering samt med vana att jobba administrativt. Som en del av tjänsten erbjuder Academic Work sociala sammankomster, utbildningspaket tillsammans med övriga projektingenjörer samt individuell coachning på löpande basis.

Information om uppdraget

Trafikverket är en ledande aktör kring långsiktig planering av transportsystem och ansvarar för väg- och järnvägstrafik. Trafikverket fokuserar på samhällsutveckling med målet att dagligen utveckla och förvalta smart infrastruktur för att underlätta framkomligheten i Sverige.

Du kommer att tillhöra verksamhetsområdet Investering och avdelningen Teknik, Miljö och Markförhandling som består av specialister inom olika områden. Gruppen du kommer arbeta med är specialister inom Säkerhet och arbetsmiljö. Vi söker nu två projektingenjörer med specialisering mot säkerhet och arbetsmiljö, en till Solna och en till Göteborg. Denna annons gäller för Göteborg och ansökan till Solna görs via länken du finner längre ner i annonsen.

Trafikverkets kontor är modernt inredda med aktivitetsbaserade arbetsplatser. Stämningen är familjär och varm där du omges av kollegor med varierande bakgrund och erfarenhet. För den intresserade så finns här en otrolig branschkompetens att ta del av!

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Trafikverket. Deras intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som projektingenjör med specialisering mot arbetsmiljö och säkerhet kommer du att få arbeta i flera spännande projekt som lägger grunden för framtidens infrastruktur i Sverige. Du kommer att vistas i en utvecklande miljö med högt tempo och en stor variation i arbetsuppgifterna där du ges möjligheten att ta eget ansvar. Det kommer vara stort fokus på din kompetensutveckling där du i samband med din anställning också får ta del av ett utbildningsprogram innehållandes projektledning, självledarskap och entreprenadjuridik.

I denna tjänst kommer du bland annat få arbeta med att vara stöd till verksamheten vid framtagande av förfrågningsunderlag, upphandling av leverantörer och bidra i projektarbete gällande säkerhetsrisker. Du kommer att arbeta nära och biträda en eller flera specialister i alla förekommande specialistuppgifter inom område som arbetsmiljö byggherreansvar, trafiksäkerhet, och elsäkerhet. Exempel på arbetsuppgifter:
 • Granska arbetsmiljö- och säkerhetsplaner från leverantörer
 • Stödja vid rapportering och hantering av olyckor, tillbud och avvikelser
 • Medverka i att stödja distriktsledningen med uppföljning, sammanställning och analys av exempelvis arbetsplatskontroller och tillbud och olyckor
 • Vara delaktig i inledande projektplanering av och genomförande för leverantörsuppföljningar
 • Vara insatt i arbetet och kontakten med interna medarbetare, konsultuppdrag, och entreprenörer
Utvecklingsmöjligheter: Tjänsten som projektingenjör ger dig en unik start på karriären och alla möjligheter att utvecklas till en nyckelperson i en rikstäckande organisation där du på sikt har möjligheten att växa in i en roll som specialist. Tillsammans med det skräddarsydda utvecklingsprogrammet får du bästa möjliga stöd för att snabbt ta dig an stort eget ansvar.

Vi söker dig som
 • Har en ingenjörsexamen inom samhällsbyggnad alternativt samhällsplanering, gärna med inriktning arbetsmiljö eller säkerhet
 • Har mycket goda kunskaper i svenska, både tal och skrift, då intern och extern dokumentation görs på svenska
 • Har mycket god datorvana och kunskaper i Office-paketet
 • Har B-körkort
Det anses meriterande om du har:
 • Har arbetat med eller skrivit examensarbete inom området säkerhetsfrågor
 • Har arbetat med eller skrivit examensarbete inom väg- och järnvägsprojekt
Som person är du beredd att anta en personlig utmaning och utvecklas med organisationen. Du har ett stort driv och viljan att snabbt axla eget ansvar och räds inte att ta dig an nya arbetsuppgifter. Du gillar att samarbeta och kommunicera samtidigt hugger du gärna tag där det behövs! Du har en positiv inställning och ser möjligheter och lösningar i de utmaningar du möter. Du har förmågan att se till projektets helhet och är lyhörd för andra områdesspecialisters åsikter.

Övrig information
 • Start: 19 augusti
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Lön: Timbaserad månadslön
 • Placering: Göteborg (ansökan görs via denna annons)
Solna: Annons
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på gbg03@academicwork.se under kontorstid.
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Energi & Miljö
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Myndigheten arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. De bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Verksamhetsområdet Investering genomför väg- och järnvägsprojekt över hela landet i form av nyinvesteringar och ombyggnadsåtgärder.