Projektingenjör inom trafikmiljö till Trafikverket

Projektingenjör inom trafikmiljö till Trafikverket

Vill du arbeta i projekt där din insats har en central betydelse för trafiksäkerheten i samhället? I rollen som trafikingenjör kommer du i ett nära samarbete med engagerade och kompetenta kollegor att bidra till främjandet av en säker trafikmiljö. Tjänsten innebär varierande arbetsuppgifter där du får ta mycket ansvar och utveckla spetskompetens inom området.

Information om uppdraget

Vi söker för Trafikverkets räkning en Trafikingenjör till kontoret i Göteborg. Som Trafikingenjör tillhör du enheten Trafikmiljö som hör till verksamhetsområdet Planering.

Verksamhetsområdet Planering har i uppdrag att bidra till samhällsutvecklingen och ge förutsättningar för goda rese- och transportmöjligheter. Enheten arbetar med planläggning av trafik och planeringen för åtgärder vad gäller Sveriges infrastruktur. Vi söker dig som brinner för dessa frågor och som trivs i en roll med flera kontaktytor med kommuner, privatpersoner och entreprenörer.

För att ge dig de bästa förutsättningarna att lyckas i din nya roll erbjuds du ett skräddarsytt utbildningsprogram kopplat till tjänsten. Programmet har tagits fram i samråd med Trafikverket och du kommer bland annat ta del av kunskap inom projektledning, självledarskap och entreprenadjuridik. Förutom utbildningen kommer du även få löpande coaching för att ge dig bästa stöd att utvecklas såväl professionellt som personligt.

Rekrytering och programupplägg hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till AcademicWork.

Arbetsuppgifter

I rollen som trafikingenjör kommer du att arbeta i en utvecklande miljö med varierande arbetsuppgifter. Dina främsta arbetsuppgifter innebär att hantera och besvara remisser från myndigheter samt finna åtgärder och bemöta kundärenden från allmänheten. Du kommer att arbeta tillsammans med specialister inom området för att få rätt förutsättningar samt utveckla din kompetens.

Du kommer till exempel att:
 • Handlägga och ta beslut i ärenden kopplade till väg- och trafiklagstiftning
 • Lämna yttranden, ge information och ta emot synpunkter från myndigheter, fastighetsägare, företag, allmänhet m fl
 • Stötta projektledaren i trafikfrågor som t.ex. vägvisning, anslutningar, hastigheter och vägarbetsutmärkning
Vi söker dig som
 • Har en universitets- eller högskoleexamen som är högst två år gammal inom bygg, väg och vatten, trafik- eller samhällsplanering
 • Har B-körkort
 • Har obehindrade kunskaper i svenska i tal och skrift, då all dokumentation sker på svenska
Det är meriterande om du tidigare har arbetat inom trafikteknik och myndighetsutövning. Det är även meriterande om du har erfarenhet från vägarbete i from av exempelvis projektering i byggskede.

Som person är du skicklig på att påverka, förklara samt hantera intressekonflikter. Tjänsten kräver god analytisk och kreativ förmåga för att hantera och utvärdera olika alternativ till åtgärder. Du har förmåga att tillämpa metodstöd och regelverk för att hitta lösningar.

Övrig information
 • Start: Omgående eller enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Göteborg
 • Lön: Timbaserad månadslön
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs med om [vårt konsulterbjudande](Heltid: https://www2.academicwork.se/jobbsokande/konsulterbjudande)

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Myndigheten arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. De bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Trafikverket utvecklar och förvaltar smart infrastruktur i samverkan med andra aktörer för att underlätta livet i hela Sverige.