Projektingenjör inom elkraft!

Projektingenjör inom elkraft!

Har du en högskole- eller civilingenjörsutbildning inom elkraft och vill bidra till att förbättra Sveriges framtida infrastruktur? Trafikverket, Sveriges ledande beställare av infrastruktur växer och söker dig som vill börja din karriär som projektingenjör med inriktning elkraft. Vi söker dig som trivs i en analytisk och problemlösande roll och som har ambitioner att på längre sikt växa in i rollen som specialist inom teknikområdet elkraft! Välkommen med din ansökan redan idag då vi tillämpar löpande urval!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Trafikverkets räkning dig som vill utvecklas i en roll som projektingenjör där du stöttar seniora utredare och anläggningsförvaltare inom elkraft järnväg. I denna roll kommer du få mycket stor möjlighet att lära känna ett av Sveriges största och mest avancerade elkraftsystem!

Du erbjuds
 • Ett skräddarsytt utbildningsprogram kopplat till tjänsten. Programmet har tagits fram i samråd med Trafikverket och du kommer bland annat ta del av kunskap inom projektledning, självledarskap och entreprenadjuridik. Förutom utbildningen kommer du även få löpande coaching för att ge dig bästa stöd att utvecklas såväl professionellt som personligt.
 • Som konsult för Academic Work erbjuder vi även stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande här.
Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta nära och stötta våra seniora utredare och anläggningsförvaltare med en stor bredd och variation i arbetsuppgifter där du snabbt får möjligheten att ta eget ansvar.

Du kommer till exempel att:
 • Biträda våra seniora utredare och anläggningsförvaltare i olika förekommande arbetsuppgifter i form av analyser, utredningar och uppföljningar.
 • Delta i tillståndsbedömning av det nationella kraftsystemets ingående delteknikområden. T ex kartlägga lågspänningsanläggningar och dess tekniska tillstånd eller att sammanställa hjälpkraftnätets kapacitetsutnyttjande.
 • Baserat på genomförda tillståndsbedömningar utreda och föreslå åtgärdsbeskrivningar. Tex utifrån utredda kapacitetsbrister utreda och föreslå åtgärder baserat på teknisk och ekonomisk alternativvalsanalys.
 • Bistå i förvaltningen av energimätare på fordon och i våra anläggningar samt hanteringen av vårt mätvärdesinsamlingssystem. T ex teknisk administration och support på våra mätare samt teknisk utveckling av vår mätvärdesinsamling.
Utvecklingsmöjligheter

Tjänsten som projektingenjör ger dig en unik start på karriären och möjlighet att utvecklas till en nyckelperson i en rikstäckande organisation där du på sikt har möjligheten att växa in i en roll som exempelvis utredare, förvaltare, projektledare eller specialist. Tillsammans med det skräddarsydda utvecklingsprogrammet och löpande coachningen får du bästa möjliga stöd för att snabbt ta dig an eget ansvar och utvecklas hos Trafikverket!

Vi söker dig som
 • Har minst en högskoleutbildning om 180 hp inom elkraft eller motsvarande (Examensbevis kommer att efterfrågas)
 • Har stort driv och viljan att snabbt axla eget ansvar med en orädd attityd gentemot nya arbetsuppgifter.
 • Har mycket god datorvana och kunskaper i Office-paketet.
 • Har obehindrade kunskaper i engelska och svenska, både i tal och skrift.
Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom elkraftsområdet men detta är inget krav.

Som person är du
 • Ansvarstagande
 • Strukturerad
 • En lagspelare
Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Solna alternativt Göteborg
 • Lön: Timbaserad månadslön
Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se