Processingenjör med intresse för riskanalys & kärnkraftsäkerhet?

Processingenjör med intresse för riskanalys & kärnkraftsäkerhet?

Är du Civilingenjör med intresse för processindustrin och kärnkraft? Har du en analytisk ådra och vill vara med där det händer? Vi söker dig som vill bli expert på ditt jobb och här ges möjlighet till en utvecklande roll med utmaningar högt som lågt. För dig som är nyfiken, engagerad och ansvarsfull erbjuds en spännande möjlighet där du utvecklas tillsammans med kompetenta kollegor.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Swecos räkning en Processingenjör med intresse för riskanalys och samhällskritiska frågor. Arbetsgruppen består i dagsläget av 10 personer med olika bakgrund och kompetens inom området. De har lyckats samla några av de absolut främsta inom process, brand och strålkompetens under ett och samma tak vilket gör att vardagen kommer bjuda på kunskapsdelning och möjlighet att ta stora steg i din utveckling.

Du kommer att sitta i öppet kontorslandskap i nya och fräscha lokaler belägna vid Ullevi. Utifrån att gruppen består av erfarna kollegor, ser Sweco nu en möjlighet att växa med en junior förmåga där intresse och personlighet är av stor betydelse. Gruppen har en öppen inställning och kommunikation med fokus på stöttning samt att utmana varandra för att nå bästa resultat. Det finns god förståelse för att ingen kan veta allt men nyfikenhet att ta reda på saker är något som förväntas hos samtliga medarbetare.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

I denna roll hos Sweco kan du förvänta dig en vardag med uppgifter högt som lågt. Du kommer att växa in i rollen och med tiden ta allt större ansvar. Nya tekniker, verktyg och arbetsuppgifter kommer göra dig mångfacetterad inom området där du bland annat kommer att arbeta med uppgifter som nedan.
  • Ta fram anläggningsdesign och anläggningskoncept
  • Utforma samt ta fram säkerhetsanalyser för kärnkraft
  • Starta upp och kartlägga analyser utifrån hur detta bör göras i framtiden
Utifrån att ni till stor del arbetar med kärnkraftsäkerhet vilket är en samhällskritisk fråga, ser vi gärna att du har intresse för området. Din roll blir således att inte fastna i detalj utan snarare att fokusera på att säkerställa en överblick av helheten där du tillsammans med kollegor får och ger input på varandras tankar. Du kan exempelvis komma att analysera risker vid översvämning, brand, jordbävning och självfallet personalsäkerhet samt yttre faktorer som kan komma att påverka.

Vi söker dig som
  • Har en Civilingenjörsutbildning inom Kemiteknik som är högst fem år gammal
  • Har minst 6 månaders arbetslivserfarenhet inom det kemitekniska området
  • Har grundläggande kunskaper inom process och större system
  • Besitter mycket goda kunskaper i såväl svenska som engelska i tal och skrift då arbetet sker på dessa språk
I denna process lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper. För att lyckas och trivas i rollen som Processingenjör hos Sweco ser vi att du som person är nyfiken och har lätt för att samarbeta. Utifrån att samarbete är A och O för att lyckas i denna roll är vidare dina kommunikativa färdigheter av betydelse precis som personlig mognad och ansvarskänlsa för uppgiften. Kort och gott finns det stora möjligheter att utvecklas för dig som visar att du vill lyckas.

Start: Januari 2020

Omfattning: Heltid, tillsvidare med ambition för anställning hos Sweco på sikt

Placering: Göteborg

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Swecos önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till AcademicWork
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se