Key Account Manager till Intersolia

Key Account Manager till Intersolia

Vill du hjälpa företag att enklare kunna ta ansvar för sin miljöpåverkan, kemikaliehantering och arbetsmiljö? Intersolia arbetar aktivt för att få fler miljövänliga företag varför de nu söker en Key Account Manager till Göteborg!

Information om uppdraget

Academic Work söker en Key Account Manager till Intersolia i Göteborg. Intersolia är inne i en väldigt spännande expansions- och utvecklingsfas där de sedan två år tillbaka har gått från att vara en systemleverantör till att bli ett renodlat kompetensbolag.

Intersolia hjälper företag att enklare kunna ta ansvar för sin miljöpåverkan, kemikaliehantering och arbetsmiljö genom att erbjuda kompetensutveckling, systemstöd, konsulttjänster och analyser. Du blir en del av deras säljteam med Account Managers och Key Account Managers varpå du får möjlighet att vidareutveckla befintliga nyckelkunder i syfte att verka för en säker kemikaliehantering och minskad miljöpåverkan.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer att anställas direkt hos Intersolia.

Intervjuprocess
 • Första intervjun sköts av Academic Work på kontoret vid Gullbergs Strandgata 15
 • Intervju med Intersolia sker i Göteborg den 16 oktober
Arbetsuppgifter

Som Key Account Manager på Intersolia erbjuds du en unik chans att få jobba med strategisk, operativ och konsultativ försäljning för ett skyndsamt syfte, nämligen miljön!

En typisk dag för en Key Account Manager kan innefatta möten, offerthantering, skapa skräddarsydda lösningar för befintliga nyckelkunder samt dialog med miljökonsulter, produktutvecklingsavdelningen och andra kollegor.

För att ge dig rätt förutsättningar att lyckas erbjuder Intersolia ett utbildningsprogram och sambesök med kollegor ute hos kund. Därefter får du successivt axla dina arbetsområden och projekt.

Du kommer att exempelvis jobba med:
 • Kundkontakt: Möten, uppföljningar, inbjudningar till evenemang
 • Analys: Identifiera bolagsstrukturer, kontrollera kontrakt, analysera kundens aktivitet
 • Avtal: Förnya avtal, skicka offerter, uppföljning
 • Marknadsföring: Utskick till kunder, deltaga vid seminarier och användarträffar
 • Budget och mål: Nyckelkunder, rapportering, målsättning
Du blir en del av ett säljteam på 8 personer nationellt där ni har veckovisa möten via Skype samt internationella koncernmöten en till två gånger per år. Tillsammans får ni möjlighet att dela kunskaper och erfarenheter samt stötta varandra i syfte att skapa ett hållbart arbetssätt för fler företag, myndigheter och kommuner i Sverige och Europa.

Vi söker dig som
 • Har en avklarad Högskole- eller Civilingenjörsexamen inom relevant område, förslagsvis miljö, kemi, biologi, toxikologi eller ekotoxikologi
 • Minst 2 års arbete av företagsförsäljning
 • Behärskar god svenska och engelska i tal och skrift, då kommunikationen med kunder och internt både sker nationellt och internationellt
 • Har B-körkort
 • Har möjlighet och tycker det känns motiverande att resa i tjänsten
Det är mycket meriterande om du:
 • Har tidigare erfarenhet som Account Manager eller Key Account Manager
 • Har god kunskap om miljö- och kemikalielagstiftning såsom REACH och CLP samt miljöbalken och arbetsmiljölagstiftning
Tjänsten passar dig som har ett genuint intresse för försäljning och miljöfrågor och som vill jobba i en utåtriktad och nätverkande expertisroll gentemot kund. Vi ser att du kan identifiera och sätta utmanande mål för ditt arbete varpå du lägger upp en egen planering i form av delmål och aktiviteter för att nå dessa. Du har lätt för att samla information och bryta ner problem för att förstå långsiktiga konsekvenser av olika lösningsförslag. Vidare ser vi att du har lätt för att anpassa ditt beteende i syfte att skapa goda samarbeten med andra. Slutligen drivs du av att göra affärer och genomföra aktiviteter som påverkar organisationens resultat samt är intresserad och håller dig uppdaterad inom ditt ansvarsområde.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Försäljning, Key Account Manager
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (57 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Intersolia har sedan 1999 arbetat med att stödja organisationer i deras hälso-, miljö- och säkerhetsarbete med fokus på kemikalier. De erbjuder ett webbaserat verksamhetsstöd för kemikaliehantering och ett brett utbud av konsulttjänster för att hjälpa företag att uppnå kemisk hållbarhet samt att säkerställa att företagen uppfyller både nationell och internationell lagstiftning (exempelvis CLP, REACH, RoHS, bekämpningsmedel, läkemedel och livsmedel). Idag består Intersolia av totalt 130 personer varav 25 konsulter med kontor i Sverige, Tyskland, Danmark, England och Serbien. De har över 700 kunder både inom privat och inom offentlig sektor. Deras kunder består av både stora och små företag, och verkar inom många olika branscher.