Juriststudent till flexibel tjänst på VA Strategi

Juriststudent till flexibel tjänst på VA Strategi

Läser du Juristprogrammet och har ett år kvar på dina studier? Ser du dessutom fördelen i att kunna arbeta flexibelt på timbasis? VA Strategi söker nu en student på deltid att stötta upp deras två medarbetare med förarbete kring rådgivning främst inom vattentjänstlagen och VA-taxor. Värdesätter du att få förankra dina juridiska kunskaper inom arbetslivet, flexibilitet och samhällsfrågor? Sök redan idag och följ med på detta bolags imponerande resa!

Information om uppdraget

Academic Work söker för VA Strategis räkning en trainee för att stötta upp bolaget med inläsning, rådgivning och administration i frågor kring vattentjänstlagen och VA-taxor. Bolaget arbetar med rådgivning inom vattentjänstlagen och VA-taxor och då framförallt gentemot kommuner och kommunala verksamheter. Ägaren av VA Strategi har tillsammans med sina samarbetspartners en bred kompetens inom teknik, juridik och ekonomi. Bolaget har gjort en fantastisk resa sedan de grundades 2013 och har idag hjälpt och stöttat över 100 kommunala bolag och kommuner med VA-strategiska frågor.

Nu finns det möjlighet för dig som student att bli deras nya medarbetare och stötta upp detta gäng och samtidigt få möjlighet att ta vara på mycket kunskap. Behovet är varierande och du förväntas arbeta från några timmar upp till 1 dag i veckan, under terminerna. Fram till och med sommaren kommer mycket av arbetet ske på distans och därmed är såväl tid och plats flexibelt, vilket ger dig möjlighet att på bästa sätt kombinera detta med dina studier. Efter sommaren är ambitionen att arbeta tillsammans på deras centralt belägna kontor i Linnéstan igen, men visst arbete kan även fortsättningsvis ske hemifrån. VA Strategi ser detta som ett långsiktig samarbete.

Du erbjuds
 • En spännande och flexibel roll som går utmärkt att kombinera med juridikstudier
 • Möjlighet till att fortsätta efter examen, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet
Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med inläsning, rådgivning och administration i frågor kring vattentjänstlagen och VA-taxor. Du kommer att komma i kontakt med ett brett spektra av juridiska samhällsfrågor inom VA.

Du kommer till exempel att:
 • Läsa in dig på domar från mark och miljödomstolen
 • Göra rapporter/sammanfattningar på avgöranden där du uppfattat rådande prejudikat
 • Förbereda förslag på svar till kunder
 • Stötta upp med enklare administration, exempelvis utskick och underlag
Tjänsten passar dig som ser en framtid inom offentlig rätt med ett särskilt intresse för miljörätt. Du vill arbeta extra på ett flexibelt sätt under dina studier och redan idag börja bidra med dina kunskaper från rådande studier.

Vi söker dig som
 • Studerar Juridikprogrammet på Universitet, med ett år kvar på dina studier
 • Är obehindrad i svenska, både i tal och skrift
 • Har erfarenhet av att skriva rapporter och tycker om att formulera dig i text
Det är meriterande om du
 • Har ett intresse för civilrättsliga frågor och miljörätt, på lång sikt ser du också en karriär inom området
 • Har ett intresse för Ekonomi och Teknik
Som person är du positiv och har en förmåga att på egen hand driva arbetsuppgifter i hamn. Du trivs med att arbeta självständigt och kan uttrycka dig väl skriftligt i det svenska språket så att även icke-jurister kan förstå. Vidare är du intresserad av samhällsbyggnad. För dig är det en självklarhet att hålla en god struktur och du ansvarar självständigt för dina deadlines.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Deltid, upp till 1 dag per vecka, under skolterminerna
 • Placering: Initialt flexibelt, med utgångspunkt från kontoret i Linnestan, Göteborg.
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Administration, Assistent, Juridik
Typ av anställning Deltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

VA Strategi Sverige är ett konsultföretag med specialister inom strategisk VA-planering, VA-juridik och VA-ekonomi. De kombinerar deras olika kompetenser för att kunna leverera flexibla och situationsanpassade tjänster inom intresseområdet, vatten.

Tillsammans har de lång och bred erfarenhet från många kommuner runtom i Sverige.