Juniora javautvecklare för utveckling av morgondagens lösningar för digital handel och...

Juniora javautvecklare för utveckling av morgondagens lösningar för digital handel och...

Är du nyexaminerad inom IT och vill få en flygande start på din karriär genom att bli en viktig spelare i Fiwes utvecklingsteam? Värderar du en god företagskultur där din personliga utveckling ligger lika mycket i fokus som företagets? Är du driven, målmedveten och ser möjligheter i utmaningar? Då är det just dig vi söker. Här får du möjligheten att vara med Fiwe på deras resa inom digitalisering där du kommer att utveckla, implementera och integrera marknadsledande PIM/MDM-system - helt från grunden!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Fiwes räkning 3 juniora javautvecklare till deras utvecklingsteam. Hur kul skulle det inte vara att starta sin karriär med några av sina bästa vänner? - Så tveka inte på att tipsa andra som du vet brinner lika mycket för programmering som du gör!

Fiwe är ett av nordens ledande konsultbolag inom tjänster och lösningar för digital handel och marknadsföring. Dem hjälper ledande företag i Norden att utveckla framtidens digitala handelslösningar baserat på marknadsledande standardplattformar.

Just nu är det deras PIM-avdelning som ska utökas med ytterligare 3 stjärnor. PIM-avdelningen består idag av 15 medarbetare varav 6 personer är utvecklare och resterande affärskonsulter.

Du kommer till en arbetsplats med trevliga, ljusa lokaler med bra läge på Mölndalsvägen och med duktiga och motiverade kollegor. För att få en känsla av hur Fiwe arbetar, se videon nedan:

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Fiwe. Uppdraget är långsiktigt och kan gå över till en anställning på Fiwe, förutsatt att alla parter är nöjda.

Arbetsuppgifter

Som junior javautvecklare kommer du att ingå i ett scrumteam som arbetar och utvecklar inom Java, Java EE och SQL med fokus på backend. Du får vara med i hela utvecklingsprocessen i projektform för stora svenska industri-, distributions- och detaljistföretag. Det är en bred roll där du ges möjlighet att arbeta med implementering av bland annat standardsystemet PIM (Product Information Management). PIM är ett verktyg för att effektivisera, öka försäljning, ge produktinformation samt förbättra kundupplevelsen. Läs mer om hur Fiwe presenterar sina PIM-lösningar HÄR.

Då de använder sig av agila metoder med 2 veckors cykler så krävs det att du som person är kommunikativ och påhittig då alla förväntas ta sitt ansvar under uppföljningsmötena. Som tidigare nämnt, så finns det ett utvecklingsteam och ett affärsteam där båda teamen måste leverera för att projektet ska bli lyckat. Det är alltså utvecklingsteamet som själva äger ansvaret för att strukturera upp och utföra arbetet effektivt och med hög kvalité. Seniora och juniora utvecklare arbetar och tar sig an varje uppgift tillsammans då Fiwe ser att det är just den kombinationen som är värdefull i ett team. Alla har något att bidra med och ingen är mer viktigt än någon annan.

Övriga standardsystem som du kommer implementera är:
 • Data Quality & Print
 • BPM (Business Process Management)
 • DAM (Digital Asset Management)
 • ETL (Extract Transform Load)
För att du ska känna dig trygg och komma in i arbetet så fort som möjligt så kommer du arbeta tillsammans med mer seniora utvecklare. Academic Work kommer även erbjuda dig ett utbildningspaket där du bland annat kommer få möjligheten att läsa fördjupningskurser inom Java.

Vi söker dig som

Har en gedigen teoretisk grund även om stor vikt läggs vid ditt personliga driv att vidareutveckla din IT-kompetens. Du som söker är junior i din karriär och har 0-1 års arbetslivserfarenhet inom IT. Det är mycket fördelaktigt om du självständigt drivit egna projekt och blivit tekniskt bevandrad genom dina fritidsintressen. Har du haft ett extraarbete/sommarjobb inom IT under din studieperiod är det meriterande.

Vidare ser vi att du:
 • Har en högskoleutbildning inom IT
 • Besitter goda kunskaper i Javaprogrammering
 • Har kunskaper i SQL
 • Har god förståelse för utveckling och problemlösning
 • Talar och skriver svenska obehindrat då all kommunikation sker på detta språk
Konsultmässighet, driv och prestigelöshet är ord som genomsyrar arbetsgrupperna som arbetar på Fiwe idag och vi tror att även du identifierar dig med dessa egenskaper. Du kommer att arbeta i en lösningsfokuserad miljö med högt tempo där du kommer att få visa prov på din kreativa förmåga att hitta lösningar. Du är målmedveten och trivs i en miljö där du får ta ansvar för att nå högt uppsatta resultat. Du har lätt för att samarbeta med kollegor, och att be om hjälp när du kört fast är naturligt för dig.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Mölndal, Göteborg
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Fiwes önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på gbg04@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Fiwes huvudkontor ligger i Göteborg och de är i dagsläget ett åttiotal medarbetare med stor erfarenhet och kompetens inom områden som e-handel, PIM, digital marknadsföring, masterdata, kundanalys och omnikanalhandel. Du kanske har hört talas om Beijer bygg, Martin & Servera, Dahl och Elfa. Listan är lång på Fiwes eminenta kunder. De erbjuder sina kunder affärslösningar som ger de möjligheten att öka sin produkt- och tjänsteförsäljning, nå ut och snabbt hänga med i svängarna på marknaden.

Nyckelord: Java, Programmering, Chalmers, Utveckling, Systemvetare, Objektorienterad programmering, PIM, Utvecklare, junior, Javascript, Backend, Göteborg