Junior teknisk säljare till Precimeter - med världen som arbetsplats!

Junior teknisk säljare till Precimeter - med världen som arbetsplats!

Precimeter är till storleken som ett fotbollslag och unika i sin bransch med få konkurrenter som gör att du kommer ha hela världen som arbetsplats med produkter som många företag inom tillverkningsindustrin behöver. Rollen som junior teknisk säljare är lärorik och utvecklande då försäljningscyklerna är långa, tekniken avancerad och dina förberedelser inför möten är kritiska då dina kontaktpersoner är högt uppsatta chefer. Du har ett team bakom dig som ser att detta är bara något som kommer kunna åstadkommas tillsammans och som kommer hjälpa dig att få bästa förutsättningarna för att lyckas i rollen! Vill du vara en del av teamet på Precimeter? Ansök gärna redan idag då vi gör löpande urval.

Information om uppdraget

Det går väldigt bra för Precimeter som ökat sin omsättning sedan 2013, från 15 miljoner till 25 miljoner med god lönsamhet. Företaget blev uppköpta 2014 av Lagercrantz Group och har siktet fortsatt inställt på tillväxt och ytterligare investeringar inom produktutveckling. I samband med detta expanderar de nu säljteamet där Academic Work för Precimeters räkning söker en junior teknisk säljare.

Precimeter är representerade i över 50 länder via lokala representanter men har kontor i Sverige, Tyskland, USA och Kina med huvudkontor och produktion på Hönö tillsammans med 12 medarbetare. Företaget tillverkar, utvecklar och säljer innovativa och automatiserade lösningar till kunder som hanterar smälta metaller som exempelvis mätutrustning till gjuteribranschen. Med drygt 25 år i ryggen har Precimeter ett brett produktutbud där de är en av få aktörer på den globala marknaden som levererar så pass nischade lösningar vilket bidragit till högt förtroende och exklusivitet hos uppsökande kunder.

Som teknisk säljare får du hela världens hörn som arbetsplats och en nyckelroll för Precimeters fortsatta framgång. Du ansluter dig till kontoret på Hönö tillsammans med Thomas, Martin och Jonatan i det sammansvetsade och erfarna säljteamet. Precimeter tillämpar inte individuella KPI:er utan teamets lagarbete och gemensamma insats värderas högt i vilket resultaten talat för sig.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Precimeter.

Arbetsuppgifter

En försäljningsprocess på Precimeter börjar i änden av att ni i teamet överväger vilket land eller region som skall bearbetas och därefter kartläggs kunderna geografiskt. Resor som förekommer i tjänsten beräknas vara 30-50% där du kan räkna med hela världen som kundbas. Det innebär långa förarbeten av bland annat presentationer och betydelsefull information om resmålet för att säkerställa att du är inställd på exempelvis rätt kultur och förväntningar. Väl på plats hos kunder besöker du fabriker och stora anläggningar som omsätter miljarder. Dina kontaktytor är oftast högt uppsatta chefer som exempelvis fabrikschef, teknisk chef eller produktionschef, vilket innebär hög nivå av tekniska samtal för att förstå på vilket sätt Precimeter kan hjälpa kunden utifrån specifikt behov.

På kontoret på Hönö diskuterar du eventuella tekniska lösningar med teamet för att säkerställa rätt förslag till kunden. Vidare påbörjas offertarbete och återkoppling där en hel försäljningscykel kan ta 12-24 månader innan beställning från kund. Efter genomförd försäljning tillkommer givetvis återbesök och uppföljning hos kund. Med hänsyn till de långa säljcyklarna arbetar du parallellt med nya reseprojekt, delar med dig av kunskap och information till resterande team som i sin tur gör likadant så att ni är insatta i varandras projekt för att på så sätt optimera strategisk bearbetning och effektivt resande.

Introduktion till tjänsten
Eftersom Precimeters verksamhet är nischad har vi inga förväntningar på förkunskaper inom det specifika tekniska området, även om det är mycket meriterande. Av den anledningen tillämpas en gedigen introduktion till tjänsten under ca 10-12 månader beroende på din kompetens. Du kommer att få tillgång till teoretiskt material och följa med på mässor för att bygga upp din produktkunskap. Vidare kommer du besöka en av kunderna i Sverige, som är utrustade med Precimeters produkter där du får en bättre bild av hur produkterna verkar i fabriksmiljö. Därefter kommer du följa med på kundbesök, vara behjälplig vid offertskrivning och mötesbokning. Vi beräknar att du kommer vara helt självgående efter första arbetsåret efter att ha fått rätt förutsättningar.

Vi söker dig som
 • Antingen har du 1-2 års arbetslivserfarenhet av B2B-sälj och vill lära dig mer om teknik eller så har du i dag ett tekniskt arbete som exempelvis ingenjör och vill jobba mer kundnära
 • Detta är inte ett arbete som du vill testa på för att det verkar spännande, utan du kommer från tidigare arbetslivserfarenhet och vill satsa långsiktigt i denna roll som du söker dig till på grund av att rätt anledningar
 • Du har tålamod och en långsiktig inställning för att förstå vikten av att du kommer leverera resultat efter ca 12 månader
 • Du måste ha ett genuint intresse för att resa men framförallt kapaciteten utifrån din livssituation
 • Du har god förståelse och respekt för kulturella skillnader och lämnar dina egna värderingar hemma innan du reser för att anpassa dig till den region du befinner dig i
 • Har B-körkort
 • Talar och skriver obehindrat på svenska, men framförallt engelska då kundsamtal och möten sker på engelska dagligen
Som person är du orädd för att hamna i situationer som är utanför din komfortzon och vågar testa och lära dig nya saker för att utvecklas. Du är flexibel för att anpassa dig till nya miljöer och kulturer samt omständigheter. Du kan demonstrera affärsmässighet genom att vara lyhörd för kunders behov och arbeta aktivt för att främja goda affärsresultat som är lönsamma för verksamheten. Vidare har du en relationsskapande förmåga då du på sikt behöver bygga förtroende hos högt uppsatta chefer i olika delar av världen.

Övrig information
 • START: Enligt överenskommelse
 • OMFATTNING: Heltid, tillsvidare
 • ARBETSTIDER: Flexibelt på grund av resor i tjänst
 • LÖN: Fast lön, enligt överenskommelse, med tillägg för övertid och traktamente
 • PLACERING. Hönö, Göteborg
* KONTAKT: Recruitment Consultant, Hesam Kangarlou, 031 381 57 43 eller rekryteringsteamet, recruitmentgothenburg@academicwork.se
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Försäljning, Teknik & Ingenjör, Teknisk rådgivare & Försäljningsingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Läs mer om Precimeter!