Junior projektekonom till storjätte inom infrastruktur!

Junior projektekonom till storjätte inom infrastruktur!

Har du en ekonomibakgrund och vill ta nästa steg i din karriär? Läs då vidare, då detta är en unik möjlighet! Vi söker dig som har ett brinnande intresse för ekonomi och vill arbeta i tekniska projekt som bidrar till utvecklingen av samhällets infrastruktur. Vidare har du en ekonomiutbildning och goda praktiska ekonomikunskaper och som nu vill bygga på din kunskap och erfarenhet. Ni sitter i nya lokaler centralt i Göteborg. Tjänsten startar omgående, varmt välkommen in med din ansökan redan idag!

Information om uppdraget

Academic Work söker för kunds räkning dig som vill arbeta som projektekonom där du får möjlighet att vidareutveckla dina kompetenser och vara en del av en ledande myndighet.

Detta är ett konsultuppdrag, du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos vår kund. Uppdraget startar omgående och det är till en början ett uppdrag på 6 månader. Det finns chans till förlängning om behov kvarstår och om samtliga parter är nöjda med samarbetet.

Som projetekonom kommer du att arbeta inom flera spännande områden som lägger grunden för framtidens infrastruktur i Sverige. Du vistas i en utvecklande miljö med högt tempo där du får möjlighet till att ta mycket eget ansvar. I rollen är det stort fokus på din kompetensutveckling där du i samband med din anställning också startar ett utbildningspaket. För att ge dig de bästa förutsättningarna att lyckas i din nya roll kommer vi erbjuda dig ett utbildningsprogram som vi har tagit fram i samråd med vår kund.

Arbetsuppgifter

Som projektekonom kommer du att arbeta nära flera projektledare och enhetschefer för att stötta dem i den ekonomiska rapporteringen och uppföljningen. Du kommer bland annat följa upp budget och avvikelser och se till så allting rapporteras korrekt samt i tid.

Du kommer att få ta eget ansvar och arbeta med varierande uppgifter inom ekonomi. Ni är fyra stycken som arbetar med ekonomi på avdelningen och som stöttar dem olika enhetscheferna. Du kommer börja din anställning med en kortare introduktion och det finns kollegor på plats för löpande stöttning.

Du kommer till exempel att:
 • Ta fram underlag till projektledare och enhetschefer i samband med månadsrapportering.
 • Granska och skicka vidare fakturor för attest samt kontrollera så fakturor är betalda i tid.
 • Stötta projektledare i budgetarbete samt uppföljning.
 • Delta i månadsuppföljningar.
Du har en förmåga att kunna sätta dig in i nya arbetsuppgifter på ett snabbt och enkelt sätt. Vidare tar du gärna initiativ och försöker gärna på egen hand utan fullständiga ramar och riktlinjer. Det är av vikt att du är kommunikativ då du kommer ha mycket kontakt med interna kollegor. Vidare är du framåt och ställer gärna frågor för att öka din förståelse och därmed kunna genomföra ditt arbete på ett ännu bättre sätt.

Vi söker dig som
 • Eftergymnasial utbildning inom ekonomi, alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet.
 • Har minst 6 månaders erfarenhet av att arbeta med ekonomi och gärna analysarbete, och upp till 2 års arbetslivserfarenhet.
 • Mycket goda kunskaper i Officepaketet, främst excel.
 • Talar och skriver svenska obehindrat, då du dagligen kommer att kommunicera på detta språk.
Det är meriterande om du har
 • Erfarenhet från en större organisation och arbetat i projekt.
 • Arbetat i Agresso.
Som person har du en analytisk förmåga och tycker om att grotta ned dig i siffror. På så sätt kan du fördjupa dig i verksamhetens ekonomi och självständigt lägga fram underlag till enhetscheferna och projektledarna. Vidare är du en teamplayer som inte är rädd att hugga i där det behövs och som har en positiv inställning och ser möjligheter istället för problem. Du är noggrann och arbetar organiserat då du är den som många gånger hjälper projektledare och enhetschefer att hålla deras planering och struktur. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: 6 månader, med chans till förlängning om behov kvarstår
 • Placering: Centrala Göteborg
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kunds önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. Om du har ett satt slutdatum för ansökningsprocessen, tänk på att du inte får stänga annonsen tidigare och att alla ansökningar måste gås igenom.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på gbg01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Academic Work är Sveriges andra största bemanningsföretag på tjänstemannasidan. Vi rekryterar och hyr ut akademiker som fortfarande studerar, eller som är i början av karriären - young professionals.

Academic Work startade år 1998 med tre studenter som levde sin egen affärsidé. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Förutom i Sverige finns vi även i Norge, Finland, Danmark, Tyskland och Schweiz. Vi känner oss stolta över att vi har fått vara med i början av fler än 100 000 människors karriärer och på samma gång hjälpt våra kunder med lika många nya kollegor.

Besök oss på Academic Work (http://www.academicwork.se/) eller sociala medier:

https://www.linkedin.com/company-beta/162242/

https://www.facebook.com/AcademicWork

https://www.instagram.com/academicwork/

https://twitter.com/academicwork_se

https://www.youtube.com/user/AcademicWork