Junior och praktisk servicetekniker till Horiba

Junior och praktisk servicetekniker till Horiba

Är du den personen som folk i din närhet vänder sig till när det kommer till frågor om teknik? Har du hyfsad koll på el eller mekanik och vill arbeta både praktiskt och i relation med kunderna ute på fält? Hos Horiba blir du en del av ett marknadsledande företag som jobbar mot fordonsindustrin där du tillsammans med dina kollegor arbetar med underhållsarbete.

Information om uppdraget

Horiba söker nu en servicetekniker till sitt kontor i Göteborg. Horiba kommer från Japan och arbetar med mät- och precisionsinstrument för övervakningar av utsläpp och avgasemissioner. I Göteborg arbetar de primärt mot fordonsindustrin. I din roll som servicetekniker arbetar du dagligen ute hos kunderna runt i regionen men även resor inom Skandinavien förekommer, där du inledningsvis kommer gå bredvid en senior kollega för att få en ordentlig introduktion och upplärning. Med tiden kommer du få arbeta självständigt ute hos kunderna. Ambitionen är att du ska blir anställd direkt hos Horiba förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Du erbjuds
  • Ett arbete där du får mycket frihet under ansvar
  • En feedback-kultur med utrymme för att utvecklas i din roll
Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

I rollen som servicetekniker ingår du i ett team där alla tar stort ansvar samtidigt som det är en härlig och avslappnad stämning på kontoret. Med tiden kommer du att arbeta självständigt ute hos Horibas kunder vilket innebär att du säkerställer både ett kvalitativt arbete och gott bemötande. Du kommer utgå från deras kontor på Hisingen alternativt där kunderna har behov. Horiba kommer involvera dig och ge dig stöttning från dag ett, där du kommer få gå bredvid en kollega och få god förståelse för deras produkter, arbetssätt och kultur. Tjänsten passar dig som är junior i karriären och trivs med att arbeta hands-on i kombination med att få resa och besöka nya miljöer och kunder ute på site.

Du kommer exempelvis:

* Arbeta hands-on med deras produkter och instrument, där du utför förbyggande underhåll och service med hjälp av verktyg tillhandahållna av Horiba.

Vi söker dig som
  • Eftersom Horiba arbetar med elektriska komponenter ska du känna dig bekväm med att läsa ett elschema samt förståelse om spänning, volt och ampere, vilket vi ser som grundläggande elkunskap. Du kan antingen erhållit denna kompetens genom arbete eller utbildning exempelvis tekniskt gymnasium eller yrkeshögskola.
  • Eftersom resor förekommer i tjänsten behöver du ha B-körkort. Efter 6 månader ser vi att du införskaffar egen bil då du kommer att ta dig an uppdrag självständigt. Som ersättning till användandet av egen bil kommer du få förmånlig milersättning och traktamente.
  • Då du dagligen är i kontakt med kunder och intern personal är det viktigt att du kan kommunicera både i tal och skrift på svenska och engelska, tyska och/eller japanska ses som en merit.
Som person är du social, serviceminded, självgående och har en naturlig nyfikenhet för teknik. Du är vidare driven och engagerad i ditt arbete på plats ute hos kunderna, samt arbetar på ett ansvarstagande och noggrant sätt.

Övrig information
  • Start: Enligt överenskommelse
  • Omfattning: Heltid
  • Placering: Hisingen
  • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Horibas önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Horiba är ett japanskt företag som tillverkar och säljer mätningssystem för fordonsutsläpp, mätinstrument för miljön, ett brett utbud av vetenskapliga analysatorer och medicinska diagnostiska analysatorer och mätutrustning som används i halvledarindustrin. Horiba tillverkar och marknadsför också perifera mät- och analysanordningar. Dessutom utrustar företaget sådana anläggningar som laboratorier med mät- och analysutrustning för FoU, produktion och andra applikationer.