Junior nätverkskonsult till Cygate!

Junior nätverkskonsult till Cygate!

Nu söker vi dig som har ett stort intresse för nätverk och kommunikationslösningar. I rollen som junior nätverkskonsult erbjuds du en arbetsplats som värnar om sina medarbetare och värdesätter kvalité. Du kommer att vara en del av ett globalt utrullningsprojekt av trådlösa nätverk till användare världen över.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Cygates räkning en nätverkskonsult inom trådlöst nätverk. Du kommer att ingå i ett team bestående av erfarna kollegor. Ditt uppdrag är att utföra elektronisk inmätning och utplacering av accesspunkter för trådlösa nätverk, konfiguration och verifiera funktionen. Din placering kommer att vara inhouse på Cygate.

Detta är ett konsultuppdrag där du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Cygate. Uppdraget är på heltid med start snarast möjligt och kommer fortlöpa under 2019 med goda möjligheter till förlängning och utveckling inom bolaget.

Arbetsuppgifter

Som nätverkskonsult kommer du att arbeta med trådlöst nätverk hos en global kund. Du kommer att säkerställa att beställningarna är korrekta och genomföra elektroniska inmätningar av trådlös täckning hos återförsäljare. Du kommer att rita ut de trådlösa accesspunkternas placering, bygga nätverket i leverantörens molntjänst samt dokumentera installationen. När monteringen i kundernas lokaler är slutförd kontrollerar du att nätverk och accesspunkterna fungerar samt att de kommunicerar med molntjänsten innan respektive installation lämnas över till Cygates drift och övervakning. Vidare kommer du att få möjlighet att, på sikt, fördjupa dig i produkten, arbeta med administration i system och i Dashboarden.
För att skapa bästa möjliga förutsättning att lyckas kommer du att få ungefär en veckas intern utbildning i följande:
 • Elektronisk inmätning och utplacering av accesspunkter
 • Bygga nätverk i Dashboard- administrativt gränssnitt
 • Förståelse för radiotäckning och frekvensband
 • Tillgång till mentor under projektets gång
Vi söker dig som
 • Har studerat relevant utbildning inom IT/teknik
 • Besitter grundläggande kunskaper inom trådlösa nätverk
 • Har goda språkkunskaper i såväl svenska som engelska
Det är meriterande om du har grundläggande kunskaper i Cisco och Ekahau, dock är det inget krav för tjänsten.

Som person är du driven, lättlärd och tar ansvar för ditt arbete. Du trivs med administrativa uppgifter och arbetar effektivt samtidigt som du inte tummar på kvaliteten. Du har ett strategiskt arbetssätt där du ser helheten i de beslut du fattar.

Övrig information
 • Start: Snarast möjligt
 • Omfattning: Heltid, löpande
 • Placering: Göteborg
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Cygtes önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på gbg06@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Data & IT, Nätverkstekniker
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Läs mer om Cygate på deras hemsida