Junior frontend utvecklare till centrala produktbolaget Surikat!

Junior frontend utvecklare till centrala produktbolaget Surikat!

Har du ett geunint programmeringsintresse och ser dig själv på ett tryggt företag med startup-känsla? Är det din tekniska passion som tagit dig framåt i arbetslivet eller utbildningen? Ta då chansen att ta klivet in på Surikat, ett mindre produktbolag med det stora bolagets erfarenhet! Ansök redan idag då urval sker löpande!

Information om uppdraget

Mitt på Drottninggatan i centrala Göteborg har Surikat sitt kontor. Högst upp i den gemytliga byggnaden sitter ett 20-tal innovativa medarbetare med breda kunskaper inom områden som exempelvis systemvetenskap och verksamhetssystem. Kollegorna på Surikat är hjälpsamma och har utöver ett bra teamwork också väldigt roligt tillsammans! De utmanar gärna varandra på brädspel, eller tv-spel och är du mer för fysiska aktiviteter finns det ett peppat gäng du kan träna med på det närliggande gymmet.

Surikat är en platt organisation som kännetecknas av korta beslutsvägar, agerar snabbt och är obyråkratiska individer som tycker om takhöjd! Deras avslappnande företagskultur utgör en källa till inspiration och stort engagemang hos deras medarbetare, vilket bidrar till det nära samarbete och de okomplicerade relationer deras kunder har till Surikat.

Men vad gör Surikat? Jo, de hjälper organisationer som exempelvis Schenker och Stena Line att effektivisera samt framtidssäkra arbetssätt och processer. Surikat jobbar brett, med allt som faller inom ramen för logistikprocesser hos sina kunder. Det är i centrum av allt detta som DU som utvecklare får bidra med att skapa grymma lösningar och kundvärde på riktigt! Här finns goda möjligheter för dig som är junior att komma in i spännande kundprojekt och bli en ännu grymmare frontend-utvecklare!

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Surikat.

Arbetsuppgifter

Du kommer i början av din tjänst att bli insatt i ett av utvecklingsteamen, du kommer bli tilldelad din mentor och få bli insatt i ett av de större pågående projekten. I samband med att du växer in i din roll så kommer du att få sätta dig in i fler projekt. Du kommer att utveckla kunders samt Surikats egna produkter och tjänster ihop med kompetenta och erfarna medarbetare. Arbetet är projektbaserat och innefattar hela utvecklingsprocessen, från analys till slutleverans och förvaltning.

Arbetsuppgifterna varierar från kund och projekt, men dina arbetsuppgifter skulle exempelvis kunna vara:
 • Arbeta med att förbättra prestanda och användarupplevelser genom att uppdatera till nya tekniker.
 • Designa och implementera nya funktioner i systemet. T.ex. presentera data användarvänligt med hjälp av React-komponenter.
 • Planera och strukturera nya datamodeller för att stödja en kundspecifik process.
Tekniker
Surikat arbetar med microservices-baserade arkitektur, gärna med ElasticSearch.
På front-end sidan arbetar de främst med HTML5, CSS och JavaScript med verktyg som Node JS, React JS, MongoDB, Docker och Socket.IO. Stack och teknikval ändras och förbättras ständigt och de strävar efter att alltid vara öppna för nya idéer och arbetssätt. Stacken är en utgångspunkt för nya projekt där de senaste och bästa teknikerna redan är uppsatta och konfigurerade.

Vi söker dig som

Är en duktig utvecklare med hög ambitionsnivå. Det är viktigt att du håller dig uppdaterad inom de senaste teknikerna och kan påvisa hur du gjort detta. Är du nyexaminerad ser vi att du har relevanta hobbyprojekt eller någon form av portfolio, exempelvis ett Github-konto att visa upp.

Vi söker dig som:
 • Har grundläggande kunskaper i svenska och har ambitionen att på sikt lära dig svenska, detta då den interna dokumentationen och kommunikationen sker på detta språk.
 • Har goda kunskaper i engelska.
 • På ett tydligt sätt kan påvisa din passion för programmering genom exempelvis egna projekt projekt, labbar eller liknande.
 • Har relevant utbildning, alternativt arbetslivserfarenhet, inom webbutveckling. Meriterande med kunskap inom ReactJS.
 • Har kunskap/kännedom om ECMAScript 6
Övrig information
 • Start: Omgående, enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Lön: Fast månadslön
 • Placering: Göteborg, Drottninggatan 26
 • Kontaktuppgifter: Rekryteringskonsult Philip Arcangioli
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
* Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på recruitmentgothenburg@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Läs mer på Surikats hemsida!