Junior backend-utvecklare till växande appland!

Junior backend-utvecklare till växande appland!

Vill du vara med och utveckla en helhetslösning inom spelbranschen? Kanske har du drömt om att få utveckla en ny innovativ framtid för mobilspel? Då är tjänsten som Backend-programmerare på Appland ett självklart val! Ta chansen och bli en del av denna resa!

Information om uppdraget

Academic Work söker nu för Applands räkning en Backend-utvecklare till deras växande team i Göteborg. Appland har utvecklat en produkt som gör det möjligt för användare att prenumerera på mobilspel. De har skapat "Netflix för gamers" och du kan med deras produkt samla och få fri tillgång till de bästa Android-mobilspelen i världen (Disney, Electronic Arts, etc.). Appland används idag av personer över hela världen och intresset för deras produkt fortsätter växa därför behöver de utöka sitt team med en programmerare som brinner för företagets produkt och mjukvaruutveckling!

Resan tog sin start 2011 då Appland vågade ta steget mot att uppnå deras drömmar. Drömmen var att bygga en Appstore-plattform för att leverera appar till alla enheter och ge användarna möjligheten till fria högkvalitativa mobilspel.
Appland är ett litet företag som har hela världen vid sina fötter. Genom att använda moderna metoder och verktyg som SCRUM, agila metoder, hubspot-automation och datafokuserad marknadsföring, för att utföra deras arbete levererar dom lösningar i världsklass. Nu vill de att du blir en del av detta passionerade team!

Som Backend-programmerare på Appland får du arbeta med vänliga passionerade människor, som alla är högkvalificerade i sin roll. Appland är stolta över att upprätthålla en kultur där alla passar in och har en röst.

"Vi bygger något helt nytt som inte gjorts förut. Kul att lära sig så mycket på så kort tid tillsammans med massa smarta människor" - Tobias Ekblom.

Appland sitter på Skeppsgatan i Göteborg i en vacker lokal högt upp i byggnaden med den bästa utsikten över Göteborgs vackra hamninlopp. På fredagar är det Henrik som tar täten på After Works och hela teamet sluter upp för att tillsammans bidra till att skapa den unika positiva atmosfär som definerar Appland.

Arbetsuppgifter

Som Backend utvecklare på Appland kommer du att vara en del av ett flexibelt och dynamiskt team av passionerade programmerare som hanterar allt från hosting, backend och frontend-utveckling (både webb och embedded Android). SCRUM är det huvudsakliga arbetssättet och teamet har ett nära samarbete i det dagliga arbetet.

Tillsammans med dina kollegor kommer du till exempel att:
 • Skapa nya tjänster skrivna i Node.JS / Javascript, PHP eller Java som körs på Linux
 • Skapa både nya funktioner och arbeta med prestandaoptimering för befintlig app
 • Skala upp databaser via delning och andra metoder
 • Använda Open Source-verktyg från tredje part vid behov
 • Implementera dataanalysering
 • Integrera partners APIer i Applands tjänster (fakturering, autentisering, analyser etc.)
Vi söker dig som
 • Har 1-3 års erfarenhet av att utveckla backendsystem i PHP eller Node.JS/Javascript
 • Har arbetat med databaser som exempelvis PostgreSQL, ElasticSearch, MySQL och Presto.
Det är meriterande om du:
 • Har erfarenhet av att arbeta i AWS/Azure, Kubernetes, Docker, Linux
 • Har ett genuint intresse för mjukvaruutveckling och är snabblärd inom området
ÖVRIG INFORMATION
 • START: Omgående eller enligt överenskommelse
 • OMFATTNING: Heltid, tillsvidare
 • ARBETSTIDER: Kontorstider
 • LÖN: Månadslön enligt överenskommelse
 • PLACERING: Göteborg
 • KONTAKT: Recruitment Consultant, Andreas Hammarbäck, 031 381 57 95, recruitmentgothenburg@academicwork.se
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Applands önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
* Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på recruitmentgotheburg@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Appland gör det möjligt för användare i Indonesien, Mexiko, Oman, Usa, Iran, El Salvador, Malaysia, Jordan, Irak, Bangladesh, Panama, Myanmar, Kambodja, Egypten och många fler länder, att spela världens bästa spel, använda lekfulla barnappar, underhållas och uppleva otroliga appar.