Junior affärsutvecklare till Eurowind Energy

Junior affärsutvecklare till Eurowind Energy

Vill du arbeta på ett företag som spelar en avgörande roll i framtidens energisamhälle? Vill du vara en del av omställningen till 100% förnybar energiproduktion? Eurowind Energy expanderar nu på den svenska marknaden och söker därför sin sin nästa stjärna till rollen som Junior affärsutvecklare. Här erbjuds du en dynamisk roll på ett företag som gör skillnad på riktigt. Låter det som något för dig? Läs gärna vidare nedan och skicka in din ansökan redan idag!

Information om uppdraget

Eurowind Energy är ett danskt företag som genom åren har utvecklats till en ledande utvecklare och operatör av anläggningar för förnybar energi. Företaget har idag 300 anställda och finns för närvarande representerat i 16 olika länder i Europa och USA och fler marknader är på väg. De har varit verksamma i Sverige sedan 2016 och har i skrivande stund driftsatt sin första svenska vindpark och är i startgroparna för att påbörja anläggningen av ytterlige en vindpark.

Eurowind Energy arbetar ständigt med att hitta nya lämpliga områdena för etablering av landbaserad vindkraft. I den processen undersöks förutsättningarna genom att analysera flera olika aspekter så som vindförhållanden, avstånd och kapacitet i närliggande elnät, avstånd till närboende, rådande kommunala planer samt andra relevanta intressen i området.

På kontoret i Göteborg blir en del av team på 10 personer som präglas av en vänskaplig atmosfär med stort framåtlut och högt engagemang.

Du erbjuds
 • Goda utvecklingsmöjligheter på ett växande företag
 • En platt organisation med en härlig gemenskap
 • En arbetsplats belägen centralt samt möjlughet att arbeta hemifrån
Arbetsuppgifter

I rollen som Junior affärsutvecklare kommer du bli en nyckelspelare när det handlar om att utvärdera områden för vind- och solkraftsetableringar samt ingå i markavtal för att möjliggöra en växande projektportfölj. Det innebär bland annat att skapa relation med markägare. Vidare kommer du ta fram underlag/rapporter och lokalisera lämpliga områden, och i samarbete med projektledare, utreda förutsättningarna för att i nästa led skapa dialog med berörda intressenter.

Exempel på ytterligare arbetsuppgifter:
 • Analys av nya områden för vind- och solcellsparker utifrån olika aspekter i GIS och kommunala planer
 • Dagliga kontakt med interna experter och externa parter för att ingå i olika typer av avtal, särskilt arrendeavtal
Vi söker dig som
 • Har en relevant högskoleutbildning exempelvis inom geo- eller miljövetenskap, företagsekonomi eller ingenjörsexamen
 • Har stort intresse av förnybar energi
 • Har obehindrade kunskaper i svenska och engelska
 • Har b-körkort
Det är meriterande om du:

* Har erfarenhet av energibranschen

Som person är du självständig med god kommunikationsförmåga och hög social kompetens. Du drivs av att skapa goda relationer och har en fömåga att lösa problem. Vidare har du ett affärsmässigt förhållningssätt samtidigt som du har en analytisk förmåga.

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Placering: Göteborg, Nellickevägen 20
Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Affärsutvecklare
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Läs vidare om Eurowind Energy här