Junior Miljökonsult till Intersolia

Junior Miljökonsult till Intersolia

Vill du arbeta på operativ och strategisk nivå för att hjälpa företag att enklare kunna ta ansvar för sin miljöpåverkan, kemikaliehantering och arbetsmiljö? Intersolia arbetar aktivt för att få fler miljövänliga företag varför de nu söker en ytterligare Miljökonsult till deras kontor i Göteborg!

Information om uppdraget

Intersolia hjälper företag att enklare kunna ta ansvar för sin miljöpåverkan, kemikaliehantering och arbetsmiljö genom att erbjuda kompetensutveckling, systemstöd, konsulttjänster och analyser. Just nu befinner de sig i en spännande utvecklingsfas och söker därför efter ytterligare en kollega till deras konsultteam i Göteborg som idag består av två Miljökonsulter.

Som Miljökonsult ingår du i ett internationellt konsultteam där ni har regelbundna avstämningsmöten i syfte att dela kompetens och rapportera aktuella händelser. Lokalt kommer du att utgå från Göteborg och bilda team ihop med två andra kollegor där du får ansvara över utvald region.

Du erbjuds en unik chans att utvecklas till en rådgivande expert. Du kommer att jobba tätt ihop med kund för att konsultera, utbilda och utveckla varierande delar inom miljö- och arbetsmiljöområdet på både operativ och strategisk nivå. Exempelvis kan det omfatta att ta fram nya strategier, hålla utbildningar, genomföra riskbedömningar eller skapa säkerhetsblad.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer att anställas direkt hos Intersolia.

Intervjuprocess
 • Om sökanden går vidare efter telefonavstämning väntar ett personlighetstest
 • Första intervjun sköts av Academic Work på kontoret vid Gullbergs Strandgata 15
 • Intervju med Intersolia sker i Göteborg den 5:e december
Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer att anställas direkt hos Intersolia.

Arbetsuppgifter

I din roll som konsult kommer du till exempel att:
 • Föreläsa, utbilda och hålla workshops för Intersolias kunder kring miljö-, arbetsmiljö- och kemikalier
 • Arbeta med rådgivning, tolkning och implementering av lagstiftning inom miljö, arbetsmiljö och kemikalieområdet
 • Stötta företag i det praktiska kemikaliearbetet, exempelvis genom att ta fram rutiner och planer, genomföra riskbedömningar och kemikalieutredningar samt arbeta med substitution av farliga ämnen
 • Arbeta med att granska och skapa säkerhetsblad och exponeringsscenarion
Som person drivs du av att göra affärer och genomföra aktiviteter som påverkar organisationens resultat. Du är intresserad av att hålla dig uppdaterad inom ditt ansvarsområde för att bidra till organisationens mål och agerar med trygghet, stabilitet samt har förmåga till självinsikt. Vidare agerar du med säkerhet och lugn i nya situationer trots begränsad kunskap och erfarenhet. Du kan utföra uppgifter med relativt lite stöd från andra och utan att behöva all information i förväg. Slutligen agerar du utåtriktat och bekvämt i sociala samman, kan enkelt knyta nya kontakter och skapa relationer till andra.

Vi söker dig som
 • Har en avklarad högskole- eller civilingenjörsexamen inom miljö, kemi, toxikologi eller ekotoxikologi
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
 • B-körkort
 • Har möjlighet och tycker det känns motiverande att resa i tjänsten
Det är mycket meriterande om du:
 • Har arbetslivserfarenhet inom området, då gärna inom kemi, miljö eller arbetsmiljö, eller annan typ av konsult- eller projektledarerfarenhet som är relevant
 • Har kunskap om miljö- och kemikalielagstiftning såsom REACH och CLP
 • Har tidigare erfarenhet inom försäljning eller service
Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare med provanställning de första 6 månaderna
 • Placering: Mässans Gata 10, Göteborg
* Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Intersolias önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Rekryteringskonsult Mattias Essman.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Intersolia har sedan 1999 arbetat med att stödja organisationer i deras hälsa-, miljö- och säkerhetsarbete med fokus på kemikalier. De erbjuder ett webbaserat verksamhetsstöd för kemikaliehantering och ett brett utbud av konsulttjänster för att hjälpa företag att uppnå kemisk hållbarhet samt att säkerställa att företagen uppfyller både nationell och internationell lagstiftning (exempelvis CLP, REACH, RoHS, bekämpningsmedel, läkemedel och livsmedel). Idag består Intersolia av totalt 130 personer varav 25 konsulter med kontor i Sverige, Tyskland, Danmark, England och Serbien. De har över 700 kunder både inom privat och inom offentlig sektor. Deras kunder består av både stora och små företag, och verkar inom många olika branscher.