Järnvägsingenjör till Sweco

Järnvägsingenjör till Sweco

Har du en utbildning mot järnväg och vill ta nästa steg in på ett ledande bolag med fokus på infrastruktur? Har du öga för analys och vill utveckla dina kunskaper tillsammans med drivna kollegor? Då kan du vara rätt person för Sweco!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Swecos räkning en person för rollen som besiktningsman i Göteborg. Sweco är en attraktiv arbetsgivare som aktivt tar ansvar för miljö och samhälle och är i dagsläget störst på järnvägar inom Sverige. Du kommer att utgå från deras nya och fräscha lokaler belägna i centrala Göteborg och arbeta i projekt inom drift och underhåll av det svenska järnvägsnätet.

Sweco har stora framtidsplaner och du kommer att arbeta i en omväxlande miljö med goda möjligheter till utveckling. För att säkerställa en bra start kommer företaget att utgå från din kompetens och erfarenhet och utifrån det sätta upp en bra plan för din första tid som besiktningsman. Gruppen som du tillhör har stort fokus på analys av data och besiktning. Du kommer att utmanas högt som lågt med fokus på att förbättra underhåll kopplat till järnväg. För rätt person kan du på sikt gå mot en roll som uppdragsledare.

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Sweco där intentionen är att du på sikt blir anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

I rollen som besiktningsman kommer du arbeta i olika projekt för Sweco med syfte att säkerställa att projektering överensstämmer med det verkliga utfallet. Din främsta uppgift är att samla in och analysera data från externa aktörer och utifrån materialet sammanställa underlag för att förbättra det framtida underhållsarbetet av järnvägen. Det är en samordnande roll med stora kontaktytor såval internt som externt.

Du kommer att:
 • Kombinera arbete både ute på plats men också på kontoret
 • Analysera data och jämföra utfall kopplat till järnväg
 • Tillämpa insamlad information och nyttja den för byggnadsuppföljning
Detta är en strålande möjlighet för dig som arbetat med besiktning ett par år och som vill vidareutvecklas och utmanas i vardagen. Du är med i utformningen av rollen och din analytiska ådra kommer att komma väl till pass i denna samordnande roll.

Vi söker dig som
 • Har relevant utbildning inom järnväg alternativt erfarenhet av området
 • Är obehindrad i svenska och engelska i såväl tal som skrift
 • Innehar körkort B samt besitter god datorvana
Vi lägger också stor vikt kring ditt intresse för denna roll. Som person är du analytisk och noggrann då tjänsten kräver att du på ett strukturerat sätt sätter upp rutiner och säkerställer uppföljning. Du har ett öga för detaljer och är en problemlösare med fokus på att leverera bra resultat med hög kvalitet. Vidare har du har ett genuint intresse för hantering och analys av data.

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, Tillsvidare
 • Placering: Göteborg
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på gbg03@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)