Inside Sales till SOTI som expanderar i Norden!

Inside Sales till SOTI som expanderar i Norden!

Drivs du av att arbeta serviceinriktat och långsiktigt gentemot kunder? Har du arbetat med merförsäljning och har ett intresse för teknik? Funderar du kring vilken arbetsplats som kan erbjuda dig rätt ledarskap och utvecklingsmöjligheter, gärna ett värdeskapande företag som bidrar till samhällsnytta? Då har du chansen att söka tjänsten som Inside Sales till världsledande SOTI, som nu expanderar i Norden. OBS! För den här tjänsten tar vi endast emot ansökningar på engelska.

Information om uppdraget

Academic Work söker för SOTIs räkning en Inside Sales till en helt ny roll på Göteborgskontoret då företaget just nu är i en expansionsfas. SOTI har sedan 20 år tillbaka varit marknadsledare i att leverera mobila lösningar för att hantera, säkra, upprätthålla och spåra viktig företagsinformation och data via elektroniska enheter. Företaget är privatägt och grundat i Kanada och har en stor internationell närvaro där de som världens största och mest betrodda leverantör av Mobility Management (EMM) -lösningar har över 15,000 företagskunder i 170 länder som i dag förlitar sig på SOTIs innovativa tjänster.

Det Nordiska kontoret är beläget i Göteborg sedan 2016, med 4 medarbetare, och ambitionen är att växa i omsättning och nya medarbetare varje år för att expandera inom den nordiska marknaden som du främst kommer arbeta mot. Tjänsten som Inside Sales blir den första av sitt slag i Norden och du kommer erhålla en viktig roll för att utveckla den i takt med SOTIs tillväxt och ambition. SOTI hade 73% tillväxt i Norden föregående år och har fortsatt höga ambitioner där du som Inside Sales nu kan vara en del av den fortsatta resan mot större marknadsandelar!

Tjänsten passar dig som har erfarenhet av kundtjänst eller innesälj, helst med teknisk inriktning, och som nu vill inleda ett nytt kapitel hos en arbetsgivare med hög ambition. SOTI kommer att lägga stor vikt vid att du får gedigen kompetensförsörjning, vilket innebär att du initialt får en introduktion i Birmingham tillsammans med ett dedikerat team, utöver att du inledningsvis arbetar nära företagets Sales Director i Göteborg.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos SOTI.

Arbetsuppgifter

Som Inside Sales ingår du under regionen Europa, men då tjänsten är ny för Norden så kommer du arbeta mer självständigt med stöttning från övriga kontor och din närmsta chef som är Sales Director på Göteborgskontoret. Ditt ansvar innefattar att säkerställa goda relationer med SOTIs befintliga kunder i Norden såväl som delar i Europa. En kombination mellan merförsäljning och administration innebär att du får en dynamik i din roll där du på sikt kan forma din karriärväg utifrån din utvecklade kompetens och ambition.

Som Inside Sales kommer du framförallt:
 • Följa upp avtal med befintliga kunder och säkerställa att de är nöjda och därmed bygga goda relationer
 • Utifrån uppföljning med kunder förlänga deras avtal och hantera licensförlängningar samt eventuellt utöka deras tjänster med SOTIs breda produktportfölj
 • Identifiera Leads och analysera dem för att SOTIs team ska kunna följa upp och hjälpa nya kunder med lösningar
 • Hantera orderadministration och se till så att det sköts enligt rätt metod för att proaktivt säkerställa att betalningsmetoder sker korrekt
Vi söker dig som
 • Tidigare arbetat mellan 1-2 år i en servicerelaterad- och/eller säljorienterad roll
 • Besitter en serviceförmåga av världsklass där lösningsfokus och långsiktig kundnöjdhet är av stor vikt
 • Arbetat med försäljning eller merförsäljning av något slag och förstår värdet av att identifiera ytterligare behov hos kunder
 • Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska för att hantera kommunikation via telefon och mail med internationella kunder
Det är mycket meriterande om du:
 • Har kunskaper i Salesforce
 • Talar andra Nordiska språk
Som person är du uppmärksam på detaljer i ditt arbete då din lyhördhet är avgörande för att SOTI ska kunna lösa kundernas behov optimalt, men även för att ditt team ska kunna arbeta med korrekt information. Vidare är du lösningsorienterad genom att kunna ställa rätt frågor för att förstå var och när en eventuell affär kan genomföras. Dessutom värderar vi din sociala förmåga som bidrar till att du har enkelt för att skapa och bibehålla relationer med kunder. Sist men inte minst är du resultatinriktad och drivs av att uppnå uppsatta mål, både individuellt och gemensamt.

Övrig information
 • START: Enligt överenskommelse
 • OMFATTNING: Heltid
 • ARBETSTIDER: Kontorstider med flex
 • LÖN: Fast månadslön + provision
 • PLACERING: Göteborg
 • KONTAKT: Recruitment Consultant, Andreas Hammarbäck, andreas.hammarback@academicwork.se
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på [gothenburgrecruitment@academicwork.se] (gothenburgrecruitment@academicwork.se) under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
 • Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.
INFORMATION OM FÖRETAGET
SOTI är en världsledande leverantör inom Enterprise Mobility Management (EMM). Företaget är privatägt, grundat i Kanada och har en stor internationell närvaro med 17,000 företagskunder i 170 länder. SOTI ONE är deras plattform som integrerar SOTI connect, SOTI central, SOTI insight, SOTI assist, SOTI mobilcontrol och SOTI snap.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Försäljning
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Academic Work är Sveriges andra största bemanningsföretag på tjänstemannasidan. Vi rekryterar och hyr ut akademiker som fortfarande studerar, eller som är i början av karriären - young professionals.

Academic Work startade år 1998 med tre studenter som levde sin egen affärsidé. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Förutom i Sverige finns vi även i Norge, Finland, Danmark, Tyskland och Schweiz. Vi känner oss stolta över att vi har fått vara med i början av fler än 100 000 människors karriärer och på samma gång hjälpt våra kunder med lika många nya kollegor.

Besök oss på Academic Work (http://www.academicwork.se/) eller sociala medier:

https://www.linkedin.com/company-beta/162242/

https://www.facebook.com/AcademicWork

https://www.instagram.com/academicwork/

https://twitter.com/academicwork_se

https://www.youtube.com/user/AcademicWork