Inköpsassistent till Stora Enso

Inköpsassistent till Stora Enso

Har du känsla för ordning och struktur samt bakgrund inom logistik och inköp? Då kan detta vara tjänsten för dig! Nu får du möjlighet att arbeta i en koordinerande roll med mycket ansvar och breda kontaktytor på ett globalt bolag som är ledande inom sin bransch. Välkommen med din ansökan redan idag!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Stora Ensos räkning en inköpsassistent till Stora Ensos kontor i Göteborg. Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper och med detta en del av bioekonomin. De har cirka 25 000 medarbetare i över 30 länder och aktierna är noterade på börserna i Helsingfors (STEAV, STERV) och Stockholm (STE A, STE R).

Du kommer att stötta Sourcing & Logistics Transport Category teamet och tillhöra avdelningen Terminals and inbound coordination som idag sitter i olika delar av landet. Du har ytterligare kollegor som sitter utspridda på kontoren i Polen och Finland. På kontoret i Göteborg sitter du i fräscha lokaler i centrala stan med utsikt över vattnet.

Uppdraget är initialt på sex månader med start 1 september och eventuella möjligheter till förlängning. Uppdraget är initialt en del av vår personaluthyrning vilket innebär att du kommer att vara anställd av Academic Work men arbeta som konsult hos Stora Enso.

Arbetsuppgifter

Category teamet befinner sig i en situation där sourcingcheferna är färre än planerat för det aktuella området. Målet med rollen som inköpsassistent är att minska det manuella arbetet för sourcingcheferna och således undvika samt underlätta att sourcingprocessen fortsätter ostört. I rollen som inköpsassistent kommer du att suppoertera category teamet med administrativa uppgifter relaterade till inköpsarbetet.

Du kommer till exempel att:
 • Supportera vid kontrakthantering
 • Supportera vid implementering av kontrakt
 • Arbeta med everantörsstöd och uppföljning av prestanda
 • Arbeta med underhåll av systemdata
Resor kan ingå i tjänsten när alla restriktioner kring Corona- pandemin har lättat.

Vi söker dig som
 • Har en universitet- eller högskoleutbildning inom logistik, inköp eller motsvarande
 • Har minst 1 års erfarenhet av arbete inom inköp, supply chain management eller logistik
 • Har obehindrade kunskaper i engelska i tal och skrift
 • Har goda kunskaper i Excel
Det är meriterande om du
 • Har goda kunskaper i SAP
 • Har goda kunskaper i Fenix
 • Har goda kunskaper i svenska, finska eller tyska
För att trivas i rollen som inköpsassistent tror vi att du är självgående och motiveras av att få mycket ansvar. Vidare brinner du för att leverera god service och du känner dig trygg med att kommunicera på engelska. Som person är du ambitiös, uthållig och prestigelös och ser din chans att utvecklas inom branschen. Du har även ett stort fokus på problemlösning och ser till att alltid ligga steget före.

Övrig information
 • Start: 1 september
 • Omfattning: Heltid, initialt fram till februari 2022 med chans till förlängning
 • Placering: Göteborg, centrala stan
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Administration, Assistent, Transport & Logistik, Inköp
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (58 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se