Infrastrukturtekniker sökes till e-handelsföretaget Fiwe!

Infrastrukturtekniker sökes till e-handelsföretaget Fiwe!

Lever du för IT och ständigt arbetar för att utveckla dina kunskaper? Kommer alltid dina vänner till dig med sina IT problem? Är du den personen som bygger din egen dator och har en server i garderoben? Om svaret är JA på ovanstående frågor så har du kommit helt rätt. Välkommen att söka tjänsten som Infrastrukturtekniker på Fiwe!

Information om uppdraget

Fiwe är ett konsultföretag som jobbar med tjänster och lösningar för digital handel och marknadsföring där de är en helhetsleverantör och långsiktig samarbetspartner för deras kunder. Deras konsultorganisation är uppdelade i 3 områden: Innovation & Business Consulting, Design & Deliver och QA & Operate.

För att få en inblick i hur det är att arbeta på Fiwe, se filmen:

Academic Work söker nu två juniora tekniker till Fiwe's infrastruktursavdelning (ISS). Tillsammans med 80 andra kollegor kommer du att sitta i deras härliga lokaler på Mölndalsvägen i Krokslätt, Göteborg. Det är en familjär miljö där alla på Fiwe hjälper varandra. De har ett stort fokus på arbetet som ska utföras för att alltid kunna hålla en hög kvalité. Trots att det är ett snabbt tempo och att man arbetar mot deadlines så glömmer teamet inte av att ha roligt tillsammans med aktiviteter som samordningsgruppen arrangerar. Detta kan vara allt ifrån After Works, sportaktiviteter till att gå ut och äta en lunch tillsammans. Eftersom kulturen är något Fiwe värdesätter högt är det något man lägger mycket tid på.

Som Infrastrukturtekniker kommer du ingå i ISS teamet där du kommer arbeta tillsammans med 4 st drivna kollegor. Du kommer i din roll som Infrastrukturtekniker att arbeta nära både interna och externa kontakter. Din huvudsyssla kommer vara att bidra till den interna infrastrukturen. Du får i början av din nya tjänst en introduktion till Fiwe som bolag, deras tjänster och lösningar samt till ditt nya team. Allt för att du ska känna dig trygg och säker i din nya roll.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Fiwe. Uppdraget är långsiktigt och kan gå över till en anställning på Fiwe, förutsatt att alla parter är nöjda.

Arbetsuppgifter

Som tekniker kommer du driva och delta i kundprojekt där du arbetar tätt tillsammans med projektledare och stöttar med arkitektur av nätverk, installation, databaser samt utveckling av servermiljöer i projekten. Mestadels av arbetet sker inhouse mot interna processer då fokuset i ditt arbete är att vara en stöttande funktion mot Fiwes olika projekt. Men rollen kommer även att innebära mycket kundkontakt och att delta vid uppstart av projekt hos nya kunder.

Du kommer tillsammans med ditt team kunna ha stor påverkan på tjänstens utformning och arbetssättet som görs för att bygga upp infrastrukturen.

Du kommer till exempel att:
 • Stötta interna och externa kontakter i frågor om server, databaser samt nätverk
 • Sätta upp arkitektur för servermiljöer hos nya kunder
 • Hjälpa till med att ta fram, installera och implementera nya system och programvaror
Tjänsten passar dig som vill jobba självständigt med mycket ansvar för utvecklingen av Fiwes ISS team. Du brinner för teknik och vi ser att du har en god kommunikativ förmåga som gör att du enkelt kan bygga starka samarbeten internt. Vid framgång i projekt kan du utveckla dina ansvarsområden vilket gör att tjänsten passar dig som är motiverad till att vara med på en resa med Fiwes ISS-team!

Vi söker dig som
 • Har ett brett genuint tekniskt intresse
 • Har studerat inom relevant område
 • Talar och skriver obehindrat på svenska då detta språk används i den interna kommunikationen
Det är meriterande om du har arbetat med liknande arbetsuppgifter tidigare. Samt om du har förståelse för Windows miljöer och javaprogrammering.

Som person är du problemlösande, självgående och kommunikativ. Du är tekniskt intresserad och har en stor nyfikenhet. Du vågar utmana dina kollegor i arbetssättet för att nå ett högre kvalitativt arbetssätt på ett bra och kommunikativt sätt.

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Konsultuppdrag, med chans till förlängning
 • Placering: Krokslätt, Göteborg
 • Kontaktuppgifter: Rekryteringskonsult Elisabeth Hernberger
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Fiwes önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på [gbg04@academicwork.se](mailto: gbg04@academicwork.se) under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
SKYDD FÖR DEN PERSONLIGA INTEGRITETEN

När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår GDPR-sida.

Om oss

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Fiwe är en strategisk digital partner som brinner för att skapa framtidens lösningar inom e-handel, PIM, omnikanal, digital marknadsföring och masterdata. Deras fokus är att leverera affärslösningar som minskar gapet mellan köpare och säljare av varor över Internet. De hjälper sina kunder med att lyckas i den digitala förändringsresan genom att erbjuda både strategi, rådgivning och implementation av marknadsledande lösningar för framgångsrik omnikanalshandel. Deras erfarenhet av att hjälpa sina kunder att förbättra och förkorta go-to-marketprocess genom IBM och Informatica:s mjukvaror ger dem en enastående position på marknaden. De önskar nu fokusera ytterligare på en ökad kvalité i leveransen till sina kunder och söker därmed dig som kan bidra med vidareutveckling till deras QA-team och testarbete!