Gamer-intresserad Business Developer sökes till IGDB.com

Gamer-intresserad Business Developer sökes till IGDB.com

Skulle du kalla dig gamer och har ett sinne för affärsutveckling? Ser du dig jobba tillsammans med prestigelösa kollegor som ständigt arbetar för att överträffa spelbranschens förväntningar? IGDB.com förser företag och gamers runt om i världen med information och data kring digitala spel och söker nu en Business Developer! Ansök gärna redan idag då urvalet sker löpande!

Information om uppdraget

Academic Work söker en Business Developer till IGDB.com.

IGDB.com startades som ett hobbyprojekt 2013. Den ursprungliga idéen om att samla in all data om gaming har varit en konstant strävan och har idag blivit världens största databas för spel. 2016 säkrade de sin första investering vilket gjorde de möjligt för teamet att arbeta heltid med konceptet och expandera teamet som idag består av sju personer. De söker nu dig som kan hjälpa dem att utöka deras affärsmodell och försäljning av deras dataprodukter.

Gruppen du kommer att tillhöra är ett passionsdrivet team där ditt intresse för dataspel och kommer utmanas, diskuteras och utvecklas. Teamet jobbar hårt och har gjort det under en lång tid, du som tar dig an den här tjänsten kommer inte kunna hålla uppe tempot och intresset om du inte har ett eget inre driv och motivation till produkterna, visionen och branschen. Du erbjuds en härlig gemenskap, fylld med både humor och seriositet. Då ni alla jobbar i samma rum bygger det tighta relationer och frispråkigt får du komma med din input och åsikt.

De produkter som du kommer i din roll vara med att sälja är deras API samt en BI-plattform som inom snar framtid kommer att lanseras. Deras kunder är främst spelbolag, e-commercebolag som säljer spel, marknadsanalytiker som jobbar nischad mot spelindustrin samt konsultbolag. Det är framförallt kunder i Europa, Amerika och Kanada.

Det kommer att förväntas att du har med dig mycket kunskap som du kan sprida och vägleda affärsstrategin för IGDB.com. De ser att din roll är kritisk för hur deras framtid kommer se ut så här erbjuds du möjligheten att vara ytterligare en nyckelperson för teamet IGDB.com. Du kommer även att efter 6 månader erbjudas att ingå i ett optionsprogram.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos IGDB.com.

Arbetsuppgifter

Som Business Developer kommer du att jobba nära bolagets VD med att marknadsföra och sälja företagets dataprodukter. Du kommer att ta input från kunder och kommunicera deras behov till utvecklingsteamet som vidareutvecklar produkterna för att skapa mervärde för kunderna.

Du kommer till exempel att:
 • Arbeta fram IGDB.coms affärsmodell samt ansvara för kundsegmentering.
 • Utföra försäljningsmöten och vara ansvarig för key accounts.
 • Medverka och bygga kontaktnät på spelmässor.
 • Vara produktägare för minst en produkt där du är ansvarig för produktens framtida utveckling och maximering av produktens mervärde för kund.
Du kommer i rollen som Business Developer få produktägarskap, kommer med störst sannolikhet bli deras BI-verktyg som inom kort kommer att lanseras. Din uppgift kommer bli att både sälja, marknadsföra och tillsammans med utvecklingsteamet anpassa produkten efter marknadens behov och önskemål. Genom exempelvis userstorys kommer du tillsammans med utvecklingsavdelningen se till att BI-produkten tar en stark och ledande position på marknaden.

Tjänsten passar dig som har erfarenhet av dataspelsbranschen, du kanske tidigare har jobbat i en kundorienterad roll men inom marknad, sälj eller support och nu vill ta möjligheten att ta dig an en Business Developer roll. Vidare passar tjänsten dig vars långsiktiga ambition är att ta dig an rollen som affärsområdeschef för IGDB.coms dataprodukter och därmed även bygga ett team kring din funktion.

Vi söker dig som
 • Har ett starkt intresse för dataspel, du är eller har troligtvis varit en gamer.
 • Har stor förståelse för behoven som finns inom spelindustrin genom din erfarenhet och/eller intresse av dataspelbranschen.
 • Har minst 3 års arbetslivserfarenhet av kvalificerad försäljning av komplexa produkter, exempelvis affärssystem, B2B.
 • Är obehindrat i engelska i både tal och skrift.
 • Har körkort.
 • Har möjlighet att resa i arbetet, detta i form av 2-4 dataspelsmässor per år.
Som person är du social, lyhörd och resultatfokuserad. Du har en analytisk förmåga till att kunna se kunders behov och se vad IGDB.com kan göra för att leverera mervärde till sina kunder snabbare än konkurrenter. Vidare är du relationsskapande och tycker det är riktigt roligt att göra affärer! Vi tror även att du har genom dina tidigare erfarenheter ett nätverk som kan gynna IGDB.coms vidareutveckling av deras affär. Du har en affärsmässighet som i kombination av din analytiska förmåga kommer kunna hjälpa IGBD.com att ta nästa kliv i sin framgångssaga!

Övrig information
 • Start: Omgående alternativt enligt överenskommelse
 • Omfattning: Tillsvidareanställning
 • Placering: Lindholmen, Göteborg
 • Kontaktuppgifter: Rekryteringskonsult Philip Arcangioli philip.arcangioli@academicwork.se
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
* Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på recruitmentgothenburg@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Data & IT, Systemanalytiker
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

IGDB.com står för Internet Game Database och är kärntjänsten som alla andra tjänster är byggda på. IGDB.com är en konsument webbplats och app som samlar in och distribuerar information och data om dataspel. Datan struktureras, bearbetas för att sedan levereras via deras B2B-tjänster till kunder. Du kan läsa mer om en av deras B2B-tjänster här. IGDB.coms ambition är att samla all data om gaming på ett och samma ställe och har redan kommit en bra bit på vägen genom att ha världens största databas för spel! Vill du vara en del av deras resa så är du varmt välkommen med din ansökan!