Field Marketing Specialist till SOTI

Field Marketing Specialist till SOTI

Har du tidigare arbetat med marknadsföring, gärna inom IT, teknik eller mobiltelefoni? Brinner du för att skapa nya relationer och ta fram marknadsstrategier? Då ska du söka dig till SOTI som nu är ute efter en Field Marketing Specialist till den Nordiska regionen! Ansök redan nu då urval sker löpande.

Information om uppdraget

För SOTIS räkning söker nu Academic Work en Field Marketing Specialist.

SOTI's resa tog sin start i en källare i Kanada och är idag en av de ledande globala aktörerna inom leverera mobila lösningar för att hantera, säkra, upprätthålla och spåra viktig företagsinformation och data via elektroniska enheter. SOTI arbetar hårt för att främja en företagskultur som vi alla kan tro på, en kultur som betonar personlig tillväxt, kontinuerlig innovation och massor av kul.

OBS! För den här tjänsten tar vi endast emot ansökningar på engelska.

Lär dig mer om SOTI's podukter i videon nedan:

Som Field Marketing Specialist har du en stor inverkan på marknadsföringen, fokuserat mot Norden och Holland. I rollen kommer du vara ansvarig för att implementera den strategi som definierats av Field & Channel Marketing Manager för de olika regionerna. I din roll kommer du arbeta nära de regionala försäljningsledarna, där din kompetens kommer att bidra till att anpassa program, partnerevent samt ta fram nya initiativ för att uppnå regionala marknadsföring mål. Positionen kommer att innebära att du kommer att vara ansvarig för implementering av nya aktiviteter som driver pipeline och varumärkeskännedom, skapa ny efterfrågan hos användargrupper i region Norden.

Du kommer initialt att få möjligheten att sätta dig in i befintliga processer och strategier som finns inom SOTI idag samtidigt som du kommer att få möjligheten att sätta dig in i deras produkter och nätverk.

Som ett första uppdrag har kontoret i Göteborg redan ett projekt som ligger och väntar på dig! Idag arbetat Soti hårt med att förankra sig lokalt i Sverige och där kommer din roll som Field Marketing Specialist bli viktigt. Som ett första steg arbetar dom med att skapa svensk hemsida där du kommer att validera och utveckla Content för den lokala webben.

Framåt kommer du i ditt verktygsbälte ha passionerade och kompetenta medarbetare inom både försäljning och teknik, samarbete med eventfirmor samt ett stort globalt nätverk internt på SOTI.

Arbetsuppgifter

Rollen kommer att ge dig möjligheten att få påverka marknadsföringsarbetet på både operativ samt strategisk nivå för både SOTI i Norden samt deras partners. Du kommer att bistå med utveckling samt genomförande av marknadsaktiviteter för de tilldelade regionerna. Det kan innebära integrerad och direktmarknadsaktiviteter riktade mot kunder, distributörer och återförsäljare samt ansvara för Regionala OEM-marknadsföringsprogram och -evenemang.

Du kommer även arbeta med:
 • Digital Marknadsföring: Dela best practice inom e-mailmarknadsföring och marknadsföring genom sökmotorer för att dra in nya kunder och kontakter. Genomföra regionala program och evenemang. Utföra online media, e-postförvärv, marknadsföring i Salesforce.com och förvärv Pardot
 • Evenemang: Planera och hantera regionala utställningar och evenemang tillsammans med din Field Manager. Representera fältmarknadsföringen på SOTI-evenemang vid behov.
 • Public relations: Arbeta med Field Marketing Manager för att stödja lokala PR-möjligheter och pressmeddelanden.
 • Channel Engagement & Development: assistera säljteam i utvecklingen av program för rekrytering av nya återförsäljare. Genomföra program som är utformade för att utveckla befintlig återförsäljare och stödja samverkande aktiviteter.
Vi söker dig som

Vill ha en roll där du får vara med och påverka marknadsföringsarbetet på riktigt. För dig som älskar att då arbeta med globala samarbeten mellan flera olika länder så kommer att trivas hos SOTI. Vi ser att med din öppenhet och vilja att kommunicera med partners och kunder kommer du att vara en drivande aktör i utvecklingen av kontoret i Göteborg. Du kommer att var ensam i rollen i Sverige vilket gör att du kommer själv med hjälp av dina kolleger i Europa kommer lägga upp strategier och arbeta operativt med marknadsföringen och partnersamarbeten i Norden.

För att trivas i rollen ser vi att du har:
 • 12 års erfarenhet inom marknadsförening eller kommunikation
 • Kandidatexamen i Marknadsföring eller annat relevant område
 • Goda kunskaper inom olika marknadsföringsmedier och integrerad kampanjhantering.
 • Goda kunskaper om OEM marknadsföring.
 • Flytande i engelska såväl i tal som skrift
Har du även erfarenhet av marknadsföring inom teknikområdet samt EMM plattformar ses det som meriterande.

Som person ser vi även att du har ett tekniskt intresse och en vilja att lära. Med rätt inställning och kunskaper inom projektledning, People management samt samarbetsförmåga är möjligheterna oändliga. Missa inte chansen, bli en del av SOTIs resa till toppen i Norden!

Övrig information
 • Start: Omgående eller enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, 8:00-17:00
 • Lön: Enligt överenskommelse
 • Placering: Göteborg,
 • Kontaktuppgifter: andreas.hammarback@academicwork.se
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Soti's önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. Om du har ett satt slutdatum för ansökningsprocessen, tänk på att du inte får stänga annonsen tidigare och att alla ansökningar måste gås igenom.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på recruitmentgothenburg@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, Marknadsföring
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Academic Work är Sveriges andra största bemanningsföretag på tjänstemannasidan. Vi rekryterar och hyr ut akademiker som fortfarande studerar, eller som är i början av karriären - young professionals.

Academic Work startade år 1998 med tre studenter som levde sin egen affärsidé. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Förutom i Sverige finns vi även i Norge, Finland, Danmark, Tyskland och Schweiz. Vi känner oss stolta över att vi har fått vara med i början av fler än 100 000 människors karriärer och på samma gång hjälpt våra kunder med lika många nya kollegor.

Besök oss på Academic Work (http://www.academicwork.se/) eller sociala medier:

https://www.linkedin.com/company-beta/162242/

https://www.facebook.com/AcademicWork

https://www.instagram.com/academicwork/

https://twitter.com/academicwork_se

https://www.youtube.com/user/AcademicWork