Försäljningsingenjör till snabbväxande Desotec sökes

Försäljningsingenjör till snabbväxande Desotec sökes

Vill du arbeta på ett dynamiskt, snabbväxande och miljötekniskt bolag? Har du ett resultatfokus i ditt arbete och vill arbeta i en internationell miljö? Belgiska Desotec expanderar och anställer nu en teknisk försäljningsingenjör till deras svenska marknad.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Desotecs räkning en försäljningsingenjör. Desotec är marknadsledande inom luft- och vattenreningslösningar baserade på aktiverad kolteknik.

Desotec är en internationell utvecklare, tillverkare och leverantör av reningslösningar. Deras process innebär allt från konstruktion och implementation till återvinning av använt aktivt kol. Desotec startades 1990 och är idag omkring 120 medarbetare med huvudkontor i Belgien. De är idag verksamma i främst Benelux-länderna, Tyskland och Frankrike. Då Desotec är i en tillväxtfas har de nu behov av att anställa en person som kommer ansvara för den svenska marknaden.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Desotec.

Arbetsuppgifter

Som försäljningsingenjör på Desotec kommer du arbeta med att bearbeta den svenska marknaden på plats i Sverige. Du kommer tillhöra Desotecs säljteam om 25 personer och rapportera till försäljningsansvarig i Belgien. Dina kollegor ansvarar i sin tur för andra europeiska länder och ni kommer ha försäljningsmöten varannan månad på plats i Belgien. Tjänsten inleds med en gedigen upplärning i Belgien och du kommer även att få stöttning på plats i Sverige av försäljningsansvarig. Du kommer självständigt ansvara för bearbetning av Desotecs kunder på den svenska marknaden och arbeta hemifrån. Då du bearbetar hela Sverige, förväntas du även resa inrikes i din roll.

Du kommer till exempel att:
 • Prospektera och bearbeta potentiella kundsamarbeten inom fälten vatten, luft, biogas och kemikalierening
 • Utveckla befintliga kundsamarbeten
 • Ta fram skräddarsydda tekniska och kommersiella lösningar för Desotecs kunder inom olika branscher
 • Ansvara för införsäljningsprocessen och även uppföljning av Desotecs kundsamarbeten
Tjänsten passar dig som vill arbeta på ett snabbväxande bolag med högt i tak. Vidare trivs du på ett internationellt bolag, i en självständig roll med fokus på resultat!

Vi söker dig som
 • Har förslagsvis en universitetsexamen som bio-, kemi- eller miljöingenjör
 • Har erfarenhet av, alternativt har ett genuint intresse av försäljning
 • Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska då du dagligen kommer ha kontakt med kunder på språken
 • Har mycket god kunskap om kemi
Det är meriterande om du
 • Har erfarenhet av försäljning inom en liknande bransch, såsom miljöteknik, kemi, vattenrening, markrening eller biogas
 • Har kunskaper i norska eller/och danska då detta ger dig möjlighet att även bearbeta kunder i våra grannländer
I den här rekryteringsprocessen lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Motivera därför väl varför du skulle passa för rollen. För att lyckas i denna tjänst är du affärsmässig som person och agerar lyhört för potentiella affärer. Vidare utmanar du dig själv i din yrkesroll och testar nya idéer för att nå önskade resultat. Du är självgående i din roll och tar ansvar för dina arbetsuppgifter samt driver ditt arbete framåt. Vidare har du en god samarbetsförmåga och agerar lyhört gentemot dina kollegor.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Flexibelt
 • Kontaktuppgifter: Lovisa.flygare@academicwork.se
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Desotecs önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Försäljning, Teknik & Ingenjör, Teknisk rådgivare & Försäljningsingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Desotec