Erfaren redovisningsekonom till Fingerprints

Erfaren redovisningsekonom till Fingerprints

Fingerprints söker nu en erfaren redovisningsekonom till sitt huvudkontor precis vid Kungsportsplatsen, Göteborg. Är du utbildad ekonom och har flerårig erfarenhet av årsredovisning kan du nu få chansen att bli en del av ett företag som jobbar mot en nytänkande bransch i en föränderlig och internationell miljö! Då vi jobbar med löpande urval i våra processer ser vi fram emot din ansökan redan idag.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Fingerprints räkning dig som har ett öppet sinne, vill bidra med din kunskap och ta ansvar samt uppskattar ett tätt samarbete med ditt team.

På Fingerprints arbetar du med den senaste tekniken inom fingeravtrycksverifiering av personers identitet i en dynamisk och internationell miljö. Du kommer vara en viktig del av företagets utveckling. För att skapa engagemang och framgång värderar Fingerprints varje individ i företaget och det finns möjlighet till vidareutvecklas då de ständigt är i rörelse. På huvudkontoret i centrala Göteborg får du vara med och bidra till den härliga stämningen och ett öppna arbetsklimatet.

I redovisningsteamet arbetar du i en kundnära roll tillsammans med fem drivna och skickliga kollegor för att supporta dotterbolagen och konsolidera koncernen, samt göra analyser och hantera både månads- och kvartalsrapportering.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Fingerprint Cards AB.

Arbetsuppgifter

I rollen som redovisningsekonom har du möjlighet att vidareutvecklas och bredda din kompetens inom området. Du ansvarar för moderbolagets redovisning samt koncernkonsolidering och en viktig del av arbetet består av kvartalsvis rapportering samt upprättande av årsredovisningar.

En annan viktig del av rollen är uppföljning och analyser av resultat, balans samt KPI:er. Du säkerställer kvalitets- och tidsmässig rapportering från Fingerprints dotterbolag och deltar i arbetet med kassflödeshantering och rapporter samt moms- och skatterapportering.

Exempel på arbetsuppgifter är:
 • Koncernkonsolidering
 • Kvartalsraportering
 • Avstämningar och bokslut
 • Uppdatera policys
 • Bolagsadministration för moder- och dotterbolag
 • Uppföljning och analys av resultat, balanser och KPI:er
 • Skatter och avgifter
Vi söker dig som
 • Har minst 5 års erfarenhet av att arbeta med årsredovisning
 • Har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi
 • Har en god analytisk förmåga
 • Talar och skriver obehindrat på både svenska och engelska då du dagligen kommunicerar i båda språken
Vi ser det som meriterande om du:
 • Har erfarenhet av koncernredovisning
 • Har arbetat med årsredovisning eller koncenredovisning i en större koncern
 • Har arbetat med revision
Vi lägger stor vikt vid dina personliga kompetenser som är avgörande för din framgång i rollen men som också ingår i vår bedömningsmetod under rekryteringsprocessen. Som person hanterar du utmaningar med hjälp av uthållighet och du arbetar strukturerat för att uppnå goda resultat i ditt arbete. I denna roll är det av stor vikt att du är flexibel och anpassar dig till förändringar och nya omständigheter. Vidare behöver du vara initiativtagande för att driva både ditt och teamets arbete framåt med stort engagemang.

Övrig information
 • Start: Gärna September alternativt enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Placering: Kungsportsplatsen, Göteborg
 • Kontaktuppgifter: Rekryteringskonsult Hanna Malmsten
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Fingerprints önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till hanna.malmsten@academicwork.se.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
OM OSS
Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Fingerprints är ett svenskt biometriskt företag med huvudkontor i Göteborg som marknadsför, utvecklar och producerar biometriska komponenter och tekniker som genom analys och matchning av en persons unika fingeravtryck verifierar personens identitet. Tekniken består av biometriska sensorer, processorer, algoritmer och moduler. Läs gärna mer om Fingerprints på deras hemsida!