Erfaren laboratorieingenjör till St1 Refinery

Erfaren laboratorieingenjör till St1 Refinery

Är du ansvarstagande och vill vara en del av ett sammansvetsat team hos ett ledande energiföretag? Vill du utvecklas i en roll som laboratorieingenjör med stort fokus på kvalité? Nu söker Academic Work en laboratorieingenjör för ST1s räkning med start omgående. För dig med stor nyfikenhet inom området och en känsla för teamwork kan detta vara din nästa utmaning. Sök redan idag!

Information om uppdraget

Academic Work söker en laboratorieingenjör för ST1 räkning med start omgående. ST1 är ledande som energiföretag inom petroleumbranschen med en vision att utveckla och kommersialisera nya, fossilfria bränslen. Laboratoriet är lokaliserat vid raffinaderiet på Hisingen, där bland annat gasol, bensin samt diesel tillverkas.

Som laboratorieingenjör på St1s driftlabb kommer du att ingå i ett team på 10 personer där du är en värdefull komponent för den positiva stämningen samtidigt som det är stort fokus på kvalité. I rollen ges du en gedigen introduktion där du får ta del av all information och säkerhet väl på plats. Arbetet bygger på både praktiska och teoretiska kemikunskaper där du kommer arbeta med uppdrag dels på rutin och dels lösningsorienterat. Som laboratorieingenjör kommer du utföra olika analysmetoder både effektivt och med stort fokus på säkerhet och kvalitet. St1s laboratorier ligger i ljusa och moderna lokaler där du som medarbetare får ta del av de närliggande faciliteterna, i form av exempelvis träningsanläggning och trevlig lunchrestaurang.

Detta är ett konsultuppdrag där du kommer att vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos St1. Uppdraget kommer att vara på heltid på initialt 6 månader. Det finns goda möjligheter att bli förlängd på uppdraget, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet då St1 har ett behov på långsikt.

Arbetsuppgifter

Som laboratorieingenjör kommer du att arbeta med olika analysmetoder på ett effektivt och säkert sätt med fokus på att utföra bränsle- och vattenanalyser utifrån ett kvalitativt perspektiv. Du utgör en viktig del i produktionskedjan där dina arbetsuppgifter bygger på att analysera, testa och undersöka.

Tjänsten passar dig som är redo för ny utmaningar och som ser sig själv utvecklas inom St1. Du gillar att ta eget ansvar och arbeta tätt ihop med ditt team. På sikt ser vi även att du är en individ som trivs i en ledande roll, där du inspirerar dina kollegor att göra ett kvalitativt arbete. För rätt person finns möjlighet att utvecklas både i din roll som labbingenjör och som ledare.

Vi söker dig som
  • Har en högskole- eller universitetsutbildning inom kemiteknik
  • Har dokumenterad arbetslivserfarenhet på minst 2 år av arbete i labb eller processindustrin
  • Har obehindrade kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift
  • Har B-körkort
Det är även fördelaktigt men inget krav om du

* Har dokumenterad erfarenhet från arbete i en ledande position

För tjänsten som labbingenjör är det av stor vikt att du som person är ansvarstagande och noggrann, då arbetsuppgifterna hanteras utifrån komponenter så som hälsa, säkerhet och miljö. Vi ser att du som person har förmåga att leda grupper framåt samt trivs i en ledande position. Eftersom du arbetar nära dina kollegor är det viktigt att du är en lagspelare. Vidare är du öppen för att hela tiden arbeta för att förbättra processerna och värdesätter kvalitet genom viljan att lösa problem på ett strukturerat sätt.

Övrig information
  • Start: Omgående
  • Omfattning: Heltid
  • Placering: Göteborg, Hisingen
  • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och xx önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
  • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. Om du har ett satt slutdatum för ansökningsprocessen, tänk på att du inte får stänga annonsen tidigare och att alla ansökningar måste gås igenom.
  • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på gbg03@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här

Om arbetsgivaren

St1 är ett företag som fokuserar på drivmedel, raffinering av olja och lösningar för förnybar energi som avfallsbaserade avancerad etanolbränslen och vindkraft. Totalt har St1-gruppen ca 1400 St1 och Shellstationer i Sverige, Finland och Norge med totalt ca 750 anställda i Sverige, Finland och Norge. St1s vision är att vara den ledande producenten och försäljaren av CO-medveten energi. Målet är att utveckla och erbjuda nya, förnybara bränslen och moderna lösningar som minskar klimatpåverkan. Därför är miljöarbetet St1s mest prioriterade område.