Elektro- och instrumentingenjör till MAN Energy Solutions

Elektro- och instrumentingenjör till MAN Energy Solutions

Är du intresserad av teknik och är utbildad högskoleingenjör inom elektro eller automation? Drivs du av att arbeta i projekt och vill ha en kommunikativ roll? Vill du få in en fot på ett globalt företag med stora interna utvecklingsmöjligheter? Då kan vi ha den perfekta tjänsten för dig! Läs mer och ansök redan idag då vi arbetar med löpande urval!

Information om uppdraget

Academic Work söker en Elektro- och instrumentingenjör till MAN Energy Solutions. MAN Energy Solutions är en världsledande leverantör av stora motorer och system för fartyg och kraftverk samt en ledande leverantör av turbomaskiner. På företaget arbetar över 14 500 personer på mer än 120 platser världen över.

Ett flertal spännande projekt är på gång och av denna anledning behöver de nu utöka sin personalstyrka med ytterligare en engagerad medarbetare. Du kommer att arbeta på MANs kontor som ligger på Hisingen i Göteborg och på avdelningen som du kommer att tillhöra arbetar ca 25 ingenjörer. Arbetstiderna är belagda på kontorstid med flex och redan tidigt i anställningen kan internationella resor förekomma.

Du kommer att få en gedigen introduktion och fasas in i arbetet genom att till en början ansvara för mindre uppgifter och få ökat ansvar allt eftersom du blir mer trygg i rollen. Självklart kommer du att få mycket stöd av mer seniora kollegor.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos MAN Energy Solutions. Uppdraget kommer att vara på heltid och det finns goda möjligheter att bli förlängd på uppdraget och på längre sikt även bli överrekryterad förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

I rollen som Elektro- och instrumentingenjör kommer du ha hand om produkter och komponenter som är kopplade till el såsom styrskåp och fältinstrument. Du kommer skriva specifikationer för instrument, elinstallationer och automationsskåp och på så sätt säkerställa standarden på utrustningen ur ett el- och instrumentperspektiv. Något som gör tjänsten extra kul är att du kommer att vara delaktig i driftsättning av produkterna. Av den anledningen kan resor förekomma redan tidigt i anställningen både till nationella och internationella kunder för att vara på plats och supportera där installationen ska ske.

Du kommer till exempel att:
 • Säkerställa och skriva specifikationer av den mekaniska utrustningen så att den uppfyller rätt standards ur ett el- och instrumentperspektiv.
 • Supportera driftsättning av produkter.
 • Samarbeta med andra ingenjörsavdelningar inom bolaget.
Tjänsten passar dig som har ett genuint tekniskt intresse och vill vara delaktig i processens alla faser på ett globalt företag med stora interna utvecklingsmöjligheter.

Vi söker dig som
 • Är färdigutbildad högskoleingenjör inom automation eller elektroteknik.
 • Har goda kunskaper i Office-paketet.
 • Kan kommunicera obehindrat på engelska i både tal och skrift.
Det är meriterande om du är obehindrad i svenska och har kunskap i AutoCAD. Det är också meriterande om du har erfarenhet/kunskap inom gassystem, kryoteknik samt ATEX.

Som person är du ansvarstagande och är inte rädd att självständigt driva ditt arbete framåt. För rollen krävs det även att du är lyhörd och kommunikativ då du kommer skapa kontaktytor med kunder både nationellt och internationellt. Vi ser också att du är en flexibel lagspelare och att du kan hantera flera uppgifter parallellt samt kunna prioritera mellan dessa. Du utför ditt arbete med noggrannhet och har en tydlig struktur i ditt arbetssätt även under stress.

Övrig information
 • Start: Omgående eller enl. överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Lön: Timbaserad månadslön
 • Placering: Göteborg
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och MANs önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på gbg03@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

MAN Energy Solutions är en världsledande leverantör av stora motorer och system för fartyg och kraftverk samt en ledande leverantör av turbomaskiner. På företaget arbetar över 14 500 personer på mer än 120 platser världen över.