Ekonomistudent som vill bygga ut ditt nätverk? Bli Staffing and Recruitment Assistant!

Ekonomistudent som vill bygga ut ditt nätverk? Bli Staffing and Recruitment Assistant!

Om du lockas av möjligheten att få utveckla dina kunskaper i kundbemötande, administration och service - samtidigt som du skapar ett brett nätverk med insyn i flera branscher är rollen som Staffing & Recruitment Assistant något för dig. Du bygger erfarenheter som är efterfrågade på arbetsmarknaden och lär känna en hel drös rekryterare under tiden. Hos oss finns extrajobbet som ger dig en raketstart i karriären - och du kommer med största sannolikhet ha riktigt kul på vägen!

Information om uppdraget

Rollen som Staffing & Recruitment Assistant är ett extrajobb som ger utrymme för egna initiativ, ansvarstagande och utveckling. Genom vårt Assistant Training Program får du stöd och vägledning för att ta dig an fler uppgifter och allt mer ansvar i takt med att du blir varm i kläderna. Du blir en del av en stark kultur som genomsyras av energi, utvecklingsfokus och mycket hjärta.

Linnea, Staffing & Recruitment Assistant och ekonomistudent säger så här om rollen:
Jag har jobbat med många ekonomirekryteringar och jag märker hur jag lägger ner en extra gnutta hjärta i de processerna. Man förstår kunden på ett annat plan och kan ställa de rätta följdfrågorna på en intervju. Om man sedan i framtiden vill söka sig mot just den marknaden så har man blivit expert på vad som förväntas av en som nyexaminerad ekonom. Det är sjukt härligt att få vara en del av en organisation med så mycket energi! Efter varje arbetspass har jag ny energi trots att jag känner att jag verkligen gett järnet under dagen, det är det bästa med Academic Work!

Arbetsuppgifter

Som assistent i ett av våra IT-team har du en viktig roll i att stötta våra konsultchefer och rekryteringskonsulter i deras arbete. I första hand kommer du vara sysselsatt med att:
 • Ansvara för urvalsprocesser och CV-selektering
 • Kontakta kandidater och göra telefonintervjuer
 • Ta referenser via telefon
 • Skapa annonser och affischer för aktuella tjänster
 • Skriva kandidatpresentationer till kunder
 • Hjälpa till med lönehantering och arbetsgivarintyg
På sikt kommer du också hålla i intervjuer och ta ett större ansvar för hela rekryteringsprocesser. Tjänsten som Staffing & Recruitment Assistant ger dig värdefull insikt i olika roller och företag inom många olika branscher. De flesta av våra assistenter får sitt första heltidsjobb hos oss - eller hos någon av våra kunder. Så det här kan mycket väl vara första steget i din framtida karriär.

Vi söker dig som
 • Studerar på universitet/högskola och har minst tre terminer kvar på dina studier. Då vi har kunder inom många olika branscher söker vi studenter med olika studieinriktningar, främst teknik, personal, ekonomi eller IT.
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska, då arbetsuppgifterna kräver det.
Det är meriterande om du sedan tidigare har erfarenhet av:
 • Administrativt arbete
 • Service
 • Kundkontakt
 • Försäljning
Som person är du bekväm med att ha telefonen som arbetsredskap och du är kommunikativt skicklig i både tal och skrift. Vidare är du en person som ser vad som behöver göras och tar egna initiativ. Du kan snabbt anpassa dig efter ändrade förutsättningar och är orädd inför nya situationer.

Övrig information
 • Start: April/Maj, enligt överenskommelse
 • Omfattning: Ca 16 timmar per vecka, fördelat på hel- eller halvdagar
 • Lön: Timlön enligt avtal
 • Placering: Gullbergs Strandgata 15, Göteborg
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på talentacquisitiongbg@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll HR & Personal, Rekrytering
Typ av anställning Deltid, Extrajobb, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill du veta mer om hur det är att jobba internt på Academic Work? På Jobba Hos Oss får du träffa några av våra medarbetare, läsa om vad vi värderar högt samt se bilder och filmer som beskriver vår värld. Klicka här! Varmt välkommen!