Ekonomiansvarig till bolag inom retailbranschen

Ekonomiansvarig till bolag inom retailbranschen

Har du erfarenhet inom redovisning och arbetat med analys och prognoser. Är du nu redo för nästa utmaning på ett etablerat företag som ständigt expanderar inom modebranschen? Uppskattar du hantverket i redovisningen, att vara en del av ett team och motiveras av att ta ansvar? Vår kund söker nu en ekonom som på sikt ska bli ekonomiansvarig till deras familjära avdelning på Landvetter. Är detta möjligheten du väntat på? Ansök redan idag!

Information om uppdraget

Vi söker nu en driven och ödmjuk ekonom till vår kund på Landvetter flygplats. Bolaget är väletablerat och verksamt inom detaljhandeln. Verksamhet finns i flera länder och är baserade på flygplatser. Du kommer därför ha kontakt med kollegor både nationellt och över landsgränserna. Som ekonomiansvarig kommer du sitta i hemtrevliga lokaler på Landvetter flygplats tillsammans med fem kollegor där ålder och kön varierar. Det som kännetecknar avdelningen är en hemtrevlighet där flera kollegor arbetat länge i sina respektive roller. Din närmsta chef sitter i Norge och du blir ansvarig för teamet på kontoret. I och med att avdelningen är liten kommer rollen som ekonomiansvarig korrelera med flera arbetsuppgifter som du tillsammans med dina två kollegor på ekonomi genomför. Vi söker en person att samverka med avdelningen, som är ytterst ansvarig snarare än en person som ska kliva in på avdelningen och leda. Avdelningen har hög flexibilitet vad gäller arbetstid och plats (framförallt i dessa tider) men ser helst att du arbetar från kontoret minst en dag i veckan. Du kan då samverka med dina närmsta kollegor på ett bra sätt. Självklart ser bolaget fram emot tiden efter pandemin då de kan lägga en plan för att arbeta mer från kontoret.

Du erbjuds
 • En plats i ett familjärt team
 • En bred roll där du får möjlighet att utvecklas
 • Ett nästa steg för dig som varit redovisningsekonom/controller
Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande: https://www.academicwork.se/jobbsokande/konsult

Arbetsuppgifter

Du kommer att ha en bred roll och nedan följer ett axplock av exempel på arbetsuppgifter:

Månadsrapportering till företagsledningen i Norge

Årsredovisning i samarbete med ekonomiassistent, revisor och koncernledning

Uppföljning av lönehantering (extern lönekonsult)

Beräkning av omsättningshyran för kontrakt

Löpande bokföring

Budgetering, analys och prognoser

Löpande kommunikation med revisor

Professionellt stöd för dina närmsta kollegor på ekonomiavdelningen

Affärsstyrande aktiviteter, analytiskt stöd för verksamhetschef

Bidra till implementeringen av nya operativsystem eller finansiella system

Vi söker dig som
 • Har studerat en relevant eftergymnasial utbildning inom ekonomi
 • Har minst 2 års erfarenhet av bred redovisning i arbetslivet som redovisningekonom eller likande
 • Har arbetat med analys och rapportering
 • Har goda kunskaper i minst ett affärssystem
 • Har goda kunskaper inom Excel, och övriga officeprogram
 • Har goda kunskaper i det svenska och det engelska språket i tal och skrift
Det är meriterande om du:
 • Har arbetat inom retailbranschen
 • Arbetat som Controller
 • Har goda kunskaper i Agresso och/eller Navision
 • Har arbetat i ett logistiksystem
Som person är du:
 • Strukturerad
 • Flexibel
 • Ansvarstagande
Du är dessutom en lagspelare med hög samarbetsförmåga. Detta då mycket fokus kommer vara kring samverkan på avdelningen. Du ska vara ödmjuk och ha uppskattning för att lära känna nya människor. Bolaget satsar långsiktigt på sin personal och vill därför att man ska trivas tillsammans. I ditt ledarskap behöver du vara lyhörd och öppen för andras idéer. En idrottsreferens: Vi söker inte tränaren. Vi söker lagkaptenen.

Övrig information
 • Start: November med flexibilitet för rätt person
 • Omfattning: Heltid, Långsiktigt konsultuppdrag på 6 månader där alla parter siktar mot en förlängning.
 • Placering: Landvetter Flygplats, Göteborg
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se