Deputy Account Manager till Johnson Matthey

Deputy Account Manager till Johnson Matthey

Vill du arbeta för en grönare värld och är redo för nästa steg i din karriär? Motiveras du av variation, service, samarbete och försäljning? Tveka inte på att söka redan idag då vi tillämpar löpande urval!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Johnson Mattheys räkning en Deputy Account Manager. Johnson Matthey är ett bolag med 200 års erfarenhet av att utveckla nya hållbara tekniker för en renare och hälsosammare värld. Visste du exempelvis att var tredje bil har en katalysator från Johnson Matthey och att de utvecklar batterilösningar, bränsleceller och teknik som renar vatten?

Som Deputy Account Manager jobbar du i tvärfunktionella kundteam med syfte att kunna möta kundbehov på bästa möjliga sätt. Arbetsrollen är stödjande gentemot Key Account Manager genom att bereda offerter samt behandla frågor inom logistik, kvalitet och produktion för befintliga affärer.

Du får en löpande introduktion under ditt första år där du bland annat erbjuds en fadder och resor till Johnsons Mattheys olika fabriker utomlands. Tjänsten ger dig ett globalt perspektiv och du kommer ha daglig kontakt med kollegor, samarbetspartners och leverantörer runt om i världen. Vidare finns möjlighet till att utvecklas inom företaget och exempelvis på sikt kunna axla rollen som Account Manager.

Tjänsten passar dig som vill utvecklas inom teknisk försäljning och som motiveras av att leverera produkter för en bättre miljö. Du är duktig på att samarbeta med andra, växer med ansvar, har lätt för att kunna omprioritera och vill alltid ge hög service. Detta med anledning av att tjänsten kräver lagarbete, ansvarstagande, flexibilitet och självständigt arbete.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Johnson Matthey.

Arbetsuppgifter

Som Deputy Account Manager kommer du stötta kundteamen i ärenden och kommunikation både internt och externt. Syftet är att du tillsammans med dina kollegor skall generera en lönsam försäljning för att möta de affärsplaner som finns. Som leverantörer arbetar Johnson Matthey globalt i Europa, Asien, Nord- och Sydamerika. Du kommer att vara stationerad på kontoret i Göteborg och det ingår en del resor i tjänsten.

Du kommer till exempel att:
 • Bereda offerter, planering och budget
 • Hantera ärenden inom logistik, kvalitet och produktion, ofta mot korta deadlines
 • Kommunicera ut prisuppdateringar, prognoser och produktionsplaner
 • Vara delaktig i prototypprocessen från orderläggning till leverans
Vi söker dig som
 • Har en Högskoleingenjörsexamen inom maskin, kemi eller industriell ekonomi alternativt god erfarenhet inom logistik, kvalitet eller produktion
 • Har minst två års arbetslivserfarenhet
 • God kunskap i engelska i både tal och skrift
 • God skriftlig och kommunikativ förmåga
Det är meriterande om du
 • Har erfarenhet från fordonsindustrin, eller annan tillverkande industri, gärna med affärsinriktade frågor eller inom logistik, kvalitet eller produktion.
 • Har goda kunskaper i Excel
Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Placering: Victor Hasselblads gata 8, Västra Frölunda
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Johnson Mattheys önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. Om du har ett satt slutdatum för ansökningsprocessen, tänk på att du inte får stänga annonsen tidigare och att alla ansökningar måste gås igenom.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på recruitmentgothenburg@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Om oss

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Försäljning, Kundservice, Säljsupport
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Johnson Matthey är ett helägt dotterbolag till Johnson Matthey Plc, en ledande tillverkare av avgaskatalysatorer till den internationella fordonsindustrin, men även inom områden som avancerade batterimaterial, bränsleceller och en många andra som syftar till en hållbar utveckling. Det svenska försäljningskontoret är en del av vårt teknikcenter i Göteborg där vi utvecklar katalytisk avgasrening för såväl tunga som lätta dieselmotorer. Vi är för närvarande ca 60 personer som arbetar med utveckling, försäljning samt stöd till bolagets kunder. Besök www.matthey.com för en närmare presentation av företaget.