Data analyst på deltid!

Data analyst på deltid!

Har du erfarenhet av programmeringsspråket Python, pågående studier inom IT och vill få praktisk erfarenhet inom området? Hos WordFinder får du möjlighet att arbeta med att utveckla skript och konvertera ordboksfiler till enhetliga XML-baserade märkningsspråk för den främsta lexikontjänsten. Låter detta som en tjänst för dig, läs mer nedan och ansök redan idag då urval sker löpande!

Information om uppdraget

WordFinder licensierar ordböcker från ett stort antal förlag över hela världen där de erbjuder en abonnemangsbaserad lexikontjänst. På grund av högre efterfrågan söker de nu utökning i form av en datalingvist. För att få bästa möjliga start i tjänsten erbjuds du introduktion av en senior kollega som arbetar med dessa arbetsuppgifter idag. Vidare är rollen som datalingvist flexibel och du lägger själv upp hur du vill arbeta dina 10 timmar i veckan.

Du erbjuds

* Meriterande deltidsarbete vid sidan av studierna.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

Som datalingvist kommer du arbeta med att utveckla skript för att konvertera ordboksfiler till enhetliga XML-baserade märkningsspråk. Ordböckerna levereras i olika dataformat, oftast HTML eller XML men ibland SQL, PDF, Word eller Excel.

Vi söker dig som
  • Studerar IT-inriktad utbildning på eftergymnasial nivå.
  • Har tidigare erfarenhet av konvertering från ett format till ett annat, förslagsvis från studierna.
  • Har grundläggande programmeringskunskaper i Python.
Det är meriterande om du:
  • Har ett intresse för lexikografi.
  • Har goda kunskaper i polska eller japanska.
Övrig information
  • Start: Omgående
  • Omfattning: Deltid ca. 10 timmar i veckan.
  • Placering: Göteborg
Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Deltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se