Customer Data Analyst till Willys i Göteborg

Customer Data Analyst till Willys i Göteborg

Har du ett stort resultatdriv och erfarenhet av kund- och marknadsanalyser? Vill du arbeta hos en arbetsgivare som fokuserar på välmående och engagemang hos sina medarbetare? Då är detta tjänsten för dig! Willys söker nu en Customer Data Analyst till huvudkontoret i Göteborg. Vi välkomnar din ansökan redan idag då vi använder löpande urval.

Information om uppdraget

Academic Work söker nu en Customer Data Analyst till Willys huvudkontor i Göteborg.

Willys är ett bolag med stark tillväxt som nu söker sin nästa medarbetare till sin marknadsavdelning. Kulturen hos Willys präglas av en positiv stämning där du blir varmt välkomnad, har möjlighet till att komma med egna idéer och att det har ett öppet klimat.

Willys arbetar agilt med en stor satsning på utveckling av det digitala kundmötet och du som tar dig an rollen som Customer Data Analyst är med i hela resan för framtagande av effektiva aktiviteter; allt från planering och utveckling till uppföljning och analysering av utfall på kampanjer och erbjudanden. Fokus för ditt team just nu är att implementera ett nytt Marketing Automation-system som kommer att accelerera deras aktiviteter inom personifiering.

På marknadsavdelningen kommer du att arbeta tillsammans med 27 st. andra kollegor som du kommer kunna dela både idéer och utmaningar med. Du kommer att arbeta i ett tvärfunktionellt digitalt team för att tillsammans skapa datadrivna och resultatbaserade insatser och marknadskommunikation. Dina kollegor är allt ifrån data scientists som arbetar med avancerade modeller till vassa content specialister. Karin, Chef Kundprogram, kommer vara din närmsta chef och hon berättar om rollen: "Vår nya Customer Data Analyst kommer jobba i ett härligt team som säkerställer ett omnimöte i toppklass; allt för att skapa relevans för våra kunder"

Via Axfoodakademien erbjuds du ett antal utbildningar som ger dig förutsättningar att utvecklas i din roll men även inom koncernen. Willys erbjuder en arbetsplats med gemensamma värderingar, trevliga personalaktiviteter och har som fokus att alla strävar mot samma mål!

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Willys.

Arbetsuppgifter

Som Customer Data Analyst kommer du arbeta med analysering av Willys kunddata. Detta är ett fokusområde för Willys framåt - att bli mer kunddrivna och du kommer i tjänsten ha en central roll i utvecklingen av detta!

Du kommer till exempel att:
 • Ansvara för att följa upp och analysera köpbeteenden hos kunder
 • Ansvara för att kunddata omvandlas till insikter, som kan ligga till grund för att utveckla deras försäljning och lönsamhet
Willys arbetar kontinuerligt med att utveckla kunddialogen utifrån ett omniperspektiv och vi ser därför gärna sökande motiveras av en arbetsplats med högt tempo!

Vi söker dig som
 • Har en eftergymnasial utbildning inom marknadsföring, statistik eller jämförbar utbildning
 • Har flerårig arbetslivserfarenhet inom CRM-/marknads-/kundanalys
 • Talar och skriver obehindrat på svenska då språket används dagligen i tjänsten
 • Har goda kunskaper inom Excel
Det är meriterande om du:

* Har arbetat med MicroStrategy, Teradata, SPSS, Salesforce Marketing Cloud eller Siebel

Som person är du driven och har ett starkt resultatfokus genom att vilja använda data för att stärka affären, samtidigt som du har ett noggrant arbetssätt och inte tummar på detaljerna. Du har med fördel lätt för att både arbeta självständigt och tillsammans med andra. Du har en mycket god analytisk förmåga och kan hantera stora datamängder, dra slutsatser utifrån dessa samt på ett tydligt sätt presentera resultatet.

Övrig information
 • Start: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Placering: Krokslätt, Göteborg
 • Kontaktuppgifter: Rekryteringskonsult Hanna Malmsten
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Willys önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på recruitmentgothenburg@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Om oss

Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Marknadsföring
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Willys har 200 matbutiker över hela Sverige och varje dag arbetar de, cirka 7 000 medarbetare, för att erbjuda deras kunder Sveriges billigaste matkasse med bra mat för alla. 2013 lanserade de lojalitetsprogrammet Willys Plus som snabbt överträffade snabbt alla förväntningar och varje dag får de in stora mängder data att bearbeta, för att lyfta deras kunderbjudande och kommunikation till nästa nivå.