Controller till Sveriges ledande beställare av infrastruktur!

Controller till Sveriges ledande beställare av infrastruktur!

Har du en ekonomiutbildning och goda praktiska ekonomikunskaper? Är du analytiskt lagd och har ett intresse av att arbeta brett inom ekonomi? Sveriges ledande beställare av infrastruktur erbjuder dig som är driven och vill utvecklas tillsammans med myndigheten en mycket spännande roll som controller på deras kontor i Göteborg. Vi ser framemot din ansökan redan idag!

Information om uppdraget

Academic Work söker för kunds räkning dig som vill arbeta i en bred roll som controller, med placering i Göteborg. Uppdraget beräknas starta omgående (överseende med upp till 2 månaders uppsägningstid) och är ett långsiktigt uppdrag. Som det ser ut nu har dem ett behov på 2 år och det finns chans till förlängning om behov kvarstår och samtliga parter är nöjda med samarbetet.

Detta är ett konsultuppdrag och du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos vår kund. Det är till en början en visstidsanställning där vi kommer skriva kontrakt på 6 månader, som löpande kommer att förlängas om alla parter är nöjda med samarbetet. På sikt kan även tillsvidareanställning erbjudas hos Academic Work.

Som controller kommer du att arbeta inom flera spännande områden som lägger grunden för framtidens infrastruktur i Sverige. Du vistas i en utvecklande miljö med högt tempo och mycket eget ansvar. I rollen är det stort fokus på din kompetensutveckling där du i samband med din anställning också startar ett utbildningspaket. För att ge dig de bästa förutsättningarna att lyckas i din nya roll kommer vi erbjuda dig ett utbildningsprogram som har tagit fram i samråd med vår kund.

Arbetsuppgifter

I tjänsten som controller kommer du arbeta övergripande på avdelningen och främst tillsammans med 6 enhetschefer. Du kommer ansvara för den samlade planeringen och uppföljningen för regionen inom ditt ansvarsområde. Du agerar som företrädare i styrningen av regionen samt som stöd till regionens enheter vilket innebär att du har en bred roll. På avdelningen finns en till controller som du kommer arbeta tillsammans med. Du kommer börja din anställning med en kortare introduktion och det kommer alltid finnas kollegor tillgängliga för stöttning.

Du kommer till exempel att:
 • Ta fram förslag till mål och budget, samt följa upp detta.
 • Bevaka och tolka trender, händelser och indikationer och utifrån analysresultat ge förslag på åtgärder.
 • Analyserar både dem löpande rapporteringen och gör ad hoc analyser vid behov och föreslår korrigerande åtgärder.
 • Löpande arbeta med och ta fram förbättringar av arbetssätt och rutiner.
Tjänsten passar dig som trivs i en roll med stort ansvar, där det krävs att du är noggrann, självgående och strukturerad. Vidare är du kommunikativ och kan anpassa din kommunikation till de personer som du samarbetar med. För att lyckas i rollen tror vi att du har en fallenhet för att skapa god struktur. Du har ett flexibelt förhållningssätt och kan se både detaljerna och helheten i verksamheten.

Vi söker dig som
 • Eftergymnasial utbildning inom ekonomi, alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet.
 • Minst 1 års erfarenhet av att arbeta inom ekonomi med bland annat rapportering och analysarbete.
 • Mycket goda kunskaper i Officepaketet.
 • Talar och skriver svenska obehindrat, då du dagligen kommer att kommunicera på detta språk
Det är meriterande om du har
 • Erfarenhet från en större organisation.
 • Arbetat i Agresso.
Som person är du framåt, har skinn på näsan och tycker om att driva dina intressefrågor. Vidare är du en teamplayer som inte är rädd att hugga i där det behövs. Du har en positiv inställning och ser möjligheter istället för problem. I perioder kommer du att ha hög arbetsbelastning och därför är det av betydelse att du arbetar effektivt. Vidare har du en analytisk förmåga och kan på så sätt sätta dig in i verksamhetens ekonomi och göra analyser självständigt. Du är noggrann och arbetar organiserat då du är den som många gånger hjälper enhetscheferna att hålla deras planering och struktur.

Övrig information
 • Start: Omgående. Överseende med upp till 2 månaders uppsägningstid.
 • Omfattning: Heltid, långsiktigt
 • Placering: Göteborg
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och myndighetens önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på gbg01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
SKYDD FÖR DEN PERSONLIGA INTEGRITETEN

När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.

Om oss

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Academic Work är Sveriges andra största bemanningsföretag på tjänstemannasidan. Vi rekryterar och hyr ut akademiker som fortfarande studerar, eller som är i början av karriären - young professionals.

Academic Work startade år 1998 med tre studenter som levde sin egen affärsidé. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Förutom i Sverige finns vi även i Norge, Finland, Danmark, Tyskland och Schweiz. Vi känner oss stolta över att vi har fått vara med i början av fler än 100 000 människors karriärer och på samma gång hjälpt våra kunder med lika många nya kollegor.

Besök oss på Academic Work (http://www.academicwork.se/) eller sociala medier:

https://www.linkedin.com/company-beta/162242/

https://www.facebook.com/AcademicWork

https://www.instagram.com/academicwork/

https://twitter.com/academicwork_se

https://www.youtube.com/user/AcademicWork