Beräkningsingenjör till Halfen

Beräkningsingenjör till Halfen

Halfen är ett internationellt företag som erbjuder byggnadsspecifika produkter med fokus på kund och kvalité. De befinner sig nu i en spännande utvecklingsfas vilket kan komma att ge nya möjligheter senare i år! Som Beräkningsingenjör får du ansvara för hela processer vad gäller kontakt med kund, konstruktörer, produktdimensionering och offertberedning.

Information om uppdraget

Academic Work söker en ytterligare Beräkningsingenjörer till Halfens teknikavdelning i Göteborg som idag består av fyra personer men som skall växa till att bli fem. Sedan 2019 bedrivs ett förändringsarbete som syftar till att stärka deras öppenhet och lagkänsla varför vi söker dig som är gladlynt och som motiveras av att kunna påverka din och företagets fortsatta utveckling.

Stämningen på Halfen präglas av ambition, glädje och nyfikenhet där alla hjälps åt. För att säkerställa din upplärning kommer du att få gå en introduktionsutbildning där du får möjlighet att lära känna produkterna och skugga kollegor.

Cecilia, som blev rekryterad av Academic Work för några år sedan, beskriver tjänsten så här: - "Det roligaste med tjänsten är att du är processen, du får följa med hela vägen och axla ett helhetsansvar".

Intervjuprocess
 • Efter genomförd telefonavstämning skickar vi ut ett personlighetstest till kandidater som vi väljer att gå vidare med
 • Första intervjun sköts av Academic Work på kontoret vid Gullbergs Strandgata 15
Arbetsuppgifter
 • Förbereda, bereda och följa upp offerter
 • Dimensionera byggprodukter
 • Konsultera kund och konstruktörer via telefon och mail
 • Besöka kontoret i Finland med jämna mellanrum
Som person agerar du med säkerhet och trygghet i nya situationer trots begränsad kunskap och erfarenhet. Du följer de kvalitetsstandards som behövs för arbetet och ser till att man arbetar kontinuerligt enligt dessa. Du är uppmärksam på detaljer i arbetet och ser till att man tar hänsyn till dessa. Vidare tar du ansvar för och driver dina arbetsuppgifter och ansvarsområden framåt samt visar ansvarskänsla för det gemensamma resultatet. Slutligen agerar du tillmötesgående och har förmåga att kunna utläsa andras behov samt uttrycker en vilja att hjälpa andra.

Vi söker dig som
 • Är utbildad Byggnadsingenjör eller Maskiningenjör
 • Obehindrad kunskap i svenska och engelska i både tal och skrift
 • Goda kunskaper inom MS Office
 • Har möjlighet att resa i tjänsten
Meriterande:
 • Om du har nyttjat finska i en tidigare arbetsroll
 • Om du är dansk- eller finsktalande
Övrig information
 • Start: Omgående eller enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Placering: Göteborg, Vädursgatan 5, Göteborg
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Halfens önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
* Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
* Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på recruitmentgothenburg@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Halfen bildades 1929 och verkar i över 60 länder med 1100 anställda globalt. Sedan start har de strävat efter att tillhandahålla kundanpassade lösningar med kvalité, säkerhet och teknik. Halfens företagssäte är placerat i Langenfield, Tyskland och de är ett av de ledande internationella företagen inom bland annat förankringssystem, armeringssystem och montagesystem. 2006 gick Halfen med i CRH-gruppen, en av världens största byggkoncerner som har sitt säte i Dublin. Läs mer om Halfen som företag här